Популярни снимки за

Всички снимки

Колко Ви пука за гласуването?

P_E_T_I_O :
jordan:
P_E_T_I_O:
P_E_T_I_O:
P_E_T_I_O по принцип съм съгласен но специално за тук доста може да се поспори
Мене друго ме дрази понякога и то е като виждам как на "черното" му се вика "бяло",мисля че ще ме разбереш И да ти напомня че се гласува повече за човека зад снимката отколкото за самата нея,та ми прилича на някакъв друг сайт вече а не на фотографски.
Ако трябва да избирам между "про"-сайт натъпкан с високомерни малоумници и не толкова претенциозен форум, но където да се чувствам нормално и човешки, не бих избрал първото. Развитието на креатурата у всеки има сложна система, която не се опира само на коментарите в даден сайт. Затова мисля че нещата са добри такива, каквито са! Няма идеални неща.
Светльо, имаш известно право за "черното" и "бялото"! Но какво да се прави? Наистина няма идеални неща! Идеалното е само в главите ни!
kdlaz, P_E_T_I_O, jordan....
SantiAgo- Напълно съм съгласен

Към негативни, мрънкащи, стенещи...и всякакви други разновидности "увиснали носове" и "сърдити старчета" - Уеб психология и анализ са псевдо науки....не ги вейте така сериозно...! Човекът, не го прави човек цвета, големината или измерението на квадрата...още по малко в сайт за забавления!! ;) За всички забавляващи се....
arthuro:

Редактирано от автора , 08.08.2011 02:41:32

Случвало ми се е да публикувам в един руски сайт, пълен с комплексирани хора, опитващи се да наложат на всички своите "безспорни и единствено правилни принципи" и считащи гласа си за нещо като скъпоценен камък. Е, накрая си изтрих всички снимки и им пожелах приятно прекарване на Олимп в горда самота. Този сайт ми харесва заради приятелската и непринудена обстановка, за която заслуга имат гласовете и коментарите.
доста народ се саморазпозна като "харесвач" и скокна да се обяснява, как му налагали чуждо мнение какво да гледа и какво да не гледа, а идеята на темата е - как се чувствате като пишете или получавате лицемерното "харесва ми" под снимките.

за да бъда разбран правилно - не виждам нищо лошо да "харесаш" снимка, пет, десет дори, но да ми обяснява някой, че за 10 минути е харесал 60-80 снимки, че чак ги е коментирал... кога ли е успял да ВИДИ самите снимки, все пак това са САМО снимките, които са му "харесали", а колко други, които НЕ Е харесал е отметнал...нищо, че тях не ги е коментирал... но да не се отплесваме
lansky
Не се гаси туй, що не гасне!
lansky да не се отплесваме ,многото обяснения обикновено водят до ... нежелание да те разберат
след време всеки сам и неусетно за егото си узрява за мисълта ,че пътя към познанието/фотографското/ не е ограден от колчета с удивителни и сигнална лента с надпис "харесвам"
... а и Петю да не подвиква бодро - не се гаси туй що не гасне - щот колкото и да търчи по профилите и да снася като кокошка носачка ,фотопетел нема да стане с подобни недоразумения като ... днешната му "снимка на деня"
впрочем ,да уточня за да не бъда разбран погрешно или пък да засегна неволно някой ... преди години в един друг форум като млада фотонадежда ,тръпнеща в очакване да чуе осанна имах 10 ника и ме гонеше амбиция 100-кратно надвишаваща скромния ми фототалант - пусках снимка точно след полунощ ,щот такава бе печелившата тактика ,а на другия ден - бой по каската с възгласи "браво ,супер,шапка свалям,фаянс троша и т н" под снимките на де що имам познати и проверени гласоподаватели ... и като резултат какво получих ,некви жъто-червени джижавки към ника , фалшиви похвали и куп снимки ... които сега ме е срам да погледна ,а ако ги публикувам в някой сериозен сайт за фотография - ш ме опукат със словесни шамари кат мръсоливо циганче пред кебапчийница, така че позната ми е тази болест и затова съм тук --- за да се забавлявам и да се запознавам със сродни души ... другото е суета
firefighter това "фаянс троша" мноого яко бре
Кефиш
firefighter, преди време ти писах, че мнението ти не ме засяга! Нищо не се е променило, "приятел"! Продължава да не ме засяга! ............. Тук съм за да се забавлявам с хората, с които ми е приятно, и това - дали си тук, или си там някъде - ми е все тая! Нямам какво да си говоря с теб!

И ако беше малко по-досетлив, щеше да схванеш какво точно исках да кажа с това "Не се гаси туй, що не гасне"!...Ама нейсе. Все тая!

Редактирано от автора , 07.08.2011 20:54:33

бирата се пие на сянка (Invalid img)

Редактирано от автора , 07.08.2011 23:22:44

Абе не знам на кой колко и от какво му пека, ама заради тези гласове хора напуснаха сайта. Това означава, че на гласовете се гледа като на държавни ценни книжа.:)
Личното ми мнение е, че тук сме за да се забавляваме и не винаги "гласовете които чуваме" са обективни.
Ако пък някой иска реална оценка на снимките си, то за това си има други места.
Още една хубава страна на този сайт е, че има оценка на участниците и оценка на редактора - случва се снимки с малко гласове да бъдат избрани от редактора, както и обратното. Намирам го за положително
Напълно те подкрепям [beer]
Staykov то редактора какво избира си е негова работа ама не е гот да виждаме снимки на деня които просто не са за там а ги правят такива точно потребителите които не пропускат да се разпишат.Аз съм си спирал гласовете на такава снимка за да се разкара защото не и беше мястото там а имаше по-добри та не е въпроса в паничката която jordan споменава (малко се учудих на коментара и защото мислех,че държи да вижда добре оценени хубавите снимки или поне с такива впечатления съм останал )
И нека бъдем честни и да си кажем истината,нека хората които ревнаха по-горе да кажат защо често се подминават добри снимки на автори които почти не коментират а може би и рядко гласуват ?
Май всички знаем защо нали.
Това го има и по другите сайтове ама тука вади очи.

Редактирано от автора , 08.08.2011 10:39:49

старата песен на нов глас...няма смисъл, а иначе изобщо вече не ми пука кой на кого, защо, как и колко...!
Не можах да ви изтрая.........Хора не издържате , аз примерно ако ми хареса някоя снимка ,почвам с критика и си създавам антипатии в хората :)
burberry ...Видева - та казваш не ти пука ;-)

Редактирано от автора , 08.08.2011 15:28:07

Очевидно на повечето от нас ни пука... иначе подобни теми нямаше да се радват на подобен интерес и нямаше да се появяват периодично.

Но мисля, че по реалистично да се стимулира гласуването, отколкото да се размахва пръст, защото съгласете се, че да речем десетина "купени гласове" имат една тежест при 10 гласували и съвсем друга при 100...

Аз лично предпочитам да направя компромис и да гледам и по-голям процент посредствени снимки в името на едно по-приятелско отношение в сайта. Примери за самозабравяне има в един друг БГ фотосайт, в който високопарните думи имаха обратен ефект...

Колкото до субективизма има го навсякъде, дори и на конкурси, дори и в чуждестранните сайтове (преди време една приятелка започна да качва и в руски сайт, та погледнах за какво става дума... всеки втори коментар беше "Нравится", "Хорошо", също се срещаше често)...

Аз не деля колегите на гласували и негласували за мен, но да, някои фотографи ме впечатляват повече (някои от тях не познавам лично). Не очаквам всеки кадър на всеки от нас да е шедьовър и гласувам за снимки, в които съм намерил нещо, което да ми хареса. Стремя се да разглеждам снимките подред, но не успявам да разгледам всички...

Успешна седмица на всички
Много на място, с много интелект (отвъд очевидното и първосигналното)и много търпеливо пояснение,Коко.Благодаря!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола