За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Здравейте колеги,
Наскоро пробвах да щракна кадър с Nikkor 50mm f/1.8D закачен на моя Nikon D300s. Спазих всичко което е описано в книжката (ръководство) на апарата, обаче не мога да засмена нищо. Обектива фокусира, но апарата не ми разрешава да снимам. Може ли да помогнете, може би има нещо което оттървям.
П.С. Апарата е настроен да снима след потвърждение на фокуса. Обектива с фокусно разстояние и бленда е коректно зададен в апарата (както е описано в ръководството).
Предварително ви благодаря.
Наскоро пробвах да щракна кадър с Nikkor 50mm f/1.8D закачен на моя Nikon D300s. Спазих всичко което е описано в книжката (ръководство) на апарата, обаче не мога да засмена нищо. Обектива фокусира, но апарата не ми разрешава да снимам. Може ли да помогнете, може би има нещо което оттървям.
П.С. Апарата е настроен да снима след потвърждение на фокуса. Обектива с фокусно разстояние и бленда е коректно зададен в апарата (както е описано в ръководството).
Предварително ви благодаря.
Обектива да не е случайно сложен на ръчно фокусиране ?
А ако махнеш потвърждението за фокуса ?!
Ами за съжаление не се сетих тогава да махна потвърждението за фокус! Чак след два дни се сетих за това.
jingo, всичко си беше ОК. Да не би в апарата да е проблема.
А най гадното е че нямам един такъв обектив че да тествам пак. Сега чак ме е страх да си купя въпросния обектив.
jingo, всичко си беше ОК. Да не би в апарата да е проблема.
А най гадното е че нямам един такъв обектив че да тествам пак. Сега чак ме е страх да си купя въпросния обектив.
Сложи друг автофокусен и пробвай,не е необходимо да е същият.После пак с Никора,а дали е добре завинтен...,нещо лош контакт ? Пробвай го и на друго тяло ..
Завинтих моята 50ка и даже с капачка отпред работи .
Завинтих моята 50ка и даже с капачка отпред работи .
Редактирано от автора , 05.04.2011 10:29:54
Благодаря за съветите. Ще пробвам!
За да коментирате, моля, влезте в профила си!