Популярни снимки за

Всички снимки

Фотография на улицата (street)

Даите линкове към добри галерии със смислени снимки, че google вече не помага много.
какво е смислена снимка ?
На това попаднах,някои доста ми харесаха макар че са в мижав размер http://www.quijote.it/
Belge - снимка, която има смисъл
Уловен пиков момент. Решаващ миг
В кадъра може да има много малко, и да не е никак визуален кич от красоти, но да задава въпроси. Да те кара да мислиш. Да не те пуска. Да те вълнува дълго време. Да има голяма значимост през времето и пространството. Да е различен поглед - това, покрай което всеки минава и пропуска да види, но заковано на снимка изглежда друго яче !

Svetlio70 Това (началото)е сантиментална серия "На моят баща". Силна е като такава, но е лична.
По нататък и на мен само някои харесаха.
Размерът не е от значение

давайте още
Абе на един "съседен" фотофорум, аз пуснах една тема точно за решаващия миг, първо с тази снимка:

и после пояснения с този монтаж:

ама на админа там нещо не му хареса какво разправям и взема та ми банна новорегистрирания ник, който беше същия като тука.

Редактирано от автора , 27.11.2011 23:47:57

Това с решаващият миг е малко клише, така е ... но звучи красиво.
Дълго съм гледал и мислил по снимките на Бресон къде точно е и защо!
Един друг пък фотограф, велик като него беше казал, че снимката трябва да говори ...и ако я именуваме ... дори с това и отнемаме много
Може би когато се нарушава някаква цикличност (например жената се загледала и се спъва). Целият ни свят и живот е базиран на цикличност
Когато се скъсва някаква верига от догми.
Когато Архимед извиква "Еврика!"
Когато пада ябълката върху главата на Нютон
Все моменти, които променят нещо невъзвратимо

Не знаеш кога е, и не можеш да го очакваш.Само знаеш, че си тръгнал в дивият запад и револвера трябва да ти е винаги готов
http://vbox7.com/play:a9b821da98 Виж как играе Емили – Пинк Флойд (превод)

Това уличната фотография изглежда е нещо доста трудно
Виж рушителите на Стената що мигове предоставят,

Редактирано от автора , 28.11.2011 03:25:41

тва vbox7 не работи извън бг

Като си смимам за кеф няма нищо трудно, да му мислят изкарващите пари от снимане на сватби по църквите на свещи.

Тая новата полусапунерка дето са я кръстили цели 550 евро с китачето и дето щяла да прави по 60 кадъра в секунда, ще улесни много ловенето на точния и най-подходящ момент. Само трябва и на АПЦ сензорите да я сложат другите майстори на полусапунерки и ще се купува една такава играчка.
http://www.youtube.com/watch?v=F94vHO7okZQ See Emily Play
Ако ще и 100 к. в секунда да прави, това хич не означава, че ще хване решаващият момент.
Абе кое си требе, оно си сака.
Я скивай тука един момент:

просто няма как да го изчислиш ( при това от далече) точно кога да натиснеш спусъка, за да излезе така. Мисля че знаеш как бързо лапат гладниците вървейки. В този случай ми се е усмихнало щастието та съм го заковал в подходящ отвор на две усти и изразителен поглед на пича, ама при такиви бързи действия е трудна работа.
Като се опитвам да снимам излитащи птици, лотарията е на 100%, нямаш време да го усетиш даже кога ще скочи да отлети. И щракам щракам, па вземе та се уцели и двете крила да са в горно крайно положение. После се фукам по сайтовете че мога да ги снимам така, пък те ми вярват че е възможно на практика да прецениш кога да щракнеш.
Снимката която е в профила ми е избрана из между 90 кадъра. Първо пресяване, второ пресяване и така докато останах 3 и ги качи на един сайт. Тука избрах от трите само една.

Та така сме ние щракачите непрофесионалисти, караме го на налучкванеееееееееее.
В ситния визьо на моя никон, ни ти виждам изражение на лице ни нищо, щракам и това е.

Редактирано от автора , 28.11.2011 22:00:59

Аз като снимам стриит не гледам през визьора.
Възможности за дубли обикновено няма.
Ако нещо ме прецака, то това ще е или авто -фокусът (при серия - все тая), или мръдване - обикновено и аз съм в движение.
Другото е гюме и режисирана фотография.
Сега качих кадри от днес, докато си запълних квотата - виж ги И аз направих една такава, с храна , но не съм качил
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола