Бе тия не знаят ли колко е лесно да се провери една снимка?
Ето това "фотографче" - Heel - http://4coolpics.com/Heel.htm
Редактирано от автора , 19.08.2014 21:27:00

Стефчо няма спирка, нищо, че 1-2 пъти вече беше блокиран..........уффффф
http://photoplace.bg/photo/754845
Това е безобразие!
АДМИНИТЕ...къде сте ??????? http://photoplace.bg/photo/755493 плюс ето това http://photoplace.bg/photo/755493
Редактирано от автора , 01.11.2016 10:11:46
Снимката на деня за днес например ,/добра снимка/, е с 27 посещения всичко на всичко ???
Даже ми писна дори да се ядосвам. Зарежете го сайта да мре и си търсете друго място. Вече (колкото и кофти за звучи) 90% от групите във Фейсбук са с по-добри кадри, по-ясни правила и добра администрация. Тъжно, но факт. Този сайт от година вече е труп - зомби направо. Просто една платформа за споделяне на посредствени щраканици (да ме прощават 85% от "авторите").
Така че, vlatom, просто се откажи - няма кой да те чуе, защото няма никого.
Даже ми писна дори да се ядосвам. Зарежете го сайта да мре и си търсете друго място. Вече (колкото и кофти за звучи) 90% от групите във Фейсбук са с по-добри кадри, по-ясни правила и добра администрация. Тъжно, но факт. Този сайт от година вече е труп - зомби направо. Просто една платформа за споделяне на посредствени щраканици (да ме прощават 85% от "авторите").
Така че, vlatom, просто се откажи - няма кой да те чуе, защото няма никого. " Bistra_Stoimenova
======================================================================================================================
Бистре ,Бистре..., винаги съм уважавал хората с мнение ,но не винаги напълно съм споделял мнението на другите .
Но ти го знаеш това! :) Отговарям ти на теб ,защото ми харесва непокорството и нежаланието ти да живееш в подобна реалност.
Има нужда от известно уточнение обаче !
Казваш , сайта се зомбирал и умира или това ,че във FB имало по-добри кадри. За последното не споря, така е ...
Сайта, Бистре, не се е зомбирал ,но може би "умира". Той умира в смисъл на това ,че огромна част от хората които наистина мислеха преди да публикуват нещо на фотостената си отдавна не са тук или се появяват, за да пуснат по някой кадър и пак изчезват. Голяма част от сегашните редовни посетители са тук за да покажат какво се е случило след всеки клик на апаратчето. В много случаи си мислиш, абе този колега/колежка дали не ни показва какво се случва когато залепиш с тиксо "шатър релииза" и търкулиш апарата по нанадолнището.Темата за фокус въобще не искам да я отварям.
Разбира се, че има изключения!!!
Като цяло обаче, малко са тези ,които избират внимателно това, което публикуват. В днешното общество на масово потребление не би трябвало да ни учудва това, нали? В крайна сметка и количеството е важно,особено в нoвата дигитална действителност, където е трудно да прецакаш апаратчето ,което е способно да изстреля 150 000 негатива преди да му се прецака "шатърчето". А кой знае, то може да продължи да си щрака и след 150 000. Какво са 1500лв в рамките на 10 години, ами лесна аритметика 150 лв.на година за удоволствието да щракаш на воля и да затлачваш сайтовете с ненужни дигитални изображения.(4 на ден)
Сайта, дами и господа, умира заради нашата неспособност да преценим ,кое може и кое не трябва да се публикува в този сайт, а това важи и за останалите фотосайтове.
Да, сайта е за забавление с фотография, или по-скоро 4куулпикс беше, но да се забавляваш с години наред без да помислиш какво публикуваш или пък без да подобриш фотографията си, не е нормално. Както не е нормално да се запишеш в някой сайт и да започнеш да изстрелваш по 4-5 кадъра ,които представят едно и също място снимано с отстъпка от две крачки в ляво или дясно. Примери колкото си искаш...
HDR , любимо извинение за много от нас да направим снимките си неузнаваеми пихтии от цветове и контрасти без ясен фокус,с много шум и ореоли и без всякакъв контрол върху крайния резултат.
В същотото време е чудесна техника, за да покажем архитектурата на непознат град или пейзаж например. Но иска много опити преди да стигнем до момента да покажем нещо святно на зрителя.
Спирам до тук с примерите, защото не искам да публикувам огромен пост от който така или иначе е малко вероятно да има някакъв резултат или полезна дискусия. Защо ли, ами защото повечето сме над нещата...Така е и по отношение на държавата ни, но това е за друга дискусия, на друго място.
Бистре , сайта е само инструмент, който ни е предоставен, за да покажем фотографиите си, нищо повече. И да, можем да имаме претенции към администрацията за някои технически неуредици, функционалност или при възникнал спор между потребители.
Но гледайки фотографиите от известно(доста) време насам си задавам въпросът, не сме ли ние тези които представляват сайта, не са ли нашите фотографии онези ,които биха направили сайта по- красиво и желано място за посещение?Не сме ли ние онези ,които убиват този сайт с нежеланието си да станем малко по-самокритични и да си седнем на "д"-тата и да прочетем малко, да разгледаме, анализираме някоя и друга снимка.
Липсата на интерес към снимките които се публикуват в този сайт не е учудващ. Просто е, нивото е слабо!!!
Едно вече е сигурно, шансовете всичко това да се промени са много малки и тук наистина има нужда от намеса от страна на администрация и от страна на потребители (стари и нови).
Игоре, що се отнася до крадените снимки..., това трудно ще спрем!
То опира до това какъв човек е този ,който го прави .Много хора ползват чужди кадри ,които комбинират със свои , за да постигнат определен резултат. Тук се опира до елементарното възпитание, да не представяш чуждият труд за свой.Пускаш линк към това ,което си заимствал, нали?
Как да се борим с това? Просто алармираш останалите, както си и направил! Незнам що за човек би се радвал на подобен успех. Може би този който не е успял в никоя сфера от живота си!
Със здраве!
ehnaton
Редактирано от автора , 06.11.2016 01:33:29
"Не агония, и предсмъртни гърчове вече не са.
Така че, vlatom, просто се откажи - няма кой да те чуе, защото няма никого. " Bistra_Stoimenova
======================================================================================================================
Бистре ,Бистре..., винаги съм уважавал хората с мнение ,но не винаги напълно съм споделял мнението на другите .
Но ти го знаеш това! :) Отговарям ти на теб ,защото ми харесва непокорството и нежаланието ти да живееш в подобна реалност.
Има нужда от известно уточнение обаче !
Казваш , сайта се зомбирал и умира или това ,че във FB имало по-добри кадри. За последното не споря, така е ...
Сайта, Бистре, не се е зомбирал ,но може би "умира". Той умира в смисъл на това ,че огромна част от хората които наистина мислеха преди да публикуват нещо на фотостената си отдавна не са тук или се появяват, за да пуснат по някой кадър и пак изчезват. Голяма част от сегашните редовни посетители са тук за да покажат какво се е случило след всеки клик на апаратчето. В много случаи си мислиш, абе този колега/колежка дали не ни показва какво се случва когато залепиш с тиксо "шатър релииза" и търкулиш апарата по нанадолнището.Темата за фокус въобще не искам да я отварям.
Разбира се, че има изключения!!!
Като цяло обаче, малко са тези ,които избират внимателно това, което публикуват. В днешното общество на масово потребление не би трябвало да ни учудва това, нали? В крайна сметка и количеството е важно,особено в нoвата дигитална действителност, където е трудно да прецакаш апаратчето ,което е способно да изстреля 150 000 негатива преди да му се прецака "шатърчето". А кой знае, то може да продължи да си щрака и след 150 000. Какво са 1500лв в рамките на 10 години, ами лесна аритметика 150 лв.на година за удоволствието да щракаш на воля и да затлачваш сайтовете с ненужни дигитални изображения.(4 на ден)
Сайта, дами и господа, умира заради нашата неспособност да преценим ,кое може и кое не трябва да се публикува в този сайт, а това важи и за останалите фотосайтове.
Да, сайта е за забавление с фотография, или по-скоро 4куулпикс беше, но да се забавляваш с години наред без да помислиш какво публикуваш или пък без да подобриш фотографията си, не е нормално. Както не е нормално да се запишеш в някой сайт и да започнеш да изстрелваш по 4-5 кадъра ,които представят едно и също място снимано с отстъпка от две крачки в ляво или дясно. Примери колкото си искаш...
HDR , любимо извинение за много от нас да направим снимките си неузнаваеми пихтии от цветове и контрасти без ясен фокус,с много шум и ореоли и без всякакъв контрол върху крайния резултат.
В същотото време е чудесна техника, за да покажем архитектурата на непознат град или пейзаж например. Но иска много опити преди да стигнем до момента да покажем нещо святно на зрителя.
Спирам до тук с примерите, защото не искам да публикувам огромен пост от който така или иначе е малко вероятно да има някакъв резултат или полезна дискусия. Защо ли, ами защото повечето сме над нещата...Така е и по отношение на държавата ни, но това е за друга дискусия, на друго място.
Бистре , сайта е само инструмент, който ни е предоставен, за да покажем фотографиите си, нищо повече. И да, можем да имаме претенции към администрацията за някои технически неуредици, функционалност или при възникнал спор между потребители.
Но гледайки фотографиите от известно(доста) време насам си задавам въпросът, не сме ли ние тези които представляват сайта, не са ли нашите фотографии онези ,които биха направили сайта по- красиво и желано място за посещение?Не сме ли ние онези ,които убиват този сайт с нежеланието си да станем малко по-самокритични и да си седнем на "д"-тата и да прочетем малко, да разгледаме, анализираме някоя и друга снимка.
Липсата на интерес към снимките които се публикуват в този сайт не е учудващ. Просто е, нивото е слабо!!!
Едно вече е сигурно, шансовете всичко това да се промени са много малки и тук наистина има нужда от намеса от страна на администрация и от страна на потребители (стари и нови).
Игоре, що се отнася до крадените снимки..., това трудно ще спрем!
То опира до това какъв човек е този ,който го прави .Много хора ползват чужди кадри ,които комбинират със свои , за да постигнат определен резултат. Тук се опира до елементарното възпитание, да не представяш чуждият труд за свой.Пускаш линк към това ,което си заимствал, нали?
Как да се борим с това? Просто алармираш останалите, както си и направил! Незнам що за човек би се радвал на подобен успех. Може би този който не е успял в никоя сфера от живота си!
Със здраве!
ehnaton
Съгласна съм напълно!
Спомням си първия път, когато отворих сайта (през далечната, или не чак толкова 2012). Когато разгледах снимките си казах "Ехаааа, искам и аз да правя такива! Искам да мога да показвам света на хората и да им увисва ченето като видят моите кадри.". И започнах да качвам снимки...С идеята, че има какво да науча. Реших, преди около месец, отново да разгледам снимките. И ченето ми отново увисна. От ужас. Защото се оказа, че нещата са станали зле - вече кадрите просто не струват (съжалявам, но е факт). Нямам нерви да скролвам половин час, за да намеря нещо, което си струва да отворя на цял екран. За мен това е изгубено време. Повтарям се (за кой ли път), че поне моят мотив да пускам кадри тук беше, че има какво да науча.
Прав си, че в момента този сайт се е превърнал в царството на хората, които просто си "изпразват картите памет" в потока от снимки. И от това се получава омагьосан кръг - колкото по-малко хубави кадри има, толкова по-малко от хората, които имат хубави кадри изобщо пускат снимки тук и толкова по-малко време прекарват в сайта. Аз обаче все си мисля, че тези хора не си тръгнаха сами. Също си мисля, че и онези, които не мислят не дойдоха сами "на власт". Това им беше ПОЗВОЛЕНО. Едните бяха системно поощрявани, а другите - системно пренебрегвани. Прави ли ти впечатление, че глас против всички глупости надигат именно хората, които имат какво да покажат? Защо ли на другите им изнася статуквото?
Признавам си (виноват), че и аз пускам някой кадър и изчезвам. Именно защото нямам нервите да търся нещо наистина добро, за което да гласувам, нито нервите да критикувам тоновете боклук (и гюбре, ако трябва да ползваме малко цветисти изрази), с които е пълен сайта. Предпочитам да отделя време за други сайтове, от където мога да науча нещо. Веднага ще дам пример - 35photo.ru
Тези хора имат такава система за приемане на кадрите, че вече 3ти път моите кадри (а трябват 10 кадъра и тези кадри да минат определен брой гласове, за да си пълноправен член на сайта) ги отхвърлят поради липса на достатъчно гласове. Дори в по-леката версия на сайта - където всеки може да качи по 5 снимки всеки ден, кадрите се трият, ако за 24 часа не съберат 6 гласа .Строга система, наистина, но поне има качество. И когато разглеждаш снимките, наистина ти увисва ченето.
За четенето и развиването - мисля, че пръст в липсата на развитие има точно приятелското гласуване. Докато ти казват колко си добър и неповторим има малка вероятност да тръгнеш да променяш нещо в себе си - те, хотата, и така те харесват. Виж, ако почне някой да се заяжда с теб (понеже все пак сме в България) или реши да пусне малко конструктивна критика - тогава може и да стане.
Аз имам обяснение какво ме накара да почна да чета - това бяха коментари тук във форума, в които се казваше, че (тук ще перефразирам) "къде съм тръгнала като съм тъпа фуста, що не оставя фотографията на големите момчета". В коментарите също се обясняваше как, видите ли, нямам ни техника, ни умения и изобщо що ли се опитвам. "Ти ли че ми кажеш?!" реших тогава аз, вярна на шопската си кръв, и реших да докажа, че мога.
Какво следва от тази кратка история? Че трябва да се коментира по съвест - ако кадърът не става, кажете го на автора, често той не може сам да го види, и му обяснете ЗАЩО (ама на човешки език, без заяждане). Тук обаче идва въпросът кой ще е този дето критикува? Защото не виждам много желаещи (или можещи, впрочем).
Никак не е розово положението. Ама никак.
Редактирано от автора , 08.11.2016 00:33:04
И още нещо-пълната липса на автоцензура /в добрия смисъл на думата / Възможността да прецениш и да си кажеш-тази снимка заслужава да се покаже на колегите,а тази-не ! Стигна се дотам един критикуван да ми обяснява колко е важна ДЕЙНОСТТА-показана в кадъра(садене на дърво),а кадърът беше.........майка плаче ! Това е тотално неразбиране на същността на фотографски сайт и смесването му с ФБ , но това е тенденцията тук ! Два кадъра дневно=14 седмично=60 месечно ,няма рангове като в руските сайтове-там я преминеш от кандидат нагоре,я -не,качвайте да качваме,кеф !
Редактирано от автора , 19.11.2016 22:33:17

Явно не ви пука..... за нищо.
http://photoplace.bg/photo/756538
http://photoplace.bg/photo/756631
Редактирано от автора , 30.11.2016 13:40:37