Популярни снимки за

Всички снимки

Избор на светкавица

Здравейте,
Надявам се някой да може да ми помогне с компетентно мнение. Имам Никон Д 3000 с обективи 18-55 и 55-200. Снимам си изцяло любителски. Сега съм решила да си подаря светкавица за празниците, понеже снимките на закрито не винаги се получават добре поради липсата на светлина. Изцяло съм лаик и ще съм благодарна на някакви насоки. Трябва ми общо взето като снимам вкъщи, на заведение. Бързам да я купя преди 22 дек., че племенниците ще ги кръщават и аз ще снимам. Ще ми се да е подходяща и за църквата, че и там си е доста мрачно. Общо взето гледах в нета, но тъй като не разбирам не мога да се ориентирам.
Ценовият клас искам да е нисък, понеже както казах ми е за лична употреба и нямам възможност за много скъпите светкавици, които съм сигурна са много добри!
Благодаря на всички, които се отзоват!
Една от силните страни на Nikon е работата със светкавиците. Затова аз бих ти препоръчал да вземеш фирмена светкавица. Актуалната по-нисък клас е SB-700. Да, доста по-скъпа е от китайските, но както ще установиш често ще те молят за услуги твоите приятели...
Понеже сега прохождаш със светкавиците, пък хората след 10 дена ще чакат хубави снимки от теб, режимът "ТТЛ-балансирана фил флаш" ще ти помогне доста ако фотоапарата ти е на режим M (светкавицата ще се опита да допълни светлината, която не ти достига).
Още един съвет: каквато и светкавица да решиш да вземеш, вземи я възможно най-рано. Усвояването и не става за ден-два. :)

Успех
Благодаря за инфото! Днес разбрах, че очакват аз да ги снимам и затова се разбързах. А и ще ми трябва време да науча поне основните неща.
SB-700 видях, че нова е 600 лв., което за съжаление ми е адски много. Мъжът ми никак няма да се зарадва на такова желание за Коледа Ще я потърся втора употребаи дано да изскочи нещо запазено.
Ако не ти се отвори парашута за светкавица, защо не вземеш от приятел назаем за ден-два един 50/1.8 или 35/1.8 и пердаши на малко по-високо ИСО (800-1200). Не е толкова страшно. Ще се изненадаш какви хубости могат да станат на светлина на свещи и прочие църковни осветления ...

На фокус! ;8-))
Снимам с YN565EX, GN58, покрива 105мм, чудесна е и не е скъпа (100GBP от ebay) - не послушах Коки по обясними причини (никонските са много по-скъпи). Поздрави!

Редактирано от автора , 12.12.2012 12:45:59

имам JESSOPS 320 AFN за Никон, с опаковка , като нова - евтина е не я ползвам ,за 120 лв може да я дам ,но все пак мисля че кокофреша е прав по-доброто е СБ700 , аз например снимам със СБ900 ,имал съм и СБ800 , никон са известни с доброто взаимодействие между фирмени фотоапарати и светкавици
Благодаря за съветите! Днес определено ще ми е ден за размисъл.
Какво ще кажете за тези две светкавици:

https://www.bviphotovideo.com/public/index.php?page=catalog&productid=560&

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=18&product=9546&show=additional#

Втората е намалена и доста изгодно ми изглежда, но дали е ок???

Редактирано от автора , 12.12.2012 10:52:58

Мавродиева , ти май искаш ем душата в рая, ем юнгнуо да е като оная ,няма как да стане ...щом парата не достига , моя съвет е да си купиш един "КОСТУМ СНЕЖАНКА ЛУКС" Каталожен номер: 2524 ,за 65 лв
http://www.kuku-bg.com/product.php?product=2524
да го облечеш довечера и да ... мотивираш мъжа ти да развърже кесията

Редактирано от автора , 13.12.2012 08:46:15

firefighter, благодаря за хумористичното предложение, но мисля, че никак не е на място. Вече казах, че нямам възможност да дам 600-700 лв. за светкавица, тъй като не разполагам с тях и не ми се иска да си лишавам детето от нещо само и само да задоволя моите прищевки. Помолих за съвет относно нещо, което си струва за 300+ лева. Има варианти за тези пари и помолих за мнение относно това кое е най-добро за тази сума. Както написах всеки иска мерцедес, но не всеки може да си го позволи, а и не е нужно всеки да кара точно такава кола. Затова има и бюджетни варианти, които се използват масово. Моето решение трябва да е такова - бюджетно.
Имам неизползвана ТТЛ светкавица за Никон!
GENESIS Calumet SP692n,
Професионално решение е, при интерес:
Росен 0889909250
Много добри съвети, благодаря
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола