За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Навинтва се на филтърната резба на обектива. Захранване от две АА батерии или от мрежа. Има насадки за обективи с резби 49, 52, 55, 58, 62, 67 мм. Ляво, дясно, горно, долно или кръгово светене на ринга. Пуска се и се гаси с ключе. Може да свети над 1 час с едно зареждане. Осветява до 1м. Непрекъснатото светене подпомага фокусирането - могат да се ползват китови обективи за макро без широки бленди. Става за всички апарати. Състояние 10/10.
Закупена в UK. Намира се в София. За страната - с Еконт
Цена 90 лв.
А върши работата на десетократно по-скъпа макросветкавица, че дори и повече - защото за макросветкавица трябва макро обектив с бленда 1.8, а тази гарантира фокусиране и на обективи с бленда 3.5-4, защото свети през цялото време на експозицията. Освен това позволява снимане с експониране няколко секунди или минути, което с класическите светкавици е невъзможно.
Закупена в UK. Намира се в София. За страната - с Еконт
Цена 90 лв.
А върши работата на десетократно по-скъпа макросветкавица, че дори и повече - защото за макросветкавица трябва макро обектив с бленда 1.8, а тази гарантира фокусиране и на обективи с бленда 3.5-4, защото свети през цялото време на експозицията. Освен това позволява снимане с експониране няколко секунди или минути, което с класическите светкавици е невъзможно.

А върши работата на десетократно по-скъпа макросветкавица, че дори и повече - защото за макросветкавица трябва макро обектив с бленда 1.8, а тази гарантира фокусиране и на обективи с бленда 3.5-4, защото свети през цялото време на експозицията
Едно уточнение.
Виждал ли си макросветкавица?
Тя има цялата такава лампова с-ма отпред (водещо осветление) и то със поне 4 степени на регулация интензитета на лампите , или вкл/изкл. ключ на всяка група - горе-долу-ляво-дясно, според творческият план. Флаша/импулса и е другото. И затова са много скъпи за съжаление.(имам такава и мога да покажа, ако не вярваш)
Едно уточнение.
Виждал ли си макросветкавица?
Тя има цялата такава лампова с-ма отпред (водещо осветление) и то със поне 4 степени на регулация интензитета на лампите , или вкл/изкл. ключ на всяка група - горе-долу-ляво-дясно, според творческият план. Флаша/импулса и е другото. И затова са много скъпи за съжаление.(имам такава и мога да покажа, ако не вярваш)
Редактирано от автора , 21.11.2011 13:33:46
ТУК НЕ ГОВОРИМ ЗА ХУДОЖЕСТВЕНАТА СТРАНА, А ЗА ТЕХНИЧЕСКАТА И ФИНАНСОВАТА СТРАНА. Ето какво може един 450D с един прост макропръстен и един китак да снима ей от ръка:

Кликнете върху стотицата, за да разберете какво е качествено увеличение! Нали се сещате защо? Ами да - защото имам въпросната рингова лампа!
Кликнете върху стотицата, за да разберете какво е качествено увеличение! Нали се сещате защо? Ами да - защото имам въпросната рингова лампа!
Редактирано от автора , 27.11.2011 04:11:00
За да коментирате, моля, влезте в профила си!