Популярни снимки за

Всички снимки

един неделен фотоизлет

5 ноември ,събота с Ник1 представител софийската фотогилдия ни хрумна идеята да си направим минифотоизлет за една кола хора ,и така 6 ноември ,9.00 часа ,неделя е пием по едно кафе ... с мляко

http://4coolpics.com/pics/0446/135920446917.jpg

и потегляме в посока Симитли ,село Полето ,село Брежани .
Симитли е потънало в мъгла и река Струма тоже - очертават се трудни за снимки условия ,но нас трудности не плашат ;-)
Качваме нагоре по западен Пирин все в мъглата .Макар и да е 9 и двайсе по брежанските улици учудващо за нас няма оживление ,в мъглата тук там някое куче и стара баба

за моми и ергени и дума не може да става ,неделя сутрин е ,по нашия край има песен за ставането неделя сутрин :"как да стана мило либе като немам веке сила оти ти си я изпила" и т н ... отнякъде изникна един дядо с магаре и ни покани да ходим с него в гората да берем кестени ,кестените са традиционно брежанско мезе за червено вино [smilie7]
ние обаче верни на творческия дух и фотомерака си потегляме нагоре ...стигаме селските махали където времето сякаш спряло преди 50 години

пътувайки спирахме да поснимаме - есента бе настлала шарени черги по хълмовете около нас .... и нагоре и някъде към село Мечкул - просветна ,мъглата се вдигна и зърнахме първите овчички
естествено и кучета ,които /защо ли /обръщаха повече внимание на червената канонска каишка на Ники ... маалко преди Сенокос ,край едно гьолче зърнахме сковани пейки

даже имаше и импровизиран подиум ,за фотосесии

ама така си остана подиума - нямахме материал за него ,ехх ако беше с нас Гаф-а ,с моделите му

,продължихме към Сенокос ,Сенокос ни посрещна с една бяла коза и гледка ,като картина от ренесансов художник

несъмнено атракцията на селото бе - старият хан
където са отсядали търговците по пътя Банско-Мелник преди 100 и косур години ,интересни са и църквата и старите къщи - изградени на каменния скат и ... хората в селото ,един от тях е дедо Стефан ,собственика на хотела от 7 стаи и 17 легла

хотела има към него рибарник с вкусна пастърва

и предлага ракийка местно производство от ПЧК-а /първи частен казан/ намиращ се маанко изотдоле под хотела

ще дам малко повечи инфо за хотела ,щот отседнахме там да похапнем ...значи хотела има съоръжение за чеверме ,задвижвано от перпетум мобиле посредством течаща вода

голема външна маса за 20-на

и механа за 20-30 посетители

цените са народни ,ракийка със салатка плюс кокакола с тройка кюфтета гарнитурани обилно с картофки и бонус люти чушки

е 6 лв,леглата в стаите са по 10 лв ,и щот се разговорихме - куверта за НОВА ГОДИНА - три дена ядене и пиене ,включващо чеверме с агне за новогодишната нощ - по думите на дедо Стефан е около 100лв [smilie7]
това последното може да се брои за реклама [beer]
но да си минем на темата ,поради липса на модели ,аз след кратка разходка си намерих в Сенокос три прасенца

те не бяха много навити за фотосесия в началото ,но след като им предложих прясна тиква на две сцепена ,кандисаха - даже и индивидуално

всъщност ,бях малко озадачен - що прасенцата са черни на цвят ,но от кочината наблизо се обади родителското тяло - млад чернокож нерез

явно и при свинския секс - негрите са на мода ,за да го укротя малко за снимки, през оградата прошепнах на ухото на свинчо : Коолеедаа идее!

в ранния следобед продължихме към Ощава където има лековити минерални бани ,зад нас бяха върховете Пирин и Яворов ,а пред нас Влахина планина

в западен Пирин общо взето много потоци и вода няма ,затова местните са направили много малки водоеми /гьолове/ ,в миналото ползвани за напояване ,днешно време - за риболов
и отдих

около всеки гьол има беседка ,фургон или навес и огнище,тук таме заварихме и рибари или по-скоро избягали от съпругите си мъжки индивиди в неделния ден ;-)
макар и късна есен /или ранна зима/ все още имаше паша за това всеядно животно - козата / по този край наричана кравата на сиромаха /

козарите ,за разлика от овчарите ,бяха въоръжени вместо с геги с косари

поради трудния маршрут по който щъкат козите
те го ползват за разчистване на пътеки

щот беше хладно нямаше козарки , но имам снимки от летно време ,когото младите козарки също го ползват

бях обещал на софиянци сирене ала малката частна мандра бе ззатворила ,поради липса на мляко ... впрочем тук там ,покрай стари дувари съм засичал някой ръждясал гюм за мляко

и така в късния следобед ,щракнахме Пирина и Влахина прощално

и се шмугнахме в дефилето ,обратно за Бл-д [shtrak]
край [smilie7]
Ееее, браво! Офертата за Нова година много ме блазни
boerikovi всъщност ,след полемиката за календара дет още не може се съберем 12 човека ,остава и да подхвана офертата за фотокуул новогодишна програма
ама какво ни пречи ,мина ми през главата тази идея и попитах -хотела още не е резервиран ,ако искам имам уговорка до 10 дни да се обадя на бай Стефан,стаите са с баня и тоалетна и въпреки ,че има парно ще има и допълнителни печки ,ако искаме
стаите са 7 - 4 двойки и 3 тройки /едната тройка става и четворка/,ако видя че идеята има поддържници мога да уточня подробности - примерно 100лв ядене/з,о,в/ и спане /31-1-2 или 30-31-1 три нощувки/,включая агне на шиш в новогодишната нощ,като за да се вместим в цената - може да си внесем само алкохола ,той е по осезаем като цена
супер разказ, видях го в другия форум, ще ти звънна като тръгна по това трасе;)
Бравос!
Ний с Холандеца сме навити за НГ, много изкушително звучи
пътя Симитли - Кресна ,минаващ през Кресненското дефиле има два успоредни ,второкласни варианта ,единия през Сенокос и Пирин ,другия през Сухострел и Влахина планина ,и двата варианта са чудесни за фотографски излет ,ако някой минава/или реши да мине/ да се обажда
Добре сте си вие в Сф ,къде по двойки ,къде по тройки ,къде цяла кола ,събирате се творите красоти и се забавлявате.Пък аз тука
Завладяващ разказ! Отръки ти иде
след с. Ракитна в дясно по черния път който води към високото(на наи високата част) преди година имаше воалиера с лешояди.
coco1 , имаш ли идея къде по точно са ,щот имам мерак да ги поснимам :

на горната снимка 1,2 или 3 ?
После ,имам един стар фотомерак - да мина по керванджийския път Банско-Сенокос-Мелник , в участъка Банско -Сенокос ,той минава покрай прохода Предел /т.1/ покрай вилата ми /т.2/

,после покрай м.Седелец /т.3/ ,Брежани,Ракитна ,Сенокос ... ама пътя е проходим само за джип ,ако има мераклии с джип ,да се обадят

Редактирано от автора , 11.11.2011 18:02:41

не успях да направя връзка за това ти пуснах едно изображение на имейла от проФила.
след това по посока Сенокос в дясно има старо гробище от турско време с вкопани в земята кръстове. Има паметник за някое от въстанията Илинденско или Кресненско - Разложкото но забравих за кое
Завидях ви...
Приятен фотоизлет!!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола