Популярни снимки за

Всички снимки

Въпрос за Nikon AF 28 mm F/2.8 D

Здравейте колеги,

може ли някой да сподели мнение отновно този обектив.
Снимам с Nikon D3000, и искам да си взема широкоъгълен обектив. Финансите са ми до 500лв и поради тази причина се спрях на този.
Дали ще има проблем да го ползвам на моето тяло? И мислите ли, че си заслужава?
28 на кроп няма да е от най-широкоъгълните -ако търсиш широко - НЕ си заслужава
Ами за съжаление за бюджета, който мога да си позволя това е най-доброто предложение.
А можеш ли да ми препоръчаш тогава такъв шорокоъгълен, който си заслужава. Може да не е Nikon. Чувала съм, че Sigma също не са за изхвърляне
Този не става за Д3000... няма да имаш автофокус. Гледай AF-S обективите на Никон.
Ако ползваш никонски софтуер (View NX, Capture NX2) фирмените обективи имат съществено предимство пред тези на трети производители.
Sigma AF 20-40/2,8 DG за Никон Цена : 435 лв.

това стъкло ако е читаво е добро,не го продавам аз видях преди малко обявата
http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=406070&t=406070&phorum_uriauth=
Мерси, това е доста полезна информация
И аз предпочитам фирмен обектив, но все пак преглеждам всички варианти, които са подходящи за мен :)
А какво ви е мнението за ето този - Nikon AF-S 35mm F/1.8G DX Аз гледам диапазона на отвора на диафрагмата. Искам да е с голяма светлосила, тъй като аз правя доста портретни снимки.... и съм чела, че това е от значение.
ПиперудкеЕли - Nikon AF-S 35mm F/1.8G DX имал съм го - много добър обектив ,като показатели /острота,винетиране и хром. аберации/ е много над 28 и 24 мм никори ,единствения му кусур е изработката - пластмасов корпус уязвим на удар ,нагряване /примерно от слънцето/ ,прах и вода
За портрет не ти трябва широко... дава изкривявания.
За портрет лично аз смятам 50мм за по-подходящ, но ако снимаш в цял ръст в стая 35мм има смисъл (пък и е 300 лева по-евтин).
Иначе за светлосилата добре си се ориентирала
kokofresha ,ако е за цял ръст в стая ,butterfly_eli да не се тревожи - идвам и снимам - имам необходимите санти .. пардон милиметри
firefighter благодаря за споделеното мнение. Все пак си е друго като някой човек, който е ползвал обектива сподели мнение
Да ти кажа мисля, че изработката не ме притеснява чак толкова. Гледах, че продават разни протектори за обективи, които мисля, че бих свършили работа.

kokofresha и на теб благодаря за инфото. Сега видях, че ти си се сключил и в предишния ми пост за обективи - топгава така и не намерих парички
Снимам И в цял ръст, пък и разликата от 300лв определено е от значение за мен.
Венци, вярно е!
butterfly_eli: Парите имат това кофти свойство, никога да не достигат... важното е да сме живи и здрави...
Така е - важно е да сме живи и здрави
И мерси за ценната информация
Мисля още тази вечер да мина през фотосинтезис и да поразгледам
Ще се похваля като взема нещо
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола