Популярни снимки за

Всички снимки

Стандартизация на камери и обективи

Как мислите няма ли да е прекрасно да се стандартизира всичко и да може канонски обектив да се използва с никонско тяло.В момента гениите Сони измислиха обективите на нексовете да не съвпадат с тези на дслр,за батерии да не говориме.Мен лично това много ме дразни.При една такава промяна цените биха паднали и една огромна конкуренция,особено от страна на сигма тамрон и токина.Сега пазара изглежда досадно спокоен и преопределен,и потребителя явно ритнат в джоба
Колега, не смяташ ли, че един такъв "ход" би убил бизнеса? И потребителят накрая ще получи едно голямо нищо ...

Всъщност и в момента в ибей гъмжи от адаптери за всичко към всичко и цените на ръчнофокусните Никори скочиха, точно заради нексовете ...

Ибаш канонски обектив ибаш на никонско тяло не е най-подходящ пример ... Виж Роденщок, Шнайдер, айде може и Цайс ...
Хехе е не смятам,че би убил бизнеса ,просто би довело до обединявания и измисляне на друг вид ограбване на потребителя,а не съм фен на адапторите,отива всичко на ръчни,което не ме радва.А за примера дадох защото аз имам сони ,приятелите ми имат канон никон и пентакс,и всеки с една торба с обективи,а разликата в маунта е няколко милиментра,ама не става,и мъкни като магаренце,има стандарт за стативите не е убило бизнеса нали?
Колега, явно се вживяваш в ролята си на потребител ...

Мен ако питаш, един настаящий патрибитель ще си купи и некс, и безогледален лумикс, и пентакс, и никон ...

Не да мрънка, че приятелите му си плащали (защото те са потребители) и имат туй-онуй ...

Снимай само със статив, че са стандартни (ама не баш) и може на статива един пинхол да сложиш, че за тях също има стандарт - една дупка. Куул, нали!

Айнафокус
"Американски форум: споделяш нещо и ти отговарят; руски форум - споделяш нещо и те ти споделят; български форум - споделяш нещо и всички ти обясняват колко си тъп. :))))))
Pavel Badzhakov" много е прав Павел .
Ивенчев ,99% от снимашите са потребители,ако ти получаваш безплатни мостри от водещите производители дълбок поклон,още по дълбок поклон за разяснението за стативите и за пинхоула,наистина е куул
при системата Некс на Сони /както Samsung NX,Nikon J,Olympus Pen,Panasonic Lumix G / ,имаме по къса работна отсечка на обективите от тези предназначени за диг.огл. рефл. камери /DSLR/,казано на популярен език NEX са телеметрични камери ,те по конструкция са различни ,по опростени и на практика обективите за тях за по-малки като конктрукция и с по-мънинки лещи ако ги съпоставим с тези за ДСЛР-и при еднакви параметри
определено стъкларията за телеметрични камери не става за огледално рефлексни ,докато обратното става - пробвал съм с преходници ,имам и снимки в профила с некс 5-ца и СЛР обективи
според мен ако се стандартизира някогаш байонета за СЛР стъкларията требе да се вземе канонския ,щот е с най-голема дупка,а хубави снимки се правят с голема матрица плюс голема дупка с голем твърд обектив дето да я запушиш ,дге
Хехе байонета да е стандартен а колко е ,няма значка,от другата година от защита на потребителя задължиха всички мобилни апарати с една стандартна букса за зареждане така че един стандартен байонет лично на мен ми се вижда отлична идея,сони некс беше пример.Имах дсл и безогледалка различни букси различни батерии,само картата беше еднаква а и нямам обектив сони досадно скъп на фона на сигма и тамрон
Такава стандартизация не е в интерес нито на производителите, нито на фотографите с повечко инвестиции в техника.
1. Производителите ще загубят един доста задържащ потребителите си лост.
2. Фотографите ще са изправени пред същия проблем, както все едно да сменят системата. Като се сетя за драмите около мотора в обективите на Никон, или по-точно отсъствието му в някои тела...

По-въпроса за стандартизацията аз съм ПРОТИВ!
Дааа Коко ти ме изненада,е аз точно съм против това фотографите да са на секти,секта Канон,секта Никон,а ако си вложил повече инвестиции в обективи защо трябва да се събразяваш с тялото,ако конкуренцията предлага по добро.Но уважавам всяко мнение:)
Е... не става въпрос за секти... по-скоро за защита на инвестиции...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола