Популярни снимки за

Всички снимки

За Фотографията, Сайта и Обществото в него

Теория на игрите

Защо някои от нас правят това, което е правилно, докато други сякаш търсят само ползата за себе си?
“Това, което открихме е, че в процеса на взаимно наблюдение на поведението си по време на играта, някои личности се проявяват като социално по-осъзнати, което от своя страна поляризира личностните характеристики. Някои участници се проявиха като по-кооперативни, защото осъзнаваха въздействието на решенията си върху собствената репутация, докато други се проявиха като по-малко кооперативни и експлоатираха доверието на по-доверчивите за своя собствена изгода. От гледна точка на еволюцията, тази тенденция се самовъзпроизвежда като вариациите създават нови вариации, с което се увеличава разликата между тези, които имат доверие и сътрудничат и тези, които ги експлоатират." (професор Джон Макнамара)

Теория на игрите доказва, че резултатът не винаги е оптимален, когато всички преследват собствения си интерес. (Джон Форбс Наш-младши - математик)
“Равновесието на Наш” – нова парадигма в теорията на игрите, която през 1994 г. е удостоена с Нобелова награда за икономически науки. Дотогава в “игрите” са изследвани отношенията на съперничество, при които, за да спечели единият, другият трябва задължително да загуби – като например в шаха. Джон Наш доказва математически, че съществува система от решения с която, ако никой не загуби, всички ще спечелят максимално.
Земята е сложна система, приютяваща и обединяваща противоположни величини от всички слоеве на грубата и финна материя. В запечатването на отминали визуални проекции в застинал вид (от 4-тото измерение) на времето ние се стремим да въплатим част от човешкия дух. И така да придадем на обикновения двуизмерен образ, послание. Но къде трябва да е изкуството? Вглеждането в себе си, умението да се учи непрестанно, стремежа към съвършенство без сравняване, концетрацията на духа за трансформиране на вътрешната сила придобита от творчеството за едно по-красиво и хуманно общество, където базата е в съвестта на всеки поотделно!...
Преходността на останалото го лишава от всякакъв смисъл. (SantiAgo)

Редактирано от автора , 21.06.2012 04:23:50

Готово бе, изтрих го коментара ми.

Мечтай си на спокойствие за хуманност.

Редактирано от автора , 21.06.2012 22:03:05

Belge:

Ок, ето няма го и моя отговор! Не е важно разбирателството, нито баланса на идеите. Понякога и контрастите са интересни. Това което има значение е смисъла, финното вникване в детайлите на темата. Диалог при който страните да показват че имат познание по съдържанието, вложили са труд и уважение за да достигнат нужното ниво са креативен разговор. Защото мисълта предхожда действието, идеите ако са сполучливи правят убедеността да носи дълготрайна полза. Защото почти всички тук работят за своя изгода, преценяват смисъла единствено ако спечелят нещо. Може би приятелство за дадена подкрепа или пък "слава" за доказване на неукрепнали способности. И ако времето в което живеем е такова, не е ли по-добре да се опитаме да го надскочим с интелект. Защото, колкото да е невидим, светът на финните детайли и прецизната самовзискателност, светът на бъдещето съществува...

Редактирано от автора , 22.06.2012 16:48:17

"Хуманност" не е мръсна дума. Само болен или крайно ограничен мозък може да принизи написаното по-горе до политическите си пристрастия...
elina не си права ,докато ний с теб сме били комсомолски активисти ,белгиеца е "кусал попарата" левичарската идеология, затова е толкова краен в заключенията си
Не разбирам какво общо има това със сайта и обществото в него. И защо трябва да си казваме прости неща изразявайки се сложно. Каква е целта?
SantiAgo: Прав си, май наистина няма смисъл... А иначе теорията и психологията на игрите, сайтове като мини-общества с протичащите в тях процеси са едни много интересни за изследване теми.
Чест ти прави, че разсъждаваш по сериозни въпроси; че споделяш честно и открито възгледите си за изкуството и фотографията, опитвайки се да провокираш и другите към един смислен дебат, въпреки предварително да знаеш, че тук това е една causa perduta.
Такава обширна тема подхванахте, че не мога и аз да не кажа нещо по въпроса за групите и малките общества. Във всяка, обединена от нещо група, задължително има две разновидности на стремеж към изява. Първата е стремеж към собствено усъвършенствуване, което води да мислене, научаване, градивни дискусии и развитие. Втората е стремеж към принизяване на другите, което е лесен похват, защото изключва усилията да направиш от себе си нещо по-добро и ги концентрира в интригантсвуване и измисляне на абсурдни тези, които да оправдаят поведението на такъв индивид. Повтарям, във всяка група се срещат хора и от двата вида. ПРИСЪСТВИЕТО НА ВТОРИЯ ВИД НЕ ТРЯБВА ДА ОТЧАЙВА ИЛИ ОБЕЗКУРАЖАВА ПЪРВИЯ ВИД. Присъствието на индивидите от втория вид в никакъв случай не прави CAUSA PERDUTA от смисления дебатл Не бъдете песимисти!
Staykov:
Staykov - добре казано ,бих допълнил че продължителния "полов" контакт между двете разновидности,неминуемо води до генни(ални) мутации ,примерно появява се творчески индивид със стремеж към принизяване на другите ,или обезкуражен интригант с творческа мутация
... та нека не се шашкаме - нещата са в нормата,бил съм в много ф.сайтове и от опит знам -във всеки фотосайт с йерархична структура ,както е и нашия, колкото по високо е нивото - толкова объркването е по голямо ,щот админа иска да увеличи потребителите ,а фото-хай-лайфа иска да намали конкуренцията
OK

Редактирано от автора , 27.06.2012 17:05:39

Don't worry, be happy
Този коментар беше на неправилно място, затова го изтрих.

Редактирано от автора , 22.06.2012 17:05:13

kalinabor:
Ако отношенията в една идейна група бяха прости, до сега всички сайтове да са ги разрешили. Правилно се изрази че не разбираш. То е подобно като да обсъждаш художествена снимка със сляп човек. Опастността от прецизност и самовзискателност е такава, че най-първо човек се разочарова от собствените си постижения. А промяната изисква много усилия и труд. Като че ли в тъмното е по-добре, нужна е единствена нагодимост към даденото общество и всичко си идва на мястото - еднакво доволни и еднакво сиви... Това за което говоря няма нищо общо с еврейската идея на социализъм и приравняване.
Искрено се надявам да си прав!
Да се увеличават потребителите е прекрасно! Но как да стане това, когато има хронична липса на качествени снимки, които да улавят вниманието на посетителя. От друга страна в "по-добрите майстори" от Форума например (че и на останалите места) се забелязват шизофренични отклонения на силна самовлюбеност. И казано честно може да донесат повече проблеми в дългосрочен план, отколкото полза. Остава идеята сами да издигаме качеството си, докато един ден достигне ниво на което да жънем успехи и привличаме още хора...
Много ми хареса изразът "шизофренични отклонения на силна самовлюбеност". Те забележимо се проявяват в абсолютно игнориране на всички чужди работи. Въпреки това, ако в "издигане на качеството си сами" разбираш всеки сам да го издига, не съм съвсем съгласен. Шизофреничните отклонения на някого си ни най-малко не са ми попречили да науча разни неща от теб, от Елина, от Файтъра, от Калина, от Доктора, от Коко и от други. Не са ми попречили също да харесвам идеи в работи на не толкова големи майстори и да го отбелязвам. Живял съм доста дълго и съм се убедил, че честността и откритостта са една добра позиция. Поздрави!

Редактирано от автора , 22.06.2012 21:00:22

OK

Редактирано от автора , 27.06.2012 17:06:22

Аз принизен няма да се почувствам, но се питам как е по белгийските закони, дали не мога да ти спретна едно дело за посегателство върху авторското право... ...Как мислиш?
Добре,че нямам отношение по темата ,но пък ми хареса поста на Сантиаго ,въпреки всичко
OK

Редактирано от автора , 27.06.2012 17:06:56

Мисля, че е голямо наказание човек да е лишен от чувство за хумор...
Belge:
Не знам кой те държи тук и с каква цел. Ограничения ти ум е в състояние да умаловажи всякакви идеи. И ако в очите на повечето хора тук явно си герой, в моите си жалко подобие на разумен човек.

Очевидно е желанието на "сполучилите" за непромяна. Също така обяснима е реакцията на "сивите" към бездействие...
Това което почти никой не успява да осъзнае е закономерността, че когато креативната енергия се изпари остава да догори съдаденото от нея. И постепенно смисълът на постиженията изчезва.

Редактирано от автора , 25.06.2012 02:03:14

OK

Редактирано от автора , 27.06.2012 17:07:34

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола