Популярни снимки за

Всички снимки

Нестандартни композиционни решения

В тази тема показваите снимки - свой или чужди (ако знаете как се линкват).
Снимки за които сте сигурен, че с право са нарушени стандартните композиционни изисквания.
Снимки за които можете внимателно и подробно да обясните това и да обосновете защо е направено.
Да започна.
Тук има ли златно сечение, и ако да-не, защо?
http://4coolpics.com/showpicfull.php?id=564101
Хванах се в клопка сега аз да обяснявам, а автора е от форума
Композицията не е нестандартна, но не е по ЗС. Защото обекта е един, фона неутрален. Събитията не се разиграват между обекти на снимката, а по скоро внушението е на обекта към вас. Има динамика, отгоре на долу, а в средата централно е позата на ръцете, които изразяват хващане.
На всеки мъж му е ясно, че това е маце дето ти пада от небето, изпълва ти хоризонта и те обсебва - взима ти сърцето, и падаш с него надолу...

Редактирано от автора , 09.01.2013 17:01:27

Линкването ти не работи - не става ясно за коя снимка говориш!
Съжалявам, не знам как става тук, но не е с копи-пейст явно.
Снимката е от галерия акт-арт и е със заглавие "стоп кадър" на Кубето.
п.п. заглавието и е подходящо. Илюзията е, че тя пада отгоре и продължава надолу - като кинолента
Стоп кадър от живота да кажем

Редактирано от автора , 09.01.2013 17:06:19

Предполагам за тази фотография става въпрос...

Не каза как, ама аз съм интелигентно момче и сФанах, и ся ше ви зария с изображения
Прегледах галерията за някоя моя снимка от тук да дам пример.

След мен и потоп 23.08.2010 01:59
Пред мотокросиста няма място оставено за движение и той "се блъска" в рамката на кадъра. Но случката, която е акцент в случая не е мотоциклетиста, а това зад него.Т.е. изместен е акцента на вниманието. Иначе композицията е диагонална но кадрирането е такова, че да подчертае движението (с други думи хоризонта не е равен)

Скръбване на Васко Георгиев 25.08.2010 01:39
Обекта е централно разположен в "статичен" квадрат (а не 2/3) динамичен правоъгълник защото разположението на материала в кадъра е такова, другото е излишно.Освен това движението е фронтално към мен и няма нужда от пространство пред него. За наклона и центъра в кадъра вече говорих.

По ръба на бръснача 23.08.2010 00:23
Цялата лява половина на снимката е празна, и той се "катурва" извън нея в дясно. Т.е. няма балансиране на обекта и движението. Но това е идеята - той излезе извън коловоза и щеше да загуби равновесие и да падне.

п.п. е няма да ви зария с картинки. Оказа се, че не съм разбрал как става. Нещо интерфейса в тоя сайт се оказва уникално неприветлив и за напреднали потребители !!

Редактирано от автора , 09.01.2013 20:23:25

Слагаш адреса на снимката по средата на това, което ще се появи, когато кликнеш върху иконата с правоъгълника, триъгълника и кръга (отдясно на котвата)
мерси
Малко нескромно, но да поддържам "огъня" в тази тема ...

Нищо нескромно ... но пропускаш задължителното обясняване както е по условие - в първият постинг съм писал.
Re: Re: Re: Нестандартни композиционни решения
От: Mobby_Dick
Изпратете лично съобщение | Добавете към вашите контакти
Дата: 09.01.2013 21:25 Отговори

Нищо нескромно ... но пропускаш задължителното обясняване както е по условие - в първият постинг съм писал.

хеви метъля отляво,
мАглата - отдясно ...
равнотежие

Ето как едни царе на абстрактните композиции, трудно разбираеми в началото могат да заразят с творчеството си нестандартни визуални творби.
Разбира се, всяка от кориците напр. има дълбока връзка със съдържанието.

Всеки си отделно луд!Хаос (липса на композиция) Младост, енергия, може би глупави мечти но и емоция, радост. Това може би е най-ценното.

Като гледам тази снимка се сещам една моя преподавателка по фотография навремето как ми се скара за подобна снимка на улицата дето бях направил на една от практиките.Момче и момиче се целуват, и ми вдигнали ръцете да срещу апарата да скрият целувката. Каза ми: "А кой си крие лицето? Само престъпниците. Кой се целува тайно да крие любовта си". Ама е факт, че те не искаха да я споделят и така снимката беше истинска, а не ако ги накарам да го изиграят.

"Е сега ще ни кацне отгоре всичко"

Atom Heart Mother (Майка с атомно сърце) (1970)
Странно защо е снимана изодзаде с широк обектив но ... кравата не се ли отглежда не заради портрета си, а заради ...вимето .

Това е корица на сборен албум. На първи план виждам The Fletcher Memorial Home (Домът „Флетчър“) и лумпените военни в него от албума The Final Cut . Назад многопластово следват етюди от други албуми. Общото във всичко е отчуждеността, затвореността ...има я в атрибутите, аквариум и др. А погледа странно минава през всичко това и излиза на светло и ясно !

Wish you were here (Бихме искали да си тук).Посветено на най-лудият и екстравагантен участник в групата, композитор на това странно и непознато звучене на ранният Флойд. Човек, който много бързо изгоря в страстта си и рано се разделиха. Фона е хангари запаси на достолепният скучен сив материализъм, който е огромен и вечно съществува без да гори ... само полекичка се оттича в ямата, шахтата.
Изгори, за да светиш!

Тази можем да я отнесем към златното сечение, според формулировката му в една друга тема: "Чисто математически сечението е ирационално число, което изразява отношение на части, за които по-малката част се отнася към по-голямата, така както по-голямата към цялото."
Лично мен ме кефи оня където е надолу с главата. (и това не е случайно)

"Моментна загуба на разсъдък". Психиатрията е готова. Под открито небе. Има място за всички нарциси. Мед. сестра е по английски стриктна и се грижи за смяна на бельото. Влака следва своят утъпкан коловоз. На който не му изнася да е на хапчета да хваща трудните пътеки - у лево - може да се опита да направи "опит за летене". Или в дясно, където го чака "кучетата на войната"

Редактирано от автора , 09.01.2013 23:39:20

Тези спрях да ги уважавам, след като 28 години криха невероятното участие на Стефан Грапели в основополагащото парче Wish you were here ...
Ако някой не знае за какво става въпрос ето тук може да разбере: http://www.youtube.com/watch?v=1LX3dhdDuhg
Wish you were here (Бихме искали да си тук) не е основополагащо парче на групата а се появява доста по-късно, 1975 мисля!! То е ако мога така да кажа, реквием за Сид Барет - оня, надолу с главата , който е основоположника, но вече не участва - проблеми с главата от дрогата. Именно така разбирам тази снимка горе, там дето един гори, изгаря...по-бързо от нормално живеещите.
Re: Re: Нестандартни композиционни решения
Дата: 09.01.2013 22:52 Отговори

Wish you were here (Бихме искали да си тук) не е основополагащо парче на групата а се появява доста по-късно, 1975 мисля!! То е ако мога така да кажа, реквием за Сид Барет - оня, надолу с главата , който е основоположника, но вече не участва - проблеми с главата от дрогата. Именно така разбирам тази снимка горе, там дето един гори, изгаря...по-бързо от нормално живеещите.

За мен имат 2 албума - Тъмната страна ... и Бихме искали ... Другото е претенциозност омешана с туй-онуй ...

С края на хипи-ерата свършиха и те ... То ако не беше Антониони да ги вкара в "Забриски поинт" много хора нямаше да са ги чували.

Което не променя факта, че солото на Грапели беше крито 28 години ...

(отива да слуша Дядо Стефчо) http://www.youtube.com/watch?v=31-8MLA5kdU
Виж сега, не Антониони ги направи популярни, а The wall по -късно. И то само защото вътре имаше ритмично и хармонично парче, "Тухла в стената" и стана топ хит щото по-лесносмилаемо (надали и то добре разбрано от масата).
Да ама за мен това е едно от най-леките да кажа и повърхностни прояви на групата.
А това "колко хора са ги чували" бъди сигурен, че им е през....и на мен ми е през...Като се образувало едно голямо стадо, та виж ... те по-големи ли трябва да са станали?
Изкуството винаги е елитарно и не може да разчита на всенародната подкрепа на народните маси. На тях им дай чалгата. Така и с фотографията
Така или иначе са останали и стоят много високо.
А това, че не разбираш другите им албуми си е твой проблем. Мен ме радват на МАКС !!!

Редактирано от автора , 09.01.2013 23:29:25

Re: Re: Нестандартни композиционни решения
Дата: 09.01.2013 23:26 Отговори

...
А това, че не разбираш другите им албуми си е твой проблем. Мен ме радват на МАКС !!!

Аз съм селско момче и не разбирам (от) много работи, но проблем с ПФлойд нямам никакъв - просто не ги слушам ...

И да затворя кръга на моето участие в темата ще кажа, че ако бяха оставили солото на Грапели през 1975, наистина щеше да бъде нестандартно композиционно решение от тяхна страна ...

(играта на думи е преднамерена)

Пинк Флойд винаги са работили с много музиканти.
"солото на Грапели през 1975" вероятно имаш впредвид оня дето вие романси на цигулката.
Бъди сигурен, че неговото неучастие не е довело до срив на групата, нито на парчето.(щото аз 75-та нито ги знаех, нито слушах ...а доста след това)
Изобщо - цигулка и Флойд звучи ама много абстрактно, еле пък посветено на Сид Барет !
Но ти не ги слушай ...накажи ги
Това оня в баграундна, дето вие романси на цигулката ли е?
Не ги слушай Накажи ги Те ще се сринат заради това

Аз пък 75-та ни ги знаех, ни ги слушах ... та затова съм пропуснал Грапели.
Е.ати композицията стана в тая тема.
Аз пиша ... то го качва някъде горе, все едно на мене си отговарям. Т и и ти така

Ама трябва някой да въведе ред в темата. Да прасне едно златно сечение и готово. КъФ е тоя композиционен хаос !?
Но да оставим природата ... да говорим за снимките.
Ти нищо не каза за качената от теб.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола