Популярни снимки за

Всички снимки

Колко Ви пука за гласуването?

Не разваляйте хубавия бой с кавга моля ви , КОЛЕГИ
днес ще ее много жега , предпочитам мента съсъ спрайт и много лед , под някой чадър на плажа и да гледам хубавици по цици
Gafa и моите мераци са подобни ,на плажа под чадъра и да ми сервират хайнекен така :

P_E_T_I_O ти направо ме разсмя човече.
Злобата няма граници,е благодаря ти за времето което си отделил да напишеш всичко това.
Повярвай ми чак сега ми привлече вниманието към твоите снимки,досега не бях се вглеждал както трябва за което си мислиш ти,а и да ти напомня че не аз споменах твоята снимка та малко си сгрешил адреса.И не аз а ти нищо не си разбрал,просто дадох пример с моя снимка,тоест лоша снимка на която мястото не и беше там (то ако бях споменал нечия друга представям си какъв вой щеше да се надигне),ако си се почувствал засегнат дори мога да се извиня макар да не виждам смисъл да го правя.За разлика от много други (а както виждам и от теб) аз спокойно мога да понеса негативната реакция към моя снимка

Да ти кажа и нещо друго ко ша кажеш а.Ами като му харесва една снимка на човек пък и каквато и ще да е просто може да си гласува и без да се разписва нали иначе излиза че все едно казва -ето гласувах и аз
Аз също съм писал много коментари ама в един момент си казах че е безсмислено,нито за мен е добре нито за автора на дадената снимка.
Поздрави !

Редактирано от автора , 09.08.2011 14:42:20

Тази дискусия много се усложни, затова ще се опитам малко да опростя нещата. Не е толкова важно дали имаш 10 или 30 гласа, за мен нечие име под снимката означава "видях я", пък нали затова публикуваме, за да покажем на другите нещо, което ни е направило впечатление. В тази връзка трябва да кажа, че уважавам коментарите без глас, тоест чиста критика или препоръка нещо да се оправи. Аз също понякога правя такива. Иначе не го вземайте толкова навътре, нека не разваляме атмосферата в този сайт, която е по-добра, отколкото в много други...

Редактирано от автора , 09.08.2011 16:37:08

...Бих искал и аз да споделя нещо, относно т.н. "бързо" "бавно" "приятелско" и "групово" гласуване ... като цяло системата за гласуване в фотографски сайтове ,като този винаги е подлагана на критика и реформирана ,например във фотофорума вследствие на дискусия по темата ,се промени статута на снимките за първите 24 часа ,те станаха анонимни ,във фотокулта пък въведоха модератори които като видят някой "фотошедьовър" незаслужено цъфнал кат бръмбъра трънка за Снимка на Деня ,взимат мерки ... общо взето трудна работа е да се въведе обективна система за оценяване на снимките .
Сега лично мое мнение е ,че COOL-ега или COOL-ежка дето тропка по клавиатурата по 50-60-100 коментари на ден от вида "Харесвам","Уйдисвам" и "Супердисвам" има само една цел - да бъде забелязан/а и обратно възнаграден/а ,това не го намирам за неприемливо - по скоро не е поведение на фотограф претендиращ за творец ... сега нека уточня - може да пуснеш колкато искаш гласове - но нека са с градивен коментар или няколко "харесвам" и за останалите обзет от умиление и великодушие да пускаш гласа си анонимно ,що да губиш време ...примерно "Това са творби, които те карат да забравиш клавиатурата, и да отложиш своето "Харесва ми", за неопределено време..." както е казал Петю по доле

Редактирано от автора , 09.08.2011 19:10:54

...Бих искал да споделя нещо, относно т.н. "бързо" гласуване. Повечето от нас разбират, че наистина има доста снимки, всяка от които за съвсем кратко време можеш да "усетиш". И какъв е смисъла тогава, да гледаш в тях тъпо, в продължение на час /примерно/, след като предизвиканата вече асоциация, не се променя и на йота?! ... Разбира си далеч не всички са такива! Има снимки, които те карат да мислиш, да си задаваш въпроси, да те разплачат дори... Това са творби, които те карат да забравиш клавиатурата, и да отложиш своето "Харесва ми", за неопределено време...Та да се върна отново на първия "вид". Аз лично не вярвам, някой съвсем целенасочено, да тръгне на мисия: "Сто бързи "Харесва ми", и в замяна - бол върнати гласове". Та нима тези, които даряваш с такава солидна порция нечакана и незаслужена любов, са малоумни, и веднага, автоматично, откликват на мераците ти - "да ти бъде върната топката"? Разбира се, че има такива случаи, но който успее да ми докаже, че подобни неща "решават съдби", ще се отрека от всичко написано тук!
Файтър, ще направя едно изключение, и ще те попитам нещо. Съвсем в рамките на полусериозното, защото ако кажа, че съм сериозен - няма да ми повярваш, пък и аз няма да си повярвам. А ако кажа, че е на шега - пак няма да е истина.

Таа - кажи ми защо толкова често си самоизтриваш постингите? Изтриваш ги, и даже след време се извиняваш на ...някого си там. Правел си го, нали?

Такаам. Ще се пробвам да отгатна от нЕколко удара, и ако не успея - ша си посипвам главЪта с пепел:

1 - докато пишеш, не мислиш /достатъчно/?!
2 - докато пишеш, мислиш за всичко друго /вкл. и за комшииката, но не и за това, което пишеш?!/
3 - докато пишеш си прекалено превъзбуден емоционално, и в главата ти е някаква неясна смесица от здрав разум, и емоции, които настойчиво плъзгат пръстите по "вярните" клавиши?!
4 - често пишеш, докато си пииваш?!
5 - въобразяваш си, че "шибаняците" отсреща са длъжни да изтърпяват всеки твой шедьовър на словото /ти/?!

...Сподели, човече! Не ме оставяй сам в тая гора от въпроси! Смили се над мен!
наистина предлагам темата да се заключи - не за друго, но погледнах назад - на всеки три - четири месеца има такава тема и просто се сменят участниците... приказките вътре са еднакви

отделно, че няма нужда от меджуличностни войни
lansky истина си е
firefighter, преди време четох историята на фотожурналист, който е отразявал някои от многобройните конфликти в Азия. При едно от пътуванията си вижда младо виетнамско дете, стоящо на брега на океана след като дълго е било изнасилвано от група тайландски пирати. По неговите собствени думи не вдигнал фотоапарата, защото е първо човек и след това фотограф и така пропуснал шанс за Пулизцър и слава, но помогнал на момичето, защото вярва, че е по-важно да запазиш нечие достойнство, отколкото да направиш перфектната снимка. (По-долу пускам част от историята на английски, за съжаление нямам време да преведа)
Аз не знам кой стои зад псевдонима P-E-T-I-O, но съм сигурен, че е човек с емоции, както всеки от нас. Сигурен съм и, че ако тук чуваме по-малко дебелашки хумор за сметка на другите, снимките ще бъдат оценявани действително повече по това, което са самите те, отколкото - кой ги е пуснал.

"Many years ago, I covered the plight of the Vietnamese boat people in Southeast Asia. For over 10 weeks in 1979 I traveled around that region photographing the beleaguered people who had washed ashore after several days adrift in the ocean in small boats. I met a young Vietnamese girl who had been %*@?! by several Thai pirates while she was in a boat with no food, water, or protection. She had lost her father and her mother during the scuffle with the pirates and was very alone. When I heard the story and saw her sitting by the beach staring into the sky, tears rolled down my cheeks. She had not spoken a word to anyone in days.
I had no desire to take her photograph. All I wanted was to show her that there was somebody in this world who cared for her. I had taped some Vietnamese music in my tape recorder in another camp a few days before. I played the music while sitting next to her on the beach. I had some chocolates in my hand that I offered her. I was praying that she would just look at me and take the chocolates from my hand. After some time she finally looked at me and took the chocolates. That was all I wanted from her. Several days earlier, I had met a few Catholic nuns who were doing aid missions in that area. I went and got them in the middle of the night and rescued this little girl to a better life. I know she is living somewhere in California today. I did not take a single photo of this girl nor did I take her name and particulars. I have many stories like this from my career, where I did not point my camera at situations where I felt that I would diminish someone’s dignity".
Jay Dickman (Author), Jay Kinghorn (Author), Perfect Digital Photography(Second edition)
http://www.scribd.com/doc/53940164/2/Some-Key-Elements-to-Great-Photography
Това не беше моята война!... Хубава вечер на всички!
Имам такова предложение - хайде да не се превръщаме във вманиячени интелектуалци и да не търсим под вола теле. Простичко казано, нещата стоят така. Има хубави, но обикновени снимки - един красив пейзаж, портрет, натюрморт - добре изпълнени технически, но не блестящи с някаква особена оригинална идея. На такива снимки аз искам да кажа "харесвам", защото наистина ги харесвам. Тези, по които има какво да се коментира се срещат по-рядко. Ако всеки си прегледа архива, ще види, че има доста добри обикновени снимки за "харесвам" и някакъв малък процент истински постижения. Не мисля, че някой може да отрече този прост факт. Е, тогава какво, обикновените хубави снимки да ги отменаваме без внимание ли? Аз лично не бих го правил...
Петьо,

Приказките ти не приличат на зрял мъж, за какъвто всъщност май си се представяш. "Мълчанието е злато" са казали нашенци, знаеш. И са имали предвид себе си... нашенецо!

Пан Лански,

"Не спори с глупак, защото околните не схващат разликата!" В което няма смисъл, ПРОСТО няма смисъл...

Изумен бях да разбера преди време, че съм възненавидян за това, че престанах да коментирам и "да се отчитам" под снимките на определена персона... После и друга, и други... Хайде, молим ви се, нЕма смИ!

Гледайте си кефа и оставете другите на техния си кеф. Ако някой някъде се поизпусне - има си админи.
Абсолютно... странното е, че много голяма част от пишещите не разбраха идеята на темата "КАК ТЕ СЕ ЧУВСТВАТ, като ПОЛУЧАВАТ такива "менте" коментари"...

не ставаше дума за гласове и бля бля... както и да е

нека заключат темата - тя се повтаря, за което се извинявам, че не съм прочел назад - сиреч самата тема си е своеобразен спам

Редактирано от автора , 10.08.2011 00:34:02

От: P_E_T_I_O
Днес дават Код ЖЪЛТО
...И последната ми намеса, изобщо...

Удоволствието, което съм изпитвал тук е било свързано преди всичко с това - да разглеждам творбите и да ги коментирам... Ама, че "трябвало": по еди колко си на ден да съм бил видял, по еди колко си да съм бил харесал, по еди колко си да съм бил коментирал, за еди колко си от тях да съм бил гласувал тайно, пък за другите - можело и явно, или пък - по толкова и толкова време да съм бил отделял на всяка снимка. Е - това къде го пише, и с какво наруших правилата тук? Най ме зарадва обаче твърдението на някои си, че съм бил "снасял" на всички, за да получа, видиш ли нЕкое и друго гласче. И да подмина това с мълчание, защото този някой си бил от "голЕмото добрутро" тук?! Така ли? А ако му кажа на тоя човек, че тия гласчета изобщо не ме интересуват! Е, няма как да го убедя обаче, защото той твърдо си беше решил да ме унижи!............... Аре стига толкова, щото стана наистина отврат...

Редактирано от автора , 10.08.2011 07:40:18

Петьо ти на малуомен ли се правиш???

Безмисленните коментари под снимкитена сърчават поголовното изсипване на посредственни кадри във галериите.Не подпомагат или не насърчават развитието на нито един потребител на саита. Малкото качественни автори потъват в забрава секунди след като са публикували снимка. Нескопосани творения трупат по няколко хиляди посещения а снимки с живот в тях едва по 50-60.
Саита е за забавление разбира се, но все пак е фотографски.
Добрия тон е задължителен, дори и на лични съобщения. Без значение колко си пиян изморен или притеснен когато пишеш.
На всички които се опитаха да ме заплашат със саморазправа им прощавам. Даже вече не чакам извинение.......
deadlirics
Няма как да спреш безсмислените брътвежи. Малко или много всеки един от нас има безсмислени коментари. Защо ги е правил всеки сам си знае. Но факта, че се шуми толкова, означава, че явно ни пука за гласуването. А приказките и възмущението си е чиста проба лицемерие :)
http://4coolpics.com/photo/kubeto/512425.html
Това е линк към една фотография с малко гласове.
Нека някой да се опита да каже, че кадъра не бива или, че фотографа не става. :)
Аз предпочитам да виждам кой за какво гласува, защото гласуването за боза за мен срива авторитета на гласуващия, особенно ако в съседство има стойностна снимка, за която същия гласуващ не е гласувал... добре е когато нещата се казват право куме в очи...

Не е ли по-добре да се види благодарение на кой дадена снимка е станала снимка на деня, или искате да е тайничко...

П.С.: Наближава фотоваканцията... по-добре кажете кой ще ходи...
В същия този дух, нека всеки си направи равносметка, колко пъти той самия е правил градивни препоръки или е показвал дефекти на кадри с цел да поправи работата на колегата си.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола