Популярни снимки за

Всички снимки

за забавлението, и горчилката...

Във фото галерия ‘’Експеримент ’’ публикувах снимка, обработена с CS5.1, на която в мотива имаше дете, което стои пред входа на президентството. След десетина коректно изразени мнения с различни нюанси, получих коментар -‘’неее!!!’’.Опитах се да вникна,в това категорично отрицание, относно какво би могло да бъде, макар че колкото и недоволен да бъде човек от качеството всичко може да се обясни с нормални думи, кое не се харесва, особено при тази галерия.Винаги съм приемал даже безусловно забележките, свързани с качеството на снимката. Не искам и да допусна, че съдържанието е причината.
Видях, че автора е нов, вероятно извън територията на страната. Направи ми впечатление, че непосредствено преди моята снимка той е публикувал три. Обясних си раздразнението му с този факт. Забелязах обаче, че подобен тип реакция той има и към други автори. Тогава разбрах, че с този ‘’автор’’ не може да се води нормален диалог и го блокирах. Като резултат в чата получих меко казано обидни фрази, за щастие на български език. Не му отговорих, по понятни причини. Изтрих снимката, - бях снимал моят внук.
И понеже винаги съм се стремял да бъда коректен, искам да спомена, че повечето от снимките които е публикувал са добри и ми харесват.
Както казва един колега изборът е личен, - ‘’или се забавляваш и не обръщаш внимание на тези неща или...’’.
О, идиоти всякакви! Ако им обръщаш внимание, само ще се радват - с това се захранват, поради липса на други емоции. Така че по-добре да подминаваме дребните хора с усмивка и снизхождение и да не забравяме, че го правят, защото са нещастни...
истината е винаги някъде по средата ))))

понякога критиките са градивни, а фиктивните хвалебствия - убийствени )))
Така е, но коментарът "Неее!!!" не ми прилича на градивна критика
А аз предлагам да предложиме вкупом на админа да запише в правилата кои са позволените коментари,време е вече за да няма недоразумения защото всичко по-различно от браво,супер,аплодисменти,поздравления,харесва ми,!!!,:)),[beer],харесвам,кефи,гот,........... се приема доста лошо от авторите.
А градивната критика има....в книгите и курсовете,ако някой си мисли че някой му е длъжен да седне и да му пише фермани под снимките явно много се лъже,и на мене ми се иска ама нямааа

Редактирано от автора , 20.09.2011 15:35:41

Дядо дай да я видим тази фотка ?!
Що пък не такъв коментар ,няма нищо лошо в него .
Ако ти е теглил някоя след това на лични ,виж това е гадно
Подминавай горчилката, на всякъде я има. Аз се радвам на всякакви коментари. Значи, някой я е видял, това ми е достатъчно
Истината е относително понятие , както доброто и злото и.... винаги има две лица.
Истината е една, но се интерпретира според личните ни пристрастия и предпочитания. Що се отнася до стойността на една снимка...истина няма. Всеки може да си снима всичко което си пожелае по начин какъвто му харесва. Останалите могат да видят това което автора е видял, но могат и да сметнат че е пълен боклук. Тук вече излиза възпитанието на преден план. Как трябва човек да изкаже собствено мнение без да обиди автора? Не коментирам много отдавна снимки (освен ако не съм провокирана да го направя), но почти всяка вечер разглеждам повечето снимки (не само избраните) и съм достигнала до извода, че всичко си е до човека. Един разумен човек достатъчно интелигентен, образован и възпитан би могъл да изкаже (подчертавам изкаже, а не наложи) собствено мнение без авторът да се обиди. И обратното, ако авторът е зрял човек който е тук наистина заради забавлението и удоволствието от снимането, то тогава не би обърнал внимание на чуждата простотия и не би имало горчилка. Ако горчилката е толкова голяма защо отново публикувате снимки тук? Ако забавлението е толкова голямо, защо очаквате одобрение от всички, а просто не се забавлявате? Човек трябва да реши какво иска и за какво публикува снимки тук, тогава вече може да реагира без обида и горчилка в дадена ситуация било то на изказана критика, похвала или тотално арогантно поведение.
Погледнах снимките ти !!!
Имаш няколко случайни кадъра които си ги кадрирал добре и на 1-2 някакви наченки на обработка
Като видя снимка която е направена за личен архив без никаква фотографска стойност , снимана просто ей така , няма какво да кажа
И аз ще кажа Нееее и няма да има смисал да обяснявам от А до Я
Кога снимката има смисъл и автора се ее старал , тогава мога да споделя какво ми харесва и какво не , та дори да помогна с редакция
Благодаря!
Истината е някъде там
Дедо ,да не ти пука :) Важното е да снимаш (Щом ти дава кеф ) - другото (дали некой харесва или не ,кадрите ти) нема значка !
Погледнах снимките, точките, коментарите.
Не мога да разбера господине от какво си недоволен!

Редактирано от автора , 29.11.2011 22:42:59

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола