Популярни снимки за

Всички снимки

Нуждаем се от помощта ви! Фотоизложба в посолството на Република България във Вашингтон

„BULGARIA OF THE 21ST CENTURY” – фото-изложба в посолството на Република България във Вашингтон

Ден на отворения европейски дом (EU Open House 2012)
12 май 2012 г.

Редактирано от администратор , 16.04.2012 19:22:25

На 12 май 2012 г. (събота) посолството на Република България във Вашингтон ще бъде домакин на поредното издание на Деня на отворения европейски дом (EU Open House) – в ежегодната проява участват посолствата на всички страни-членки на ЕС във Вашингтон. Събитието се е превърнало в утвърден и запомнящ се празник на Европа в американската столица. Българското дипломатическо представителство във Вашингтон е сред най-посещаваните посолства в рамките на инициативата и само за ден посреща над 2000 гости, в това число граждани на столичния град, представители на дипломатическия корпус и държавните институции, туристи и други.
Всяка година централно място в българското представяне на EU Open House заема дадена тематична изложба. През 2011 г. посолството представи експозицията "България в целия й блясък - българският принос в световното културно наследство"
Тази година "Денят на отворения европейски дом" в посолството ще премине под знака на съвременна България. Във връзка с това молим за подкрепа при сформирането на фото-изложба под наслов "България в ХХI век" - „Bulgaria of the 21st Century”! За съжаление, поради различни причини, посолството няма възможност да откупи творби (фотографии) на български автори, в резултат на което се зароди идеята, да се обърнем към наши сънародници - любители фотографи да предоставят доброволно и безвъзмездно по 1-2-3 или колкото те преценят фотографии от България, в следните категории:
1. Летен туризъм - плаж, море, слънце, забавление;
2. Зимен туризъм - планина, планински/горски пейзаж, сняг, скиори, екстремни преживявания;
3. Градски пейзаж - ежедневието в града, улица, хора, динамика, светлините на града;
4. Селски/еко туризъм - китното българско село, живот извън града, природа;
5. Лицата на България – портрет, деца, свободни интерпретации по темата;
6. Нощна България - свободна интерпретация;
7. Богатствата на България – предмети на изкуството, античността по нашите земи, съкровища и др.;
8. Архитектурата на България - архитектурен паметник – сграда, стара част на даден град и др.;
9.Символите на България – роза, Стара планина, свободна интерпретация.

За участие в изложбата ще бъдат подбрани 9 фотографии, без какъвто и да било конкурсен или състезателен елемент при техният подбор. Подборът ще бъде извършен в посолството с оглед на нуждите на EU Open House 2012 и с главна цел - представяне на съвременна България.

В случай че желаете да участвате в изложбата, моля, изпратете Вашата снимка в срок до 27 април 2012 г. (петък) на e-mail адрес events@bulgaria-embassy.org като задължително посочите следните данни:

1. Име на автора на снимката (по желание и творчески псевдоним);
2. Информация за контакт с фотографа (e-mail, адрес на лична интернет страница или друга информация за контакт по Ваша преценка);
3. Име/кратко описание на снимката/обекта;
4. Място на заснемане (населено място, местност, област или друго);
5. Дата на заснемане.
6. Категория на снимката (от категориите по-горе).

Снимките следва да са в необходимия размер за отпечатване на хартиен носител с размери 50 cm x 75 cm.

Снимките ще бъдат изложени в посолството на Република България във Вашингтон (САЩ) по време на EU Open House 2012, като към всяка фотография ще бъде приложена и информация за автора и възможностите за контакт с него.
Възможно е фотографиите да бъдат използвани за популяризиране на България и в рамките на други събития на посолството. Под никаква форма снимките няма да бъдат използвани с комерсиална цел и ще останат част от културния фонд на посолството.

Предварително благодарим за подкрепата и съпричастността!
Ето и един репортажен кадър от първия за България "Ден на отворения европейски дом" през 2007 година:

http://4coolpics.com/author_photo/9769/138018.html
Хубава и ясна с правилата си инициатива
Супер....ще изпратя някой друг кадър..Дано стават!
Ще изпратя снимки
А ето и още една снимка от EU - Open house : http://4coolpics.com/author_photo/9824/200782.html
И аз ще харесам нещичко да пратя :)
И аз ще пратя :)
Ще опитам да подбера няколко кадъра
не бе .. не ми казвайте, че 10 минути писах нещо - и не се е отразило ... ем ... ай, ше изчакам рефреш 30 минути, и после - "Яки, затвори си кафявите очи, че чичо чипхед ше псува" ...
хех ... и второто ми важно съобщение го няма ... ми, майната ви ...
И аз с удоволствие ще се присъединя!
Скъпи приятели от 4coolpics,

Откакто обявихме горната инициатива получихме няколко десетки снимки. От хубави, по-хубави! Благодарим ви, продължавайте да изпращате!

В тази връзка искам да направя едно важно уточнение: Вече няколко човека ми пишат на ЛС, че нямат кадри в достатъчно голям размер, за да бъде отчечатан на 50 х 75 см. Това не е проблем от наша гледна точка. Разбира се, че качеството на снимките, които ще изложим е важно, но както сме обявили в анонса - това е изложба на любителски фотографии, които представят красотата на България - на нейните хора, природа, градове, села и т.н. В никакъв случай няма да робуваме на перфектното фото-качество, показвайки незнайно какъв обект (примерно казано).За нас е важно да покажем красотата на Родината, дори с известен (малък) компромис по отношение на качеството.
Така че, просто изпращайте снимките си във възможно най-големият им размер и оставете на нас да се погрижим за останалото.
Още веднъж, от името на организаторите и инициаторите, БЛАГОДАРИМ ЗА ПОДКРЕПАТА!

Редактирано от автора , 12.02.2012 23:05:48

Значи може и ТИФчета да се пращат,за да стане по гот ! ? /през Дох а /
Всичко е много полезно и добре регламентирано. Не разбрахме само къде да пратим петте лева с които да да помогнем на Републиката.
Вече няколко души ме уведомиха, че има някакъв проблем с посочения по-горе и-мейл адрес events@bulgaria-e­mbassy.org. Според посолството адресът е ОК, но знае ли човек, може да има някакви технически причини за споменатите затруднения. Поради тази причина, ако някой иска да изпрати снимки и това не може да стане на events@bulgaria-e­mbassy.org може да ги изпрати до ivan_anchev@yahoo.com - аз ще имам грижата да ги препратя до точното място.
адреса :events@bulgaria-e­­mbassy.org - трябва да се напише ръчно ,ако е копи-пасте не става ,не знам защо ,и аз имах проблеми с пращането ,но като си го написах буква по буква стана
Скъпи приятели,

С голямо удоволствие ви информирам, че оповестената само и единствено чрез 4coolpics инициатива за организиране на фото-изложба в българското посолство във Вашингтон в рамките на Деня на отворения европейски дом (EU Open House 2012) премина повече от успешно!
На 12 май 2012 г. повече от 2700 души от различни националности посетиха сградата на посолството и разгледаха изложбата (която беше основен акцент в цялостното българско представяне).
Бяха избрани за участие фотографии на Борис Димитров, Борис Стайков, Борислав Петков, Елена Йоскова, Елина Нинова, Ивайло Димитров, Катя Николова, Николай Чапкънов, Стефан Кунчев и Стефан Стефанов. Всички участващи снимки ще бъдат публикувани тук, във форума, в най-скоро време.

Прес-съобщение за събитието:
http://74.81.82.58/~bulgaria/news.php?id=408

Снимки от деня на изложбата:

Най-сърдечно благодарим на всички за активното участие "На полза роду"!

Редактирано от автора , 16.05.2012 03:07:59

СНИМКИТЕ, УЧАСТВАЛИ В ИЗЛОЖБАТА

Решението кои снимки да участват в изложбата беше наистина много трудно (колкото и клиширано да звучи подобно изказване) - бяха изпратени десетки прекрасни снимки, отразяващи красотата на нашата Родина. Още в началото заявихме, че това не е фото-конкурс. Това бе просто едно родолюбиво начинание, подкрепено от всички вас. За което - още веднъж благодарим!

Да живее България!!!

Категория "Летен туризъм"
Болата
Автор: Ивайло Димитров - flammen

Категория "Зимен туризъм"
Зимна България
Автор: Борис Димитров - BoDim

Категория "Градски пейзаж"
Настроенията на София
Автор: Николай Чапкънов - arthuro

Категория "Селски/Еко туризъм"
Комплекс "Калиманци"