За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Здравейте колеги,
може ли някой да сподели мнение отновно този обектив.
Снимам с Nikon D3000, и искам да си взема широкоъгълен обектив. Финансите са ми до 500лв и поради тази причина се спрях на този.
Дали ще има проблем да го ползвам на моето тяло? И мислите ли, че си заслужава?
може ли някой да сподели мнение отновно този обектив.
Снимам с Nikon D3000, и искам да си взема широкоъгълен обектив. Финансите са ми до 500лв и поради тази причина се спрях на този.
Дали ще има проблем да го ползвам на моето тяло? И мислите ли, че си заслужава?
28 на кроп няма да е от най-широкоъгълните -ако търсиш широко - НЕ си заслужава
Ами за съжаление за бюджета, който мога да си позволя това е най-доброто предложение.
А можеш ли да ми препоръчаш тогава такъв шорокоъгълен, който си заслужава. Може да не е Nikon. Чувала съм, че Sigma също не са за изхвърляне
А можеш ли да ми препоръчаш тогава такъв шорокоъгълен, който си заслужава. Може да не е Nikon. Чувала съм, че Sigma също не са за изхвърляне
Този не става за Д3000... няма да имаш автофокус. Гледай AF-S обективите на Никон.
Ако ползваш никонски софтуер (View NX, Capture NX2) фирмените обективи имат съществено предимство пред тези на трети производители.
Ако ползваш никонски софтуер (View NX, Capture NX2) фирмените обективи имат съществено предимство пред тези на трети производители.
Sigma AF 20-40/2,8 DG за Никон Цена : 435 лв.
това стъкло ако е читаво е добро,не го продавам аз видях преди малко обявата
http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=406070&t=406070&phorum_uriauth=
това стъкло ако е читаво е добро,не го продавам аз видях преди малко обявата
http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=406070&t=406070&phorum_uriauth=
Мерси, това е доста полезна информация
И аз предпочитам фирмен обектив, но все пак преглеждам всички варианти, които са подходящи за мен :)
И аз предпочитам фирмен обектив, но все пак преглеждам всички варианти, които са подходящи за мен :)
А какво ви е мнението за ето този - Nikon AF-S 35mm F/1.8G DX Аз гледам диапазона на отвора на диафрагмата. Искам да е с голяма светлосила, тъй като аз правя доста портретни снимки.... и съм чела, че това е от значение.
ПиперудкеЕли - Nikon AF-S 35mm F/1.8G DX имал съм го - много добър обектив ,като показатели /острота,винетиране и хром. аберации/ е много над 28 и 24 мм никори ,единствения му кусур е изработката - пластмасов корпус уязвим на удар ,нагряване /примерно от слънцето/ ,прах и вода
За портрет не ти трябва широко... дава изкривявания.
За портрет лично аз смятам 50мм за по-подходящ, но ако снимаш в цял ръст в стая 35мм има смисъл (пък и е 300 лева по-евтин).
Иначе за светлосилата добре си се ориентирала
За портрет лично аз смятам 50мм за по-подходящ, но ако снимаш в цял ръст в стая 35мм има смисъл (пък и е 300 лева по-евтин).
Иначе за светлосилата добре си се ориентирала
kokofresha ,ако е за цял ръст в стая ,butterfly_eli да не се тревожи - идвам и снимам - имам необходимите санти .. пардон милиметри
firefighter благодаря за споделеното мнение. Все пак си е друго като някой човек, който е ползвал обектива сподели мнение
Да ти кажа мисля, че изработката не ме притеснява чак толкова. Гледах, че продават разни протектори за обективи, които мисля, че бих свършили работа.
kokofresha и на теб благодаря за инфото. Сега видях, че ти си се сключил и в предишния ми пост за обективи - топгава така и не намерих парички
Снимам И в цял ръст, пък и разликата от 300лв определено е от значение за мен.
Да ти кажа мисля, че изработката не ме притеснява чак толкова. Гледах, че продават разни протектори за обективи, които мисля, че бих свършили работа.
kokofresha и на теб благодаря за инфото. Сега видях, че ти си се сключил и в предишния ми пост за обективи - топгава така и не намерих парички
Снимам И в цял ръст, пък и разликата от 300лв определено е от значение за мен.
Венци, вярно е!
butterfly_eli: Парите имат това кофти свойство, никога да не достигат... важното е да сме живи и здрави...
butterfly_eli: Парите имат това кофти свойство, никога да не достигат... важното е да сме живи и здрави...
Така е - важно е да сме живи и здрави
И мерси за ценната информация
Мисля още тази вечер да мина през фотосинтезис и да поразгледам
Ще се похваля като взема нещо
И мерси за ценната информация
Мисля още тази вечер да мина през фотосинтезис и да поразгледам
Ще се похваля като взема нещо
За да коментирате, моля, влезте в профила си!