Популярни снимки за

Всички снимки
Колеги,имам следния въпрос.Имам приятел,които е в Щатите в момента.Та става въпрос за следното има ли някой идея как седи пренасянето на DSLR апарат от там.Смисъл декларира ли се нещо,обмитява ли се,какви са данъци,мита и т.н (ако има такива)?Все пак искам да си направя сметка струва ли си да се купи от там или става въпрос за 100-200лв. разлика.Има ли значение това,че ще има и лаптоп също закупен от там и подобни подробности.Много ще се радвам ако има кой от вас да ми помогне с инфо.Благодаря предварително
не съм експерт, но ако е живял повече от 6 м. в Щатите може да си внесе каквато си иска камера, без да подлежи на обмитяване. Най-доброто решение, за да си напълно сигурен, че няма да ти обмитят камерата е да се свържеш с Митницата на Летището и от там да изискаш подобна информация от любезните служители.

Редактирано от автора , 24.06.2011 06:54:36

"става въпрос за 100-200лв. разлика" и без гаранция ,дали си струва ? ако често се пътува насам натам-да, инак не !
Моят личен опит е ,че миналата година си купих от Ebay камерата с кит, който включваше всичко необходимо за снимането и поддръжката за сумата,за която тук щях да получа само тяло с китов обектив! Ставаше въпрос за доста голяма разлика....относно пренасянето ме предупредиха, че ако всичко е в кутии трябва да бъде представена фактура за закупуването и над определена цена,/ за която не съм сигурен/ се плаща мито - точно там цялата далавера отива по дяволите! :) За това Цялата ми покупка беше внесена като личен багаж / т.е. като в момента ползвана техника/....така че, аз намирам смисъл в покупката оттам, макар напоследък да виждам драстично сваляне в цените и на нашите магазини!! И...Успех! :)))

Редактирано от автора , 16.07.2011 12:08:58

Пешко ,само оттам ала разопаковано ,като личен багаж ,цените са осезаемо по ниски ,да не кажа наполовина
firefighter: Да, така е.!:)
Моят опит е с крайно негативно отношение към скъпи продукти внесени от САЩ! Имайте предвид, че разликата в цената която ще спестите е гаранцията на продуктите, която ТУК НЕ ВАЖИ!!! А при скъпата техника е от значение !!!! Американците са крайно немърливи в преноса и доставките на стоки, според мен за ДСЛР не си струва да рискуваш!!!! Освен, както споменаха по горе, ако не пътуваш често.
Мерси все пак за инфо-тата,но все пак ще пробвам.Пък и комплекта дето съм избрал тук е 2000лв,а оттам ми идва на 700$ което си е почти по 2.Да се надявам че няма да има проблем при доставката и всичко ще е ОК.Лошото е че момчето което е там не разбира особено и ще трябва да го инструктирам какво да гледа,че да може да се оправя докато е там(ако има проблем).Като дойде след месец и малко ще покажа и новите снимки с "машинката"

Редактирано от автора , 20.08.2011 00:45:17

arthuro втория обектив които е в комплекта е на цена 160$,същия този обектив е 550лв във фотосинтезис-а.Наистина разликата е огромна
За DSLR не си струва. Няма гаранция, цената като цяло е висока и разликата в цените там и тук е малка. При сапунерите нещата стоят по друг начин.
Знам!! :)От опит ти написах това горе, защото миналата година имах същите "Радини вълнениея" )
Успех и чакаме снимките!! :))))
Айде фотото дойде ама сега следва въпроса...някой знае ли дали трябва да има траф към зарядното да прави от 220V-120V или само с преходник става ?
Погледни на самото зарядно - трябва да пише 110 - 240 V (обикновено така ги правят). Ако пише така си ОК, купуваш си само един пластмасов преходник (американско към европейско) от Илиенци за 2 лв. и си готов. Успехи!
При мен си пристигна даже с евроконтакт....Честито!! Чакаме снимки....! :)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола