Популярни снимки за

Всички снимки

Купувам DSLR с оптична стабилизация - Бургас

Купувам DSLR с оптична стабилизация. Моля да посочите цена, брой кадри, обектив, аксесоари. Предварително благодаря. От Бургас съм.
янИ защо мислиш ,че DSLR с оптична стабилизация е по хубав от DSLR без оптична стабилизация

Имам спомен за фотограф с доста награди, който беше хроничен пияница.
Прочие и след една беше ГОТОВ!

И ръцете му трепереха винаги... Какво ли не правеше, за да осигури стабилност
Щеше да се роди с днешните стабилизации ..., но уви - не ги доживя Отдавна почина млад.

Но ЯНИ, ти едва ли си такъв човек, та и аз питам като firefighter -

Редактирано от автора , 07.03.2011 12:46:57

Досега съм снимал само с компактен (сапунерка) фотоапарат, също без оптичен стабилизатор. Ръцете чак толкова не ми треперят, но при положение, че не съм и държал DSLR, как мога да съм поне малко сигурен, че ще успея да направя хубави снимки, особено при голямо увеличение. И тогава как ще оправдая похарчените средства пред семейния съвет?! Все пак, ако мислите, че не е толкова необходима оптична стабилизация бих се радвал да ми обясните.
Поздрави.
Щом имаш такъв странен подход, знаеш ли какви са недостатъците и предимствата на лелеяната от теб система?
...че не съм и държал DSLR, как мога...
Ами "подръж", бе човече!
Ако разчиташ стабилизацията да те уреди с хубави снимки -
...особено при голямо увеличение - Кое увеличение е голямо?

Редактирано от автора , 07.03.2011 17:57:23

Яни ,така както си казал в началото :Купувам DSLR с оптична стабилизация ... на практика излиза ,че купуваш фотоапарат който може да работи с обективи снабдени с оптична стабилизация ,това са и Канон с обективите маркирани с Image Stabilizer (IS) и Никон с с обективите маркирани с Vibration Reduction (VR)-за разлика от този начин на стабилизация някои фирми призвеждащи ДСЛР камери ,като Пентакс и Сони постигат стабилизация чрез изместване на сензора (матрицата)във фотоапарата в синхрон с вибрациите подадени от ръката, с цел намаляването на влиянието на тези вибрации върху качеството /резкостта/ на изображението ... мен ако питаш щом Канон и Никон търсят и разработват оптична стабилизация в обективите ,а не пипат сензора в тялото ,значи на този етап това е по добрия вариант
Ако си направиш труда да прочетеш какви са ползите и предимствата от стабилизацията на изображението в тялото ще чуеш 100 похвали и ни един недостатък - по мнения на независими експерти и ползвали такава стабилизация, които съм чел ,обаче не е така
-първо ако ползваме системата за стабилизация в условията на ниски скорости на затвора /под 1/30 с/ удовлетворителна рязкост се получава при две от всеки три изобржения ,има се впредвид удовлетворителна рязкост сравнено със снимане от ръка при нестабилизирана матрица , а не перфектна - за перфектна си трябва статив и нестабилизирана матрица
-системата за стабилизация се състои от подвижни механични елементи - платформа със сензора ,подвижни електропроводи и всичко това се управлява от отделен микропроцесор ,работата на цялата тази система се отразява като фактор понижаващ надеждността и дълготрайността на камерата
При DSLR стабилизацията може да е или в тялото или в обектива. Както си го формулирал изглежда, че държиш да е в тялото... лошото е, че това излючва двете най-разпостранени (а и според мен двете най-добри) фирми производителки. А като се има в предвид, че търсиш втора ръка избора може да не ти е много голям...
Иначе стабилизацията помага, но не тя е определяща за хубавите снимки.

Мисля, че е добре да пипнеш няколко такива апарати и да имаш по-голямо участие в избора на бъдещия ти фотоапарат... само по оферти ми се струва, че може накрая да останеш разочарован.

Успех в избора
Първо благодаря за разясненията.
Разбира се освен оферти, чета и отзиви, ревюта. И като недостатъци там е и липсата на стабилизация при някои модели. За мен е важно да уловя момента. С моя фотроапарат не-веднъж съм имал разочарования. И при снимки при ниски осветености, и при далечни снимки, снимки не на фокус. Преминаването към по-висок клас фотоапарати за мен е преход нагоре. И не бих искал да се разочарвам.
Може би не всичко е така както си го мисля, но нищо не ми пречи да разбера.
За мен на този етап е без значение дали стабилизацията в тялото или в обектива.

Яниславе,
Последните ти писания категорично показват,че почти нищо не си разбрал от приказките на уважаемите ни колеги ...
За мен е важно да уловя момента. - точно лошата стабилизация може да ти попречи !!
С моя фотроапарат не-веднъж ... - може би наистина е РЕТРО-апарат ??

КАТЕГОРИЧНО мисля,че бъркаш основни неща
jivar
бат Живко ,такава е днешната младеж ,нетърпелива иска и момента и фотоапарата да са на 6 ,еле ако може и не повече от три реда инструкции за ползване ...
както казват стари ора : Не ще Генчо пушка - иска автомат !
Де да бях младеж...!
Аз съм твърдо против стабилизацията във фотографията, понеже ако човек не може да се справи с един фотоапарат и му треперят ръцете, това е последното което ще му помогне да направи технически добри снимки. Качеството се подобрява, година след година, стъпка по стъпка и с много упоритост и опити...
На първо време мисля да се насоча към SONY DSLR-A300. Надявам се да съм направил правилния избор.
SONY DSLR-A300 това беше някакъв монитор или ... телевизор ,СОНИ правят хубави телевизори
yanislav ,ако парите не стигат ,купи си поне жълто-черна каишка :
Е, аз не разбирам много.
SONY DSLR-A300 - Не казвам че са лоши апарати, уж усъвършенстван наследник на последната Минолта 7Д, този апарат все пак е в рамките на средното ниво, а има достатъчно висока цена. Послушай съветите на "файтъра" - Канон или Никон е разумният избор.
Подарявам "жълто-черна каишка" ....намери ме ,ще пощракаш и после решавай ...
Благодаря на всички за мненията. Вече си купих DSLR.
yanislav не знам какво избра ,но не се коси --- разликата в съвременните ДСЛР фотоапарати е малка ,никой сериозен производител на ДСЛР фотоапарати не би могъл да инвестира и пусне камера с компромисни параметри на цена неконкурираща наличните на пазара ,общо взето играчите на пазара са на кантар ,за добра снимка повече зависи от това кой е зад апарата ;-)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола