Популярни снимки за

Всички снимки

Въпрос към Д90 собствениците

Здравейте на всички! Снимам с д90, но ми прави впечатление, че винаги когато имам някакъв наситено червен обект в кадъра, то той оранжавее. Правил съм си много опити с белия баланс, но резултата не е много задоволителен. Не мога да постигна реален червен цвят. Имате ли някакво мнение по въпроса?
Не мисля, че е възможно да се постигне 100 % съответствие между това което човек вижда с очите си и запечатаното от апарата. Но ако мислиш, че имаш проблем:

Ако проблема с червеното се появава още на дисплея на апарата можеш да пипнеш леко Hue- то в настройките, но това ще промени и другите цветове. Можеш да задълбаеш и в материята на пикчър контрола (като инсталираш софт на Никон се инсталира и едно приложение пикчър контрол ютилити) с което можеш да създаваш твои пикчър контроли или да си свалиш такива от сайта на Никон. Разбира се можеш да модифицираш и тези в апарата. Имай в предвид, че някои настройки не работят ако е включен D-Lighting.

Ако проблема се появява след прехвърлянето на компютъра, търси проблема в настройките на софта.
отиваш в PICTURE CONTROL и променяш там настройката /най-вероятно VIVID/ на STANDART
барал съм я, но червеното си е червено.
Снимай на стандарт, както е писал фирефигхтер, макар че на мен вивид ми е любимо, нали съм още тийн и се радвам на шаренко
Към всичко гореописано,направи си нов профил в хапарата,кръсти го,да речем "червено",после дай дефолт и щтракай едно и също нещо през всеки стандартен профил.....настрой въпросният нов профил и само в него променяй баланси,маланси,цветове и прочие... тоест,ако нещо не ти харесва,правиш нов профил си си цъкай на воля,за да няма после...хъ ката ..мъката ...да,преди да знаеш какво правиш,не слагай в апарата нищо от горепосочените профили,от сайта,че после ще има да ревеш кака да се махнат,ако не ти харесат.
Снимай на стандарт, както е писал фирефигхтер и не се занимавай с хлупости
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола