Популярни снимки за

Всички снимки
Здравейте!
Нов съм тук, затова ако съм объркал някое правило моля да ме извините.
Решил съм да си взимам фотоапарат, но не знам какъв.Имам бюджет 350-450 лева и се чудя дали да взема някакъв нов фотоапарат като canon sx130/sx150 или някакъв dslr втора ръка. Фотоапаратът ще се ползва за пейзажи и за макро снимки .Не съм някакъв професионалист, просто съм се зарибил и не искам да дам много пари за нещо което може и да не ми се отдаде...

пс: в момента снимам с canon a3150 is и може да видите какво снимам тук : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.350431438345741.81360.350423271679891&type=3
Re: Съвет... Според мен и чисто като съвет! .. първо си намери хубав/и обектив/и и чак тогава си търси тяло за тях - това е при положение, че си решил да избягаш от "компактната" техника, при която нямаш възможност да сменяш стъклото. Изхождай от идеята, че няма как да бъде направен идеален обектив (който ми се иска да имам), който да покрива всички нужди на фотографа. Това е като при жената .... ем дебел - ем дълъг - ем широк, па и да е издържлив ... нема такова
Хаха Мерси за съвета, но аз исках нещо по-точно... Харесах си nikon d40(от дслр класа) както и OLYMPUS SZ-20 нов(от компактните)
ps: FUJI FINEPIX S2980/FUJI FINEPIX S3300 BLACK EЕ какво мислите за тях?

Редактирано от автора , 25.05.2012 22:15:28

По-точно? Няма как На пазара за използвана техника има достатъчно предложения а за нова техника, с тези пари - няма как! При мен избора се свежда до три марки: Качествено изображение - Никон, Красив рисунък - Канон, Удобство и удоволствие от снимането - Олимпус. Фуджи могат да правят други неща :) Избора е ваш ... само съвет!

PS: Човек се ражда със и си отива със .. компромиси, лишения, обич, очаквания и надежди. Човек се учи и свиква .. с неволи, а най-хубавото е, че успява да извлече ползи от минусите с които се сблъсква Успех!

Редактирано от автора , 25.05.2012 23:22:57

А мнение за Canon sx130/150 и за nikon d40?
Нито единия нито другия.
Канона е сапунер с малка матрица и ограничени възможности. Д40 беше хубав на времето но е 6 мегапиксела. Вече е доста стар.
Преди да вземеш решение ти сам трябва да си отговориш на няколко въпроса. Трябва да си наясно доколко сериозно е увлечението ти и какъв бюджет можеш да си позволиш в момента и в бъдеще.

DSLR не е покупка на фотоапарат... тук изграждаш система: тяло(а), обективи, светкавица(и) и.... списъка няма край. Скъпо е и трябва мотивация и доста четене и "крадене на занаята" от колеги.

От друга страна сапунерка вече си имаш... бог знае каква голяма разлика между различните модели няма. По-читавите от тях могат да снимат в RAW и имат относително по-голяма матрица, но цената им нови е над бюджета ти.

Противно на някои настроения по форумите пейзажа съвсем не е лек жанр... той поставя едни от най-тежките изисквания към техниката и фотографа
Идва ми на ум и едно сравнение: компактният фотоапарат е като "народна" кола, DSLR е като кола от формула 1.

Ако трябва да обобщя изчакай с покупката докато не вземеш категорично решение... иначе рискуваш да се разочароваш от новата си покупка... няма смисъл да похарчиш едни пари и да не видиш забележима разлика в снимките си.
Успех
Докато не си вземеш един ДСЛР няма да знаеш какво е фотография. Вземи си какъвто и да е евтин втора употреба без да робуваш на марка. След една година ще знаеш какво искаш да си купиш. Всичко останало е празно хабене на думи и клавиатури.
мерси за отговорите .. наистина много се запалих да взимам слр, но ти сега като ми каза за тея сапунерки с по-голямата матрица ме отказа малко. Кажи някой такъв апарат да ги разгледам
Като ти казвам, че има и такива сапунерки, това съвсем не означава, че според мен си струва да се харчат толкова пари за компактен фотоапарат... все пак за тези пари може да се взема D90 с китов обектив

Казвам само, че има няколко сапунерки, които са нещо повече от другите и при които ще видиш разлика спрямо сегашният ти фотоапарат... за другите е въпрос на цвят и фетишизъм към дадена марка. Но като питаш... ето ти няколко:

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=46&product=10069&show=additional

За пейзажи никой друг компактен фотоапарат не може дори да е близо до него, но не е особено добър за макро.

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=46&product=7586&show=additional

Още едно добро предложение от Канон... по-малката матрица спрямо горният модел усложнява положението с пейзажа, но подобрява положението с макрото.

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=46&product=10094&show=additional

още един модел с по-голяма матрица

и накрая едно предложение от Никон... макар, че при сапунерките Канон са по-предпочитаната марка:

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=46&product=9582&show=additional

За да бъда коректен, Светльо 70 прави страхотни снимки с компактен фотоапарат на панасоник (ако не бъркам)... но при него това се дължи до голяма степен на неговите качества, а не на тези на фотоапарата...
ахаа мерси .. по-добре е дслр
Взех си Olympus E-510 и съм страшно доволен ... за 400 лева го взех и прави много много добри снимки. Мерси за помощта на всички.
Виж моите снимки. Правени са с Canon Powershot sx 30 is. Любителски модел, може да му се прибави RAW с една руска програмка. Успех:))) А тук вечната тема с ДСЛР или сапунер нямат край ха ха!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола