За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
"Легендите разказват, че първите заселници на това необичайно място, разположило се на южния скат на Рила планина, били пленените в битката при с. Ключ и ослепени по заповед на император Василий II Самуилови войни. След поражението в планината Беласица през 1014 г., те се насочват към Рилски манастир, но по пътя ги застига зима. Много от тях са останали да зимуват тук, задомили са се и са създали певческа школа Избират мястото на сегашното село Добърско не случайно. Там намират облекчение и изцеление - лечебната вода от аязмото, която и днес извира в двора на средновековната църква “Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”....."
http://www.4coolpics.com/article.php?id=24
http://www.4coolpics.com/article.php?id=24
Редактирано от администратор , 30.05.2011 21:44:33
А има ли качена някъде по-голяма снимка с ктиторския портрет на Стихия и семейството му? Ктиторските портрети са ми слабост.
Дай мейл или се свържи с мен на кю-то, ще ти я пратя. Благосаря за вниманието
Моите поздравления, снимките са хубави и разказа също.
Използвани точни думи без жергонни изрази което разваля разказа. Разказа е чудесен снимките също.
Използвани точни думи без жергонни изрази което разваля разказа. Разказа е чудесен снимките също.
Галя,поздравления!
Редактирано от автора , 26.06.2006 22:19:58
Фото разказа ми се струва доста "претупан" от към фото-то. На доста от снимките се губи фокуса, заглавната седи крива. М/у снимките в профила ти и тези има голям контраст като качество, с две думи можеш много повече
Казвам ти го супер добронамерено, дано така го почувстваш
Казвам ти го супер добронамерено, дано така го почувстваш
a daaa ot tazi cyrkva i az si vzeh pechat za stote nacionalni obekta ;)
pozdravi za hubaviq razkaz
pozdravi za hubaviq razkaz
dechobek, не знам може и да са много снимките, но бях толкова впечатлена. Признавам, качеството не е на висота, но без статив и тайно - толкова се справихме със старото Оли. Все се надявам да отидем пак и да имам още един шанс Пожелавам го на всеки.
Галя аз ще ти осигуря едно отиване до там ОБЕЩАВАМ :)
За да коментирате, моля, влезте в профила си!