Популярни снимки за

Всички снимки

Помогнете с избор на филтър

Здравейте, извинявам се ако темата е разисквана вече. Аз съм новичък във фотографията едва от 3 месеца и съм много запален. Не мога да преценя какъв филтър да си закупя. Първо фотоапарата ми е Никон Д5100, забелязах че при снимки на пейзажи небето не е така синьо и облаците ми са размазани а не така красиво очертани както при други фотографии които съм разглеждал, ясно е че трябва някакъв филтър, но какъв аз на този етап не знам. ще ви бъда много благодарен ако ме посъветвате за конкретни филтри.
не ти трябва филтър, филтъра /в конкретния случай UV,CPL или Кокин / решава един проблем но създава друг,ако се съмняваш в думите ми - имам всякакви филтри ,които съм пробвал и зорлем продавам на половин цена
ами какво предлагаш като решение в моят случай
Кат' си рекъл, че зорлем продаваш на половин цена ...

зорлем бих купил 1 кръгов поляризационен и 1 с неутрална плътност на 86 мм ...

Като направя една бърза сметка всички добри пейзажисти използват филтри... но всички те използват филтърни системи. Не е възможно цялата материя да бъде разгледана в един пост. Затова ето един добър линк... написан достъпно

http://ivanmiladinov.com/blog/gnd_filters/

Линкът е точно "на място".

То и блогът/сайтът "на е за изхвърляне" ...

А иначе филтри, най-вече поляризационни и неутрални могат да се използват (и всъщност много се използват) и при предметна фотография.

Айнафокус ...

Редактирано от автора , 23.08.2012 18:28:19

ивенчев - имам ама на 77мм
Няма да се троФкаш - имам решение. КокЕн З-про и слагаш на него каквото искаш (от двете страни) ...
Благодаря много за сайта. Страхотни съвети има вътре особено за новобранец като мен.
На мен ми трябва такъв! :)Важи ли офертата или е само за Ивенчев?
Янкова ,важи - дал съм ти оферта
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола