Популярни снимки за

Всички снимки

За Фотографите професионалисти и останалите.

Новичък съм в този сайт, но ... ми прави интересно впечатление отношението на професионалистите.Липсата на коментари или когато има такива те са кратки и меко казано постни.Аз искам да се науча да правя добри Снимки, а как ще стане това като всички гледат и никой не коментира къде има грешка и каква е тя.Да някои ще кажат - има курсове за тази цел ... типично по Български.Нима има нещо лошо в това, който знае да сподели опита си с останалите.Или всичко е въпрос на бизнес.Аз съм Електротехник и до сега съм предал професията си на Стотици млади хора без заплащане и хонорари.Гордея се с това и същевременно съм удоволетворен от всичко направено от мен.Сега се опитвам да съхраня отделни моменти от живота си на Снимки и знам, че не всеки път го правя удачно и добре.Именно тук смятам, че една градивна похвала или критика ще ми помогне много, но не е така.Липсват коментари сякаш за това ще се искат пари.Минават гледат Снимките и ... заспиват спокойни - всичко е ОК.Да си професионалист ... това те прави друг човек, а останалите да ядат дренки.То имаше една такава приказка - Може аз да не съм добре, ама нека Вуте да е по-зле.Перефразирана - Може аз да съм добре, ама нека другите са зле.Сигурно е голямо удоволствие, когато Снимките на профитата греят и събират положителен вот, а останалите са само пълнеж във Сайта.Какво толкова живота е само бизнес ... нали.
Явно не съм първият и със сигурност не и последният, който подхваща такава тема във Форума.Поразрових се и се оказа, че това си е май нормално.Все пак си мислех, че Фотографите са отворена общност, но май съм се излъгал.Жалко защото Фотографията освен изкуство е и забавление, както и възможност да съхраниш прекрасни мигове от живота си.Късчета спомени носещи много емоции във себе си.Не всички са се родили професионални Фотографи, но пък много от тях искат и имат желание да направят хубава Снимка.Много е лесно от височината на на своя професионализъм - профитата да наблюдават с нескрит интерес как се мъчи плебса, как усилено се поти във опита си да направи нещо стойностно.И естествено да се радват на своята позиция.А е необходимо просто едно малко усилие - няколко думи, които да дадът насока във опитите на лаиците.Със сигурност ще има и такива сред нас, които да погледнат на това с лошо око, но така е в живота.Все пак ако със своите коментари професионалистите помогнат поне на един любител да стане добър Фотограф - мисля, че това си заслужава мъките по писането на коментари.Но ... това е личен избор, които всеки сам трябва да направи за себе си.

Редактирано от автора , 07.02.2011 13:04:44

Първо, новобранецо млад и неопитен Българино, неможеш да станеш "професионалист" само от съвети под снимките. Те хората са си го казали: "Нестава само с ядене требе и акъл". Та и на тебе ти требе акъл та да проумееш, че трябва да прочетеш първо няколко книги. Второ па земи сабери пари за едно що годе хубаво апаратче. Нема да ядеш сутрин баница с боза ами по половин филия със сол и отиваш на работа. Колкото до професионалистити те сами нема да ти се литнат да ти помагат. То затова шефо е измислил ЛС. Та да питаш пъпроси, а не да се заяждаш като полудел, пиян селянин на събор. Това от мен. Ако нещо си разбрал значи нема да се сардиш.
Гебов, ти си уникален случай - добре, че не всички са като теб щото иначе още щяхме да сме в каменната ера.Аз не искам да ставам професионалист, нито да си изкарвам прехраната с тази професия - просто искам да се науча да правя хубави Снимки.И тъй като в живота всеки се учи от другите (научени по рождение няма)- така се уча и аз.Книги съм чел, но така нищо не се учи - требва си и некой препатил вътре в кухнята на занаята.Затова човек тръгва от малък на училище и колкото по добър е неговият учител, толкова по се образова.То по този път и не без съдействието на семейството се придобива и културата, ама ти май си скаран с нея.Езика ти меко казано е просташки.Радвам се, че около мен хората поне са интелигентни и културни щото ако трябва да контактувам с такива като теб - жална ми майка.Но ... в държава като нащта за съжаление няма как да се избегнат и срещи с хора като теб.И ако все пак има нещо добро във тебе не ми се сърди.Както един мъдрец е казал - Съди себе си така, както съдиш другите; прощавай на другите така, както прощаваш на себе си.
Ти май незнаеш с кого се захващаш драги ми приятелю. С един прост уникален случай който ще ти докара бели коси ако още малко се позакачаш с него!
Който има желание ..... ще го осъществи :) Само не разчитай на коментарите под снимките за съвет или напътствие. Макар и малко рязък ;), Гебов е прав. Четене, питане, снимане е рецептата - тук никой не е професионалист /може бе освен двама трима дето си изкарват хляба с фотография/. Гледай снимки, преценявай, учи се да виждаш, да харесваш :) Успех!!!
Благодаря ти spstefanov. Ми така де трябва да сме строги.
Гебов - Както казват Латинците : Contra verbosos noli contendere verbis: sermo datur cunctis, animi sapientia paucis.

Редактирано от автора , 11.02.2011 19:46:16

Това е постъпка на слаби хора и лабилна психика. Не съм от тях и няма дя бъда. Незнам кое е по- обидно. Да ти кажат, че снимките ти неструват или да ти кажат, че си уникален случай и, че си под достойнството да разговаряш с него. Желая ти много здраве. И не е приятно човек да ти желае лошо от сърце. Ти си озлобен човек. Аз няма какво да крия казвам ти всичко пък ти ако искаш се сърди.
Незнам какво е по- обидно Жоре. Да ти кажат, че снимките ти неструват или да ти кажат, че си уникален случайи, че неможеш да разговаряш с него. Твойто исказване е на човек с лабилна психика. В се пак аз не съм такъв и няма да ти пожелая ложо от сърце. Направи си сметката ти. И незнам какво по- точно имаш в предвид с града ми. Довеждане щом така си преценил!
Незнам какво е по- обидно Жоре. Да ти кажат, че снимките ти неструват или да ти кажат, че си уникален случайи, че неможеш да разговаряш с него. Твойто исказване е на човек с лабилна психика. В се пак аз не съм такъв и няма да ти пожелая ложо от сърце. Направи си сметката ти. И незнам какво по- точно имаш в предвид с града ми. Довеждане щом така си преценил!
Екстра!
Само помолете админа да ви смени слогана на сайта:
"Стигнеш ли до тук нищо хубаво от тебе няма да излезе"
(надпис на обществен кенеф)

Редактирано от автора , 10.02.2011 00:55:11

BOZO в контекста на репликата ти по горе бих упоменал скромно и ненатрапливо ,че този сайт ми харесва точно поради две причини - разнообразието от творчески настроени индивиди и възможността свободно да приканиш несполучливо напъналия се да се облегчи ... и после пак да апне ,да събери силици за нов опит ,докато в някои други сайтове всичко ходи с памперси и пръска "Глейд" при всяко намирисване
...а на автора на темата - Жоро ,пожелавам повече постоянство и търпение ,не може вчера да си се регистрирал и днеска да си с нашарени бузки от целуфки - за два дена няма как да те видят и оценят ,леко полеко ще стане - пускай снимки ,чети ,питай все някога ще попаднеш на някой кат мен ... с благ нрав и добро възпитание
firefighter,
Контекста на репликата ми по-горе не визира разнообразието от творчески настроени индивиди и възможността свободно да боравиш с напъните на твореца...
Искам ясно и с чиста съвест да заявя, че Сайта е страхотен.В него има хиляди хубави снимки заради, които си заслужава човек да влезе тук и да разгледа.Жалко, в България рядко се организират Фотоизложби, а би трябвало защото има какво да се види.Според моето скромно мнение в никакъв случай Родните Фотографи професионалисти не са по-лоши от много други по Света - дори в много от случаите напротив те са по-добри.Все пак каквото и да се случва в този сайт - важното е, че го има и че благодарение на него всеки, който харесва Фотографията може да се докосне до нейната красота.За мен като обикновен любител това е достатъчно.
Re:BOZO
Миии.... ...сега?Ко да прая като стигнах до тук???
Що не каза по-рано бе Светльо?
Дилема!
Дали да се напъна тук па квото излезе...или да изтърча до най-близкия храсталак,белким го докарам по-така???
Жоро - кефи :)
И тази тема завърши с хепи енд :)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола