Популярни снимки за

Всички снимки

Мнение за Canon EF 50mm f/1.8 II

Здравейте, въпросът ми е, че искам обектив със голяма бленда за хубави портрети и ми казват че ще ми свърши работа, но ме съмнява ниската му цена..
Този обектив дава добри резултати на фул фрейм, на кропка -не. Аз съм с 85мм и съм много доволен
Аз за него мога да си помечтая след някоя друга година иначе благодаря
Обектива е прекрасен! При фул-фрейм дава много чист образ, но има дефекти по краищата. На кропка (10Д) съм много доволен, от една страна придобива почти 85мм идеален портретен зум, от друга изчезват дефектите по края, защото не влизат в кадъра. Единствен недостатък е лошия авто-фокус, винаги улавя акцента където не трябва, защото на бленда 1.8 - 2.8 има само 0.5/1 см прецизност. Останалото е дефокус. Което разбира се е голямо предимство при арт-фотографията. На ръчен фокус се работи лесно, а при светкавица удължава фокуса с още половин сантиметър.

Редактирано от автора , 01.08.2012 13:17:08

Зависи какво успееш да изцедиш! Прекрасен за цената си за мен :)
Зависи какво успееш да изцедиш! Прекрасен за цената си за мен :)
Ами мен точно цената ме съблазнява защото не съм на възраст за изкарване на много пари, за жалост и ми е неудобно да искам от тате макар и да ме разбира като бивш зарибен . Иначе снимала съм с неги да и си е малко мъка с фокусирането но пък стават уникални снимки
и аз съм с такъв обектив и мога да кажа , че наистина е доста добър за портретни снимки :)
Очаквам да ми го донесат след по-малко от месец.Препрочитайки мненията тук и в още един два форума се убедих,че май си заслужава въпреки ниската му цена.В щатите се намира за около 100тина $ в комплект с UV филтър и сенник,което си е още по-добрата оферта.Като дойде ще споделя впечатления :)
Чудесен обектив, само да не е на автофокус
Един от най-добрите обективи ,а ако говорим за цена/качество най-добрия!
Когато първо го хванеш ще се стренеш какво пластмасово бурканче си си взел защото прилича на такова и то нескопосано бурканче , но направиш ли няколко снимки ще се влюбиш..аз за портрети не позлвам нищо друго освен него..е сега се замислям за 35мм. Но този обектив никога няма да излезне от раницата ми задължителен е там!
Взимай го хич не го мисли и няма да съжеляваш!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола