За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Здравейте! Искам да попитам дали има някой, който притежава Nikon CoolPix L110 или Olympus SP-600uz да сподели какви са му впечатленията от тези апарати, тъй като искам да си купя и съм се спряла на тях, но все още не мога да реша... прерових целия интернет да чета разни мнения по въпросните два апарата и все още се колебая та реших да пусна една тема тук и съжалявам ако се повтаря . Та много бих желала да чуя вашето мнение за тези два апарата :)
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280103000174.html
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280104000121.html
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280103000174.html
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280104000121.html
Определено съм за Олимпуса! Защото имах този Никон, замазва ужасно много.
Аз имам Olympus SP-570uz. ,доста сериозна машинка с много възможности в този клас.Olympus SP-600uz за който питаш,е следващ но по-слаб модел.Липсват много функции.И все пак всичко зависи от това какво ще снимаш и какви пари ти се дават.
Когато аз си търсех апарат бях в подобни дилеми.
Това с което мога да ти помогна е да ти дам възможност да го видиш и поснимаш.Говоря за Olympus SP-570uz.
Ако имаш интерес пиши на profino@abv.bg
Когато аз си търсех апарат бях в подобни дилеми.
Това с което мога да ти помогна е да ти дам възможност да го видиш и поснимаш.Говоря за Olympus SP-570uz.
Ако имаш интерес пиши на profino@abv.bg
Редактирано от автора , 27.12.2010 14:10:49
Ами чесно казано снимам всичко .. от макро, портрети, до пейзажи :) .. за парите - до 400 лв. мога да дам . днес ходих в един магазин да видя Олимпуса и от там ми препоръчаха Canon powershot sx130is който е с 12х зуум и 12 МР .. но все още се колебая за Никона .. доста голямо око съм му хвърлила .. липсата на ръчни настройки не ме притеснява но доста се чудя дали фокусира добре :-/
Редактирано от автора , 27.12.2010 23:49:05
dani112------------препоръчаха Canon powershot sx130is ,по добрият вариант ...
Никона фокусира добре на светло и на по-тъмничко. Недостатък при него е бавният фокус при движещи се обекти в къщи, например деца. Защото няма опция да ползване на светкавица в режим "спорт". Всъщност има ръчни настройки... донякъде. Има и много автоматични режими, цяла гама от всички стилове и ситуации в които по принцип се попада. Голям проблем е липсата на RAW. Не прави 3 кадъра с различна скорост и доста още подобни "уж дребни неща". Не се справя добре и с макрото. Всъщност изобщо не се справя там... Но от всичко най-голям проблем при него е замазването. На екрана се вижда долу-горе добре, но заснетият кадър е ужасно замъглен.
Като единствено предимство мога да посоча само външният му вид! Моят беше червен, разкошно стои в ръката на жена! Тежи и създава впечатление за качество... което обаче е отишло на гости на друг някой апарат!
Ако искаш да се ядосваш после, вземи го
Като единствено предимство мога да посоча само външният му вид! Моят беше червен, разкошно стои в ръката на жена! Тежи и създава впечатление за качество... което обаче е отишло на гости на друг някой апарат!
Ако искаш да се ядосваш после, вземи го
Ха мислех че макрото го прави много добре .. мисля че успя да ме разубедиш :D значи ми остава да се колебая между Олимпуса и Канона .. като че ли и аз смятам Канона за по-добрия вариант ,но май ,от прочетеното досега за него, много бързо изхабява батериите ..
SantiAgo - мерси
SantiAgo - мерси
Това за батериите не е хубаво! Имам също компактен Оли (Camedia C720) и там батериите държат много дълго. За този новият не знам...
Канона без съмнение ще ти даде по-добър образ, но Оли пък винаги са били направени да ги обожаваш!
Който и да вземеш според мен, няма да е грешка!
Канона без съмнение ще ти даде по-добър образ, но Оли пък винаги са били направени да ги обожаваш!
Който и да вземеш според мен, няма да е грешка!
/
Редактирано от автора , 28.12.2010 01:01:07
за батериите говорех за Канона
един въпрос: има ли голяма разлика между 12х и 15х zoom-а ?
един въпрос: има ли голяма разлика между 12х и 15х zoom-а ?
Редактирано от автора , 28.12.2010 01:04:55
Няма да усетиш разликата между 12x и 15x. Особенно в този клас апарати. Тази разлика не е важен критерий.
Мхм мерси много за помощта
За да коментирате, моля, влезте в профила си!