Популярни снимки за

Всички снимки

nikon D3100 или nikon D90

Избор между nikon D3100 или nikon D90
Мисля, че Nikon D5100 ще ти предложи повече за момента... по възможност не го взимай с 18-55.
и все пак едно професионално мнение
Все пак Д90 предлага повече, макар и старичък, но е с по-хубав дисплей, втори горен дисплей (много полезен за мен), мотор в тялото, управление на светкавици, възможност за инфрачервено дистанционно, по-добър визьор и специално за мен по-удобен като големина (за мен Д3100 е мъничък, особенно с по-голям като размери обектив). Предлага и по-бърза серия снимки.
Д3100 е по-нов, с по-нова, но неизползвана в друг апарат на Никон матрица... лично аз бях изненадан , но предполагам, че мегапикселната война при сапунерките доведе до там, че Никон сложиха 14 мегапиксела на Ентри левъла DSLR.

В обобщение ако избора е сведен само до тези 2 апарата Д90... без колебание

Предложих ти да погледнеш Д5100 заради матрицата (като тази на Д7000) и 14 битовия цвят... а това значи по-малко шум и по-добра динамика. Да, някои екстри, които Д90 има, липсват при Д5100, но мисля, че по-добрата картинка би ги компенсирала... ще минат години, докато ти "отеснее" който и да е от двата ( Д90 или Д5100)...

Успех!
+1 за Д90 последните 10 страници от профила ми са все с него. Вече 2 години с нищо не ме е ограничил Мнението ми не е професионално, но съм изкарал и някой лев с това тяло, ако е важно
Взимай смело, няма да съжеляваш! Мисли за обективите. И с 18-55 стават прилични снимки, ама ... до там :)
Успех с избора и да се похвалиш
d90
Ами и аз клоня вече към Д90 в комбинация никор 18-105 според бюджета
d90
С никор 18-105 не съм снимал, но съм чел немалко за него и равносметката е, че никак не е за предпочитане. Относно телата: В момента съм с D5100 - чудесен е. Докосвал съм се и до D90, но нямам задълбочени впечатления. Мога само да кажа, че D5100 е с великолепна матрица, идентична с D7000 (както пише kokofresha), но пък няма вградено моторче (което не е много добре, но не е и огромен недостатък). И аз предпочитам с още един малък дисплей отгоре, така че и това малко куца на D5100, но се свиква.

Забелязвам, че много специалисти са единодушни: D5100 превъзхожда D90, а и е по-евтин, което ти дава възможност да вложиш малко повече в обектив. D5100 има и канонски стил чупещ се дисплей отзад, което много помага.

Като цяло аз не бих дал толкова пари за D90, при положение, че D5100 е с цели три години по нов. За мен поне няма колебание - D5100.

Поздрави и успех.
Аз имам D3100 и се разочаровах много /повреди се слота за карти и ремонта е твърде скъп/, освен това бързо ми отесня. По-добре D5100 - по-съвременен или D90
d90 дава възможност за повече обективи,защото има мотор, но ти ще решиш на теб кое ти е водещо
не че ми е работа да се мешам, но човекът микаел има записан в профила си Д90, т.е. изборът изглежда вече е направен ...

а иначе на ръчнофокусните обективи им е все тая мотора има ли го или го няма ...

Д90
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола