Популярни снимки за

Всички снимки

Нов Никон или нов обектив?

Здравейте,

Имам една чуденка!В момента снимам с Никон Д3000 и чуденката ми е такава:Да му взема ли още един обектив ,например широкоъгълен или да си купя Д90 и след време да започна да оборудвам него?
Принципно обективите са нещо много по-важно от телата. Те остават, докато сменяме телата с по-нови и нови. Обмисли внимателно дали използваш пълните възможности на тялото си в момента и дали обектива който искаш действително ти е необходим. Според мен за начинаещи тялото не е лошо, китовия обектив също. Така да се каже, "има хляб в системата". Като почнеш да "тичаш" ще му мислиш А, ако просто искаш да си притежател на по-хубава техника тогава нещата са други. Купувай смело.
Щом употребяваш думичката "например" пред обектив май от смяна на тялото ще усетиш по-голяма полза. Друг е въпроса, че ако 18-55 е твоят китов обектив (мисля, че той вървеше с Д3000) е по-добре да смениш и него.

Иначе... широкоъгълния обектив е много полезен, но пак опираме дотам, че обективите след първия според мен трябва да са осъзната нужда и е желателно ти да си го избереш и само да сондираш мнения във форума за конкретни модели
И Аз щракам с 18-55 на Никон и ми се струва "дръвче".
Поне очакванията ми бяха по-големи.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола