Популярни снимки за

Всички снимки

Най-добър вариант за Macro

Днес посетих един магазин специализиран във фотографията, за да се сдобия с пръстенче (адаптерче) чрез което да мога да обърна стоковия си обектив (18-55мм без IS) с намерението да снимам macro. Мислех и да си купя и един set extension tubes за още по-голямо приближение. Като отидох там обаче ми казаха, че това не е много добра идея поради това, че обектива не е пригоден за това и ще има distortion. Също така е и много тъмен и ще се губи детайл от снимката. Това което ми предложиха да направя е да си купя Canon EF 50mm f/1.8 II и с него и една леща B+W MACRO LENS +10 (NL10) 52mm.
Моля, споделете какъв според Вас е най-добрия setup (и най-евтиния по възможност) за правене на много близки снимки на насекоми. (http://farm4.static.flickr.com/3136/3023548025_3244740b08_o.jpg)

Извинявам се, ако имам неизправности в темата, но това е първата която пускам. :)
Комбинация от евтин светъл и качествен механичен обектив от 90мм нагоре - например 135/2,8 + макро конвертор Raynox /има различни модели/ - защипват се със щипки пред обектива и стават за различен челен външен диаметър :)

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=20&cat=57&start=10

Редактирано от автора , 13.01.2013 11:11:07

Добре е при тези конвертори фотографа да има апарат с бленда 64, нещо много рядко. Тогава резултатите са разкошни !
Re: Най-добър вариант за Macro
От: Djoro
Изпратете лично съобщение | Добавете към вашите контакти
Дата: 13.01.2013 12:17 Отговори

Добре е при тези конвертори фотографа да има апарат с бленда 64, нещо много рядко. Тогава резултатите са разкошни !

Не че ми е работа да се мешам, ама обикновено блендата е част от обектива, а не от апарата ...

Да, но тези апарати са със несменяема оптика ! По принцип си прав !
Забравих да добавя, че тялото е Canon 550D.
Re: Re: Най-добър вариант за Macro
От: Djoro
Изпратете лично съобщение | Добавете към вашите контакти
Дата: 13.01.2013 16:27 Отговори

Да, но тези апарати са със несменяема оптика ! По принцип си прав !

Аз предлагам, като Рабивачите на митове, а.к.а. градски легенди, ти да покажеш (линк към) апарат с несменяема оптика с бленда 64, а пък аз ще ти снимам макро с бленда 5.6, 11 (например), 22 и 64 ... с апарат със сменяема оптика

После ще коментираме разкошните резултати ...

Може да поканим и колегата SSG за жури, тъй като той е корифей на качеството при (макро)фотографията.

И за да не спамим излишно темата на колежката/колегата aqwas, предлагам да го направим в отделна тема по твой избор.

Поздрави!

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола