Популярни снимки за

Всички снимки

Вижте как се крадат идеи

http://1x.com/#!/photo/44174/category/still-life/latest-additions/apple-hybrid
това е профила на колегата, които скоро е постнал снимката....

http://4coolpics.com/author_photo/26166/377538.html
това е моята снимка правена 2009

Направо не знам какво да кажа...да се ядосвам ли, да се радвам ли?!
Направи активни линковете.

Разгледах снимките ,идеята е интересна но не е в такава степен уникална че да не може да се повтори.
Нищо чудно да не сте преписвали един от друг
Може би аз съм се заблудил, че е прекалено явно копирането и че идеята е оригинална- в един друг сайт ми дадоха линкове за още 2 такива снимки...така че примирявам се и тва е :)
на мен пък и двата линка не ми се отварят
тя историята с кражба на идеи започва в средата на септември 2009 когато Хосе Мария публикува своя снимка на две съшити ябълки

в средата на февруари миналата година,малко преди деня на вЛюбените наш Веско доразработва идеята и и дава нов живот ,смело махайки листото и полагайки иглата наземи

естествено всичко това във модна зеленочервена рамка
ообаче ,преди месец някакаъв испански нахалник със ник ФРИЗ ,да фане да земе да щипне и да изкопира Веско ,забивайки иглата ,кат сабя в сърцето на твореца

е няма прошка !

Редактирано от автора , 14.10.2011 13:05:35

Що ве Веско им прощава .
мистерията е рзкрита .

Редактирано от автора , 14.10.2011 13:24:27

jino ш та зема за помощник детектив ,млад си талантлив си ... и умееш да снимаш .. с никон ,имам няколко поръчки за разкриване на изневери - имаш ли дълъг обектив и здрави маратонки бързобежки /ако се наложи/ ?;-)
firefighter

да влезе убития
дългия го дадох на теб пиуенце не помниш лей
jino е даде ми 100мм-вия ,а 100мм са малко

Редактирано от автора , 17.10.2011 18:15:28

Така е. За каквото и да се отвори приказка, накрая темата завършва винаги с жени :)
А идеи се крадат и не само тук. Нямаш ли механизъм да го спреш, пиши го бегал :)
Нещо не стоплям !
С факти ли ще го караме , или на честна дума ?

бррррhttp://4coolpics.com/author_photo/26166/377538.html 11.02.2010 21:25

бррррhttp://www.flickr.com/photos/encorejmf/3926157644/in/set-72157608454400803/ This photo was taken on September 16, 2009 using a Pentax K10D.

уфф, не стават линковете. Абе пишете в гуглето pho­to st­ill-life apple-hybrid , и ще го видите. Има и круши, резнати хоризонтално обаче.

Редактирано от автора , 15.10.2011 12:48:38

Мен ме кефи идеята .
Като пришиеш нещо зелено за нещо зряло...може и да се прифане , а може би само ще скапе зрялото.
Пълнолуние-сянка, ин-ян, добро-зло ...направо божествена промисъл

Нека случаят да се проясни, и да бъде реабилитиран автора.
Ако снимката тук няма по-раншен публикуван аналог другаде (преди September 16, 2009, от бегла справка в гугъла), то ДА СЕ ИЗТРИЕ ОТ САЙТА =.

Щото иначе казах, че идеята ми харесва...а в градината ми таман има и зрели и зелени ябълки
весковата най-неартистично съшита
Нямаше да реагирам така ако знам, че и аз съм откраднал идеята, но както и да е! Не мога да докажа по-ранен произход на снимката и затова ще я изтрия от сайта! Като се замисля много учени са правили независими открития в различни краища на света...защо не и на фотографите да са им хрумвали еднакви идеи?!
пък сега каква била рамката- не сме всички толкова добри като теб файърфайтъре...да не говорим, че тази снимка е правена 1 месец след като си купих апарат- не съм претендирал за качество, композиция и т.н. Само ако е черна рамката тогава значи си добър фотограф- ето това е извода!
да би мирно седяло- не би чудо видяло
Веско , сега това за рамката не е упрек - просто констатация ,не се впрягай ...
аз кат бивш фаерфатър ,много ми тежи кога някой кат премиер-а ми каже :
- ти пък си мноо убав !
Не с тази ирония само- на мен пък това ми тежи!
Има идей, които стават наши! Просто са видяни някъде от нас, и след време изникват като ...наши, защото сме ги харесали и са живели в нас.
Предполагам, че и този случай е такъв. Ако не беше, не бих очаквал автора сам да пуска тема, че му е открадната идеята, а и да не се покрие (като някои други), а сам да свали снимката.
Всичко на този свят се развива чрез донадграждане на нещо по-предишно - съзнателно или не. Сигурно са съвсем малко абсолютно оригиналните снимки (книги,музика или въобще произведения), а също така е сигурно, че те са трудно възприемани и оценени.
Има автори, цялото творчество на които е подражаване или копиране на харчещи се и модни снимки. Този не е такъв, като разгледах профила му. Затова твърде е възможно заимстването да не е станало съзнателно, а подсъзнателно.
Снимката е свалена от него.
В този случаи не е нужно да бъдем лоши.
Благодарско на бдителните колеги.
Тази тема ми заприлича на отвличане на вниманието. Мисля, че историята на една открадната идея въобще не е толкова порочна, колкото целенасоченото пускане тук на чужди снимки, представяни за собствени. Това е по-големия проблем.С него да се занимаем трябва.Лошо, че някои светила се правят на слепи, що се касае до тяхното лоби.
Има ли директно крадене на чужди снимки трябва да има директно изтриване на крадеца!
Няма да чета пак правилата, но мисля, че това е повече от логично.
Дайте такива примери колега - с теми, снимки и аз ще отида да ги видя и ще си направя изводите. Няма да съм пасивен.Не ми дреме от лобита. Аз не съм в лоби и не съм лобист за никого
Да, в България поголовно се краде, но по-страшно е ако крадците имат закрилник.
Дайте примери!?
И фотографията е малко като гащите - жълтото отпред, кафявото отзад! Немога да си обясня как един автор, който е снимал и кадрирал без да е виждал преди това същото, даречем кадриране и изпълнение на друг автор, ще обясни, че не е взаимствал идея, сюжет, гледна точка ...? Как ?! Защото и аз напоследък се натъквам на "еднакви" кадри Истината невинаги е само една. А истината на автора къде остава?

Редактирано от автора , 17.10.2011 20:45:13

4co­olpics.com/author_ph­oto/26166/377538.htm­l този линк отваря моята страница , а не конкретна снимка. За някоя от моите снимки ли иде реч или е неволна грешка?
То па една идея
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола