Популярни снимки за

Всички снимки

Canon PowerShot SX40 HS или Nikon 1 J1

Здравейте! Мисля да си купувам нов фотоапарат и съм се спряла на Canon PowerShot SX40 HS и Nikon 1 J1. Досега съм снимала с обикновен апарат - Panasonic Lumix - DMC-FS42. С него снимам вече 2 години и смятам да го сменя. Та, двоумя се между Canon-а и Nikon-а и ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете в избора. :)
Аз снимам с Canon PowerShot SX30, който почти не се различава с по-новия модел и съм много доволен. Зависи разбира се към кой жанр от фотографията се ориентираш. Можеш да видиш някои снимки от моя профил. Успех в избора!:)
Никон 1 е концепция, която вече 9 месеца продължавам да не разбирам... може би единствената цел на тази система е да не подбива пазара на DSLR - те на Никон. Ако се оглеждаш за безогледална система - Sony NEX и Olympus Pen са значително по-добри алтернативи. Никон-а има най-малката матрица сред конкурентите си.

Понеже като цяло гледаш по-скъпи и не толкова малки фотоапарати ще кажа, че за тази цена (и може би някой друг лев) може да се вземе DSLR нисък клас с китов обектив. Ако по-големия размер не ти е проблем това е моят съвет.

Sony NEX избери, има го и във вариант с малък обектив тип "палачинка".
не съм на вътре във фотографската техника, но наистина подкрепям мнението на kokofresha, за някой друг лев отгоре ще си вземеш машинка от която ще си по-доволен, а и като цяло ще направиш скок \от сапунерка към нисък клас ДСЛР\и дълго време ще се развиваш с него. :)
п.с. видях точната цена на nikon 1 j1 и дори има по-евтини , и задоволително по-добри избори на апарат \дслр\ от него :))
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола