За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Въпросът ми е - - Пълноспектрова енергоспестяваща фотолампа 85W, еквивалент на 450 W конвенционална лампа. Цветна температура 6400° К (дневна светлина) - става ли да опитам с нея снимки в дом.обстановка?И само една такава или колко са нужни за добра снимка?Също така какви варианти на разположение може да ми предложите?Извинете за многото въпроси,и най-вероятно още ще имам,но съм начинаеща :)
Предлагам ти първо да си изясниш как се подрежда едно осветление според това което искаш и особеностите на обекта.
Какво ще снимаш - не си написала. Ваза ли ще е. Човек ли ще е...
Като погледнеш във визьора - има ли особености по лицето, дефекти...как осветението ги подчертава.
И как да го осветиш за да скриеш тези дефекти.
Обикновенно във фото техниката дневно осветление се счита 5500 К. Но тази температура която пишеш няма значение защото може да набереш нея в менюто на фотапарата като цветна температура.
За да разбереш лесно една схема на осветление, ти трябва да я видиш начертана.
Има хубави книги по светлина, и за това как с нея да скриваме особеностите на лицата на хората.
Трябва да имаш няколко изочника на светлина. Основно, контра, фоново, запълващо...
И за да ти помогне някой със съвет, трябва да се знае какво ще снимаш, какво искаш да постигнеш (каква ти е идеята), какво искаш да пресъздадеш (каква атмосфера) и как си подхожда светлината на обекта ти.
С тази лапма дето имаш снимми ше станат. Но не художествени.
Какво ще снимаш - не си написала. Ваза ли ще е. Човек ли ще е...
Като погледнеш във визьора - има ли особености по лицето, дефекти...как осветението ги подчертава.
И как да го осветиш за да скриеш тези дефекти.
Обикновенно във фото техниката дневно осветление се счита 5500 К. Но тази температура която пишеш няма значение защото може да набереш нея в менюто на фотапарата като цветна температура.
За да разбереш лесно една схема на осветление, ти трябва да я видиш начертана.
Има хубави книги по светлина, и за това как с нея да скриваме особеностите на лицата на хората.
Трябва да имаш няколко изочника на светлина. Основно, контра, фоново, запълващо...
И за да ти помогне някой със съвет, трябва да се знае какво ще снимаш, какво искаш да постигнеш (каква ти е идеята), какво искаш да пресъздадеш (каква атмосфера) и как си подхожда светлината на обекта ти.
С тази лапма дето имаш снимми ше станат. Но не художествени.
Редактирано от автора , 06.10.2011 22:43:45
Всичко ти върши работа. Дори една свещ или клечка кибрит, стига да имаш въображение. А апетита както се казва идва с яденето.
За да коментирате, моля, влезте в профила си!