Популярни снимки за

Всички снимки

Търся човек от Бургас който разбира от пиана

Здравейте , търся човек от Бургас който акордира пиана ,за да погледне едно такова. някой ако знае за такъв човек да пише , може да е просто пианист , който разбира дали едно пиано подлежи на ремонт или е за печката . Благодаря !
Пробвай се в музикалното училище.Майка ми е учител там,но е доста заета напоследък и едва ли ще може да отдели време.Ще помогне,ако ми дадеш снимка/снимки,някакво бегло описание...поне ще ти кажа има ли смисъл да търсиш по-подробен анализ :)Кажи например каква е марката,лирата вътре дървена ли е или метална,какво е състоянието на клавишите,въобще-дай нещо,за което да се хвана.
пианото е цицерман - немско , до колкото разбрах ,и е, с метална лира ( 4 човека по 80кг. всеки ,едвам го носихме )клавишите са добре ,само едно чукче прави малко ядове .
Иначе аз съм учил музикална паралелка и мога да мина да питам - и така ще направя .
Исках да има някой, който разбира за да знам в какво с-ние е пианото , щото съм чувал че някои пиана трудно се ремонтирали ,и няма смисъл да се занимава човек с тях .но вече го взех :) звукът е много готин !
Иначе много от тоновете звучат фалшиво - също е проблем че след натискане на клавиш и пускането на същия , тонът продължава да звучи , все едно е натиснат педала ... казаха ми се че натягал педала и се оправяло ..
снимки утре :)

Редактирано от автора , 08.03.2012 19:59:24

Фалшивото се оправя,а как е откъм накъсани струни?Отзвучаването може да се дължи и на неизправен механизъм,и на износен филц.Цимерман не са ли мааалко по-мънички от баш пиано?В най-лошия случай ще го използваш за барче или луксозна схвръхгабаритна поставка за лаптоп :)
верно че клавишите са 85 а не като на другите пиана по 88 ..
проблема с продължителното звучене е решен - оказа се че целия механизъм се клатушка назад-напред с около сантиметър и заглушаващия механизъм не опираше струните :)
гледам че някъде са по 3 струни на клавиш,някъде по 2 ,има и по една .. предполагам че ,звукът от всичките 2 или 3 струни трябва да е еднакъв , нали ?
пианото се настройва от тези квадратните гайки от горна страна ? май ще се пробвам сам да си го настроя - като мога да ползвам за оринтир синтезатора ми ,който е едва 5 октави ,обаче , но пък има програми който имитират добре пиано ..
Много съм щастлив - винаги съм си мечтал да имам точно този инструмент ,само не мога да си намеря нотите .. дали има някой сайт от който да си принтирам ноти ?

Редактирано от автора , 09.03.2012 14:41:41

Има доста сайтове за ноти! Просто търси това, което искаш и ще намериш

Редактирано от автора , 09.03.2012 18:38:43

сега не разбрах
пианото Цицерман /UnStable/ ли е, или Цимерман /boyanivanov/ ,не че е важно ама ми требе Цицерман пиано за една фотосесия ,летоска в Бургас

Редактирано от автора , 09.03.2012 18:39:57

Днес се запознах с една много приятна пианистка /на 23г./, каза че тея дни ще мине да посвирим .. О.о
За фотосесия ,ще трябва да се изчистят клавишите /предполагам малко с фина шкурка, ще оправи нещата/,че са малко пожълтели с времето .. така че файтаре , ще трябва да се потрудиш за да станат хубави снимките ( но пък ако боравиш добре с photoshop ,може да се избегне тая процедура )

Редактирано от автора , 09.03.2012 19:14:09

UnStable пианистка казваш

Редактирано от автора , 10.03.2012 11:50:07

пианото не е цицерман .
а, е T. Traumein Berlin ,и не е добра идея да го настройвам сам

Редактирано от автора , 10.03.2012 13:02:17

В никакъв случай! Пианото си е ... "много хлъзгав инструмент", ако цитирам поручик Пржевалски ...
Сакън,никаква интервенция от рода на шкурката!Като музикант човек щях удар да получа!За настройване-едва ли имаш тунер,а всяка струна се настройва поотделно,ще ти трябват седмици щом си непрофесионалист и резултата ще е съмнителен.Ако все пак работи пианото,потърси наистина акордьор в Музикалното у-ще.Питай за Благовест,ако не се е появил някой друг последните години.
Да, с Благовест се чухме ,тия дни ще го оправи
UnStable и запиши си - запазвам една фотосесия с цицерман-а и пианистката лятоска
нема ядове .. абе подведе ме пианистката че било цицерман ,оказа се някво друго - но в крайна сметка няма значка , важното е да прави дандания ..
То ако е Цицерман все ще се намери кой да го акордира. В Бургас майстори бол. Обаче ако е цимерман имаме проблем :)
UnStable вече можеш да изкараш пианото на плажа и да спретнеш някоя ария :)

тез пичове дето го качвахме ,и те това си мислят :)
Яката работа е пианото , само дето не ми остава временце за него
http://www.youtube.com/watch?v=7wqXJNW-Vk0

Редактирано от автора , 29.04.2012 21:31:19

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола