Популярни снимки за

Всички снимки
Хаиде да споделя малко идеи за техники за изостряне в шопа :)
http://photocafe.pro/sharp-in-photoshop/
полезно четиво ,добре би било ако се посочват настройки да се указва и каква е големината на изображението, към което ги прилагаме ,щот мож да стане грешка ако мераклиите фотошопарчета следват съветите сляпо без да съобразят размера на изображението... той и оня фотоспец Скот Келби дава акъл ама се изхитря да не посочва подробности
ами лично аз ги прилагам на оригиналния файл защото искам да го имам за печат ако се наложи. Иначе за уеб мисля че съм посочила настройки за изостряне точно поради причината че променяме резолюцията. Освен това в шопа при промяна на размера има една настройка за запазване Bicubic sharper (best for reduction) - ако човек е решил да прави една снимка строго само за интернет нека направи основна обработка, да промени размера включвайки тази настройка и след това да види дали изображението му има нужда от изостряне. Както съм казала в статията - шарпенето е последна работа преди SAVE.Поздрави
Всъщност Файтър точно ти би трябвало най-добре да ги знайш тез неща ... ветеран си

Редактирано от автора , 12.12.2012 19:37:59

sunshine_s така е , стар ветеран съм ... много работи знам, ама не казвам ,путаен съм станал напоследък
Добро четиво!
Адмирации за труда!
То ако може... и направо да им ги изостри някой на фотошопарчетата :) та да не се морят да четат и да експериментират. За да имат повече технологично време за ох! и ах! и плюсчета++++++!
Аз лично предпочитам типовете изостряне с използване на слоеве, така, чеда могат да се нанасят корекции в прозрачността, стойностите и дори да се подсилва или изтрива на определени места. Функциите Ъншарп маск и смарт шарпен съм ги изтрил от моя шоп
Материалът определено е полезен за мераклиите фотографи!

Редактирано от автора , 11.01.2013 18:30:45

ако е за ц5 или ц6 може да цъкнете отворете като и избирате raw file,и там има за изостряне,другото е което писа съншайн и плъгините топаз или ник кой каквото ползва,има и опция шарп там скот келби е препоръчал смарт шарп а админа да се погрижи тук за иконките бебе има бира няма
намерих бирата извинения на админа
Много полезно. Благодаря. :)
Критиката я чухме. Дай сега туториала :)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола