Популярни снимки за

Всички снимки

Защо се трият коментари на снимки, които съдържат критики?

Много интересна тема. Да попитам тук: къде под моите снимки да търся коментарите за да мога да ги изтрия???
http://www.youtube.com/watch?v=YWLLvI9I3-U нещо друго за критикуване извън сайта.Това е как е правен календара на пирели за 2012.Преди да го изгледам бях се настроил за научаване на техники от "великият творец" Марио някой си,докато не го изгледах.Понеже и той ми би изтрил критики ако имаше негова снимка тук затова ще си почеша езика тук.Снимал е повечето време на обед,"гениалният му подход" за снимане на шарена сянка тотално е доразвалил нещата.Позите на моделите са доста стандартни,и кейт мос дето беше до прозореца същата работа изгорена от светлина и банална снимка.Идеята на Марио е била за корсика че много разнобразие било там,е поне да я беше снимал,в повечето снимки са храсталаци за прословутата му шарена сянка и само в една малка част има и снимки и от корсика.Откровено дразнещо беше целият клип как се хвалиха един друг и как Марио бил вадил най доброто от тях,и той какви моделки са,фукане с хаселбанка и изживяване като артист.
Това прехвалено май трябва да запише някой друг час при Кубето,да му покаже как се правят красиви неща с един стол модел и студио.Айде Весела Нова година и на фокус мокус,и да не се сърдите ако ви критикуват ,все нещо се научава от това.Ако не от фотографска гледна точка то от човешка,наздраве
За много години на всички :) Хубава темичка сте спретнали една от любимите ми. Одавна се отказах да се връзвам на глупави коментари, а градивна критика давам на онези, които съм усетила че могат да ме разберат приятелски и няма да се засегнат. И аз съм човек и аз съм се срамувала понякога като ме критикуват но не съм се обиждала, а по форумите масово се обиждат като им кажеш 2-3 раузмни нешица. И другото ..много обичам аргументациии от сорта "ама аз това го четох в един форум" и край вече е закон и не възприема. Ако може да ме обиди нещо е че много начинаещи има, които не приемат критика от хора с образование, казвам го защото всеки ден се сблъсквам с това.... по тзи причина и не смея много да критикувам защото знам че в много от случаите няма да се приеме. Много ми хареса един от коментарите на Ивенчев за шедьоврите. За съжаление виждам масово какво се харесва най-много по форумите. За Коледа подарих на Джъмбо биографична книга с 500 фотографии на Ансел Адамс и точно това си говорихме, ако сега някой пусне негова снимка тук и не се знае че е негова сигурно никой няма да и обърне внимание, обаче на някой намацан свръхобработен "шидьовър" ще ритат с крачета, Така че хора забавлявайте се ...ако фотографията е нещо повече от забваление просто ... има качествена литература от която може да почетете.....

Редактирано от автора , 01.01.2013 14:40:05

... Иии, тъй като ще си чешем клавиатурките /понеже на друго място не ни сърби, в момента /, ша зема да зема, пак идно оношьение...Таа, значи! - поизтритите коментари не са чак трагедия, мисля си. /Знам, че автора на темата си има своето основание да я повдигне, и - моите уважения към него, и мотивите, които го навеждат на темата! / По лошичкото, според маалко гузната ми, от снощната бира съвест е - липсата на коментари! Т.е. - наличието на страх някакъв, в много от нас. Страхът, от това, че "ще загубиш приятел", ако му кажеш истината в очите. Страхът от чувството за малоценност, което ще изпиташ, когато гласчетата под твоята снимка рязко намалят броя си... Не знам дали точната дума е "страх", или просто малодушие, но тези неща се усещат! Всеки ги усеща!!! ....... Безличните напъни да се харесаш на някого, защото и той ще ти отвърне със същото, не е добро състояние на духа...... Под моите, скапани бози, многократно съм очаквал да прочета критика за неща, които са очевидни, но - "не бутат"! Не ми трябва това!...... Не ми се харесва и друго! - мълчанието на добрите автори тук, и нежеланието им да коментират. Стоят като снайперисти, прикрити някъде, и от време на време пуснат по някой "точен изстрел"! Е, нали са тук! В този сайт! И нима "простосмъртните" не заслужават да бъдат удостоени с честта да им се каже/покаже нещо от тях?! ................

Хайде на здраве сега, пък ще си я караме както си знаем!

Честита Нова Година, и когото съм обидил - да прощава!

Редактирано от автора , 01.01.2013 20:25:58

хубаво си го казал...ти за това ли си си спрял гласуването на повечето снимки
Гласуването е опция, от която се възползвах!
Просто така реших. Гласчетата /особено тайните!/, не ми носят кой знае каква радост! ... Все пак - не съм заложил на баща си гемиите, тук!
Тази тема ми подаде идеята да си сменя данните в профила. Мисля, че там казах всичко.
Подкрепям мнението на Светльо:"Защото на много бездарници тук (сори за тона но каквото мисля това и казвам/пиша) дето почервеняха а и не само те,имаха по N броя снимки на деня,по N броя гласове на всяка мърлява боза която качват тук им се вдигна самочувствието и станаха доста докачливи а като им ...."
Аз лично станах свидетел на няколко такива "възхода".
А тази тема се дъвче тук от няколко години. И никаква полза. За съжаление сайта не е това, което беше преди.Имаше капацитети, които наистина можеха да ни научат на нещо. По различни причини изгубиха интерес. И това, което се случва вече май е все полет надолу :(.
За какви анонимни гласувания говорите - я вижте че броя на гласовете под всяка снимка винаги е равен на броя на коментарите ;)
Иначе, за времето от както съм започнал да посещавам този сайт, научих доста неща точно от критиките под снимките - мои и чужди. За съжаление такива коментари почти няма вече, заради тези тънкообидни автори. Може би трябва да се добави галерия "Не искам критика", където да могат да си публикуват необезпокоявано "творбите".
Всъщност ще е добре, ако може да се гласува не само положително, но и отрицателно за снимките. Или пък да се ограничат гласуванията примерно по 10 броя на ден на потребител (или по IP). Така че всеки да мисли преди да гласува за даден снимка - заслужава ли си всъщност, или не?
Не бих си позволил да коментирам на никой снимките с обидни изрази.Дори да са безобразно лоши.Въпрос на възпитание е и добри обноски. :)
ЗаЩО някои трият коментарите??? Ами защото имат тази опция ,която им е разрешена като такава.Особено ако коментара е обиден и просташки ,защо пък не?

Зависи също от кой е направен коментара... някой,който има много хубави снимки и е много добър автор или някой на който фотографията му е толкова слаба,че е смешно да прави какъвто и да било коментар.
Лично мои коментари и редакции са били трити от автори ,които така са решили и аз не им се сърдя.
Не считам,че това е причина за обида.
Коментари,които са насочени като обиди и квалификации към автора .... не са в никакъв случай градивни ...
Мир братя и сестри,който иска трие,който не иска не трие Нека уважаваме правото на личен избор -Всеки да прави това,което прецени,че е най-добро за него.Пък кой път си е избрал,да не го кахърим!
Честита Нова Година на всички!Много здраве!Много щастие и хубави снимки!
Ако вземеш да дадеш и примери за добра и слаба фотография ще ти кажа евала.Ама от тоя сайт искам.И бъди честен защото мога да позная отговора ти.

....................................
То всичко е ясно в тоя сайт а на някой ако не му е ясно нека по-често да се вглежда в коментарите на първа страница,там е отговора,там всичко се вижда
Би ли ми казал евала ако ти посоча снимките спечелили в конкурсите досега!Там кой мери с аршина.На конкурсите по принцип... Може ли някой да гарантира на 100 процента обективно журиране и избор на най-добрите фотографии.Винаги има недоволни,но амплитудата на възклицанията е била винаги обуславяща се от мераците на неуспелите.Не всеки може да блести със супер снимки,не всеки може да спечели и олимпийски медал,но значи ли,че тези които са слаби спортисти и толкова си могат да ги изгоним с ругатни и обиди.Когато някой иска да покаже нещо,което му идва от душата и дори неопитността да е неговият пръв приятел съгласен съм,че трябва да му се покаже как,кое,защо да поправи в снимките си.Ако не приема съвети то това си е негов проблем и избор.
И за финал ще цитирам един много умен човек:
"За да постигнем обективното, ще трябва да преглътнем егото. И колкото и да боли, гледната точка от една камбанария, стеснява периметъра.
Смятам, че правилата трябва да се нарушават, за да има еволюция и съветвам и хората около мен да го правят. Ако не бях прав сигурно още щяхме да ловим мамути със зъб от тиранозавър. ;)"
цитат ,Богданов,2012
За мен лично,пък,по-страшно ми е безразличието.Предпочитам да имам критични коментари и не бих изтрила,отколкото от -да кажем- 150 посещения имам 10 гласа и толкова коментара,за останалите (до 150) не знам какво да мисля,какво ги е оставило просто безразлични?
Ха, това тук заприлича на колоездачен форум, където ако не можеш да караш зверски колело, си едно НИЩО!
Е, нагледах се на хубави снимки, нагледах се и на посредствени снимки... които никой не критикува. Може би, защото наистина трият критиките. Друг е въпроса, дали има майстори на критиката, и ако има, защо да не се отвори тема - "Аз го критикувам, той ме изтри!" и да се знае кой какво... Няколкото критики, които са ми отправяни тук, са ми били единствено от полза и жалко, че няма още! А единствената критика, която съм отправял не беше изтрита, но последва: "Авторът е забранил вашите коментари"... хахаха, ами "евала" на великия "автор" и на още по-великите му творения!
teototi общо взето си прав.Виж конкурсите на фотофорумите са малко по-друга бира,чели сме по форумите доста неща за тях та да не ги закачаме защото ще последват доста противоречиви мнения.Веднага се сещам за една открадната идея за кадър ама прекопирана направо дето спечели един от конкурсите
Колкото до другото не само при негативни и остри коментари се трие,не само когато коментиращия обижда автора,трие си се и тогава когато на автора просто не му харесва това което е написано.Пресен пример - "файла нещо се е омазал,явно размера е сгрешен" - последва триене.

oldbiker ахам

jordan не са безразлични ами гледат преди всичко автора,а ако се познават от някоя среща му гласуват наред,иначе ако им е симпатичен.Но това не е само тук.Аз в един друг форум като видя на един от авторите снимка и знам че ще е снимка на деня и то така и става вече N броя пъти
... което ми напомня, че моите коментари са забранени под снимките на един "творец", защото явно не са били градивни критиките ми
kalinabor ето затова говоря,на всички е ясно че поне ти не си ругала автора и въпреки всичко ти е забранил коментарите.
А градивната критика е маалко разтегливо понятие
Отговор на случващото се съм го писал много пъти и в тази тема също,но доста хора не че ги е срам ами явно ги е и страх да го признаят че се случва.Тихичко си четат и сигурно си и попсуват.......абе шушумиги!

Редактирано от автора , 03.01.2013 19:54:32

критиката е като лекарството - ако не горчи, значи не помага ...
като малки деца всички сме изплювали лекарството, което горчи ...
а може би някой все още не е пораснал ...

(отива да си слага снимките в галерията "Искам критика")
ivenchev много добре го каза
Защо се трият коментари... мисля, че най-добре е да отговорят тези, които виждат смисъл да го правят....

Бих добавил, че много малко хора имат основание да говорят в подобни теми с гордо вдигната глава. Мисля, че Светльо е един от тях
През годините съм забелязал, че повечето от авторите, които твърдо са за критиката, най-трудно понасят критиката към собствените си кадри
Имам случай на автор, който е забранил коментарите ми, само защото ме е критикувал в друг сайт и аз не съм се съгласил с мнението му...

И накрая защо напоследък рядко "давам съвет" (предпочитам тази формулировка): защото почти никой не го оценява - ти му казваш да се научи да си ресайзва кадрите... все едно глас в пустиня, без да оценява, че "даването на акъл" отнема доста повече време от "харесва ми"...

П.С.: На автори, които са забранили коментарите ми, или съм забелязал че ги трият почти не гледам снимките

Хайде, честита нова 2013, нека за всички е на фокус и нека фотографските теми във форума най-накрая станат по рейтингови от темите за коментарите и гласуването! Наздраве приятели!
Критика,която може автора да не желае,пак повтарям има правото да я изтрие или да ограничи определени юзъри,като коментар под снимките си и това е негово ПРАВО!Това,че постъпката е силно огорчила някой си е проблем на неговото лично щестлавие.Тези които имат желание да се развиват в това хоби,го правят.Четат книги,посещават курсове,ходят на изложби и прочие.Не всеки има дарбата да прави чудесни снимки,но всеки има правото да експериментира,както в техниките на снимане в съответните жанрове,също и да обработва снимките си ,като търси своето творческо амплоа.Тези които обичат фотографията и са критични към снимките си и без така наречената "градивна" критика реализират успехи.Те сами питат и непрекъснато се стремят да изкопчат нещо ново.
Фотографията е магия в която няма място за лоши мисли и лоши нрави.Няма обидени,наранени и прочие.Но трябва да отбележа ,че в днешният свят човека е свободен сам да избира с кой да разговаря,с кой да общува,с какво да се храни и как да се облича.Това се нарича личен избор.Добър или лош това си е негов личен избор!Не могат в днешно време хората да бъдат съдени за техните предпочитания!Лека вечер и на фокус!
Правилата и целите на сайта определят броя, вида и качеството на потребителите(предимно във фотографско отношение).
Не всеки тук иска да минава пътя на Голгота, а иска да си се радва на снимките, и другите да му се радват - затова има едно del - и аре у лево... Съвсем човешко си е Знам го по себе си. Колкото и да ми е неприятно, обичам да се самолаская и да си затварям очите
Когато искам да "пребивам наред" в шахматният сайт ми е приятно да играя с по-слаби играчи. Ако исках непрекъснато да се уча ... щях непрекъснато да играя само с Friz 13 инсталиран ми на компютъра , но бедната ми психика се оказа , че не може да понесе непрекъснато да ме мачка пустия фриц
Инай-добрите ми спомени - партии записани от турнири с победа ...пуснати за анализ при фрица се превръщат в смешни карикатури пълни с грешни стратегии и тактически недоглеждания и се люшкат на везната му ту за бели, ту за черни. Така определя кой от двамата е бил по-малко идиот в случая, а не , че има безгрешен.
Този сайт наистина не страда от премного критика а точно от обратното - от премного лъскави коментари и червенообагреници.
Но както може простотията ти да блесне с лъскав неуместен коментар, така може да блесне и с тъпа неуместна и неграмотна критика ! Нали всеки си е автор на творението. То отразява само него и неговото виждане, а не маже по изображението
Тук аз критики или каквото и да е не съм трил. То и не съм получавал де,(поне където е била нужна) освен ако някое кутре във форума не ме е захапало и веднага реши да се пренесе под снимките ми.
А за правене - не правя, щото ме мръзи. Освен ако не видя някоя абсолютно надута тъпа баница от прехвалебствени коментари. Но не съм се връщал да гледам трили ли са ме или не.
Ми човешко е, справедливост...
В шахмата я има - ако си играл по-лошо губиш.
В изкуството е по-о-така разтегателно, и е логично да има неяснотия.
Някои тук беше казал, че ако тук видиш снимка на Адамс и не го познаваш, може да не го оцениш ... може и на мен да ми се случи, ако снимката или емоционалната вълна не ми хваща, може никак да не харесам и топ световно произведение и кво от това ? Не съм роб на клишета. Това не означава, че ще ми харесва фотографската чалга.
всъщност триенето на коментари е начин на общуване, копиран директно от ежедневието ...

по моята класация го определям като цугцванг, ако смея да "изплагиатствам" от предходния пост ...

;8-))
Ама, че шахматисти! :) Готино сравнение!... Това е - да нямаш полезен ход! ;).............

А помните ли майстори като Йоханес Цукерторт, Пол Мърфи, ... "матът на Легал", "мелницата но Карлос Торе"? ;)..............май ми се доигра шах, ама не е по темата! ;)
Ми не знам защо...Не бих изтрила нищо защото приемам всякаква критика,но пък не си позволявам да критикувам защото не съм от разбирачите.Разбирач-казано с добро чувство
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола