Популярни снимки за

Всички снимки
Здравейте,
Аз съм пълен новак във фотографията, но искам да си купя някакво апаратче по-добро от една обикновена сапунерка(за мое съжаление телефона ми прави по-хубави снимки от невероятният 14MPx дребен fujifilm, който имам). Тъй като нямам финансите, а не вярвам и да имам възможностите, да ползвам пълноценно DSLR апарати реших да си купя някоя Bridge камера.
Въпросът обаче е, че те са стотици модели, стотици вариации, и чета ли, чета ли и се обърквам все повече и повече... Спрял съм се на няколко варианта, ще съм благодарен ако споделите мнение и препоръка:
1. Lumix FZ30
2. Fujifilm S3300
3. Sony H7

Ще ползвам апарата за снимки предимно по планините, чат пат за разни семейни или работни събития и разбира се имам леката надежда да мога да правя разни вечерни и нощни снимки, защото с моето Fuji всичко е черно, а луната е бяла точка...
Благодаря предварително на отзовалите се :)
Смяната на една сапунерка с друга в повечето случаи води само до излишни разходи...

Ако все пак си решил да похарчиш едни пари ето няколко съвета:
1. Научи се да изстискаш максимума от снимката посредством обработката.
2. Гледай да има RAW и ръчни режими.
3. Не купувай скъпа сапунерка.
4. Отиди в фотографски магазин и тествай няколко актуални модела фотоапарати. Разгледай снимките на компютърен монитор, а не на дисплея на фотоапарата. Не изпускай от поглед и моделите на Canon... при сапунерките е един от най-честият избор.

FZ30 е доста стар също и Сонито.
Едно ревю http://photo-forum.net/ebook/page8-1a.htm
Мене ако питаш нито един от трите модела.

Редактирано от автора , 10.02.2013 18:47:38

DSLR според мен. Няма смисъл. Мисля си, че дори и Nikon 3100 ще те радва много повече. И втора ръка да е, може и refurbished. Ще има разлика в парите, но може би си струва да изчакаш още малко, за да вземеш нещо, което наистина си заслужава разхода и чакането. Успех!
Преди да вземеш решение помисли за каква цел купуваш апарат. Вземи някякъв малък джобен апарат винаги да ти е под ръка,примерно CANON IXUS, снимай, кадрирай, радвай се, създавай си удоволствие от процеса снимане. Важно е виждането. Да е новичко, с добра батерия, бърз процесор, не повече от 300-400 лева. Дори да станеш световно известен фотограф, да имаш най-новия и скъп апарат, пак ще ти трябва това малко джобно апаратче.Разхождаш се, виждаш нещо интересно, вадиш го от джоба, снимаш и подминаваш. След това осмисляш кадъра. А за професионални апарати има време. Успехи !

Редактирано от автора , 11.02.2013 19:08:34

Почвам да обмислям наистина да поспестя още някой и друг лев и да взема на старо някое DSLR :)Мерси за коментарите :)
Можете ли да ми препоръчате лесен за употреба entry level-DSLR. Който става за ентуасиазиран новак :D

Редактирано от автора , 11.02.2013 12:15:03

DSLR - те от входно ниво са създадени точно с тази цел... да бъдат лесни за начинаещи. Първоначално се доверяваш на автоматиката, после постепенно с нарастването на увереността поемаш все по-голям контрол.

Бих дал съвет да се спреш или на Канон или на Никон... в случай, че мераците ти пораснат в бъдеще

За Никон Torr добре ти го е казал. Бих добавил към предложенията Д5100, Д5000 или Д90 (ако не са ти прекалено скъпи)... не взимай по-стари фотоапарати от тези - матриците се развиват бързо.
За Канон - нека канонци кажат, но преди време доста добри фотографи снимаха с 450Д... предполагам, че няма да те разочарова.

Но ще върна към предишния си пост: След като купиш новия си фотоапарат, овладей компютърната обработка след това... ще се изненадаш от резултата...

Успех в избора и фотографията
Тук няма кой да ти даде съвет различен от DSLR и са прави.
От години се занимавам с web design и фотообработка на Photoshop, въпросът е че просто с досегашното сапунерче снимките бяха толкова зле от към качество, че и да ги обработвам и да не ги обработвам - файда никаква :)
Аз сега попаднах на един сайт www.KEH.com където гледам на прилични цени има DSLR-ри на старо, но с гаранция.
Мен някак инстинктивно ме грабнаха повече Никон и както е тръгнало май на някой техен модел ще заложа. :)
Точно, много прав е kokofresha. Аз лично имах Nikon D5100 - великолепен е и има същата матрица като D7000. Още повече, че след излизането на пазара на D5200 цената на D5100 намаля значително.
GetBG не те съветвам да взимаш ДСЛР ако си ограничен финасово , покупката на що годе добро тяло е обвързана и с покупката на що-годе добър обектив и светкавичка , това е все едно да си купиш фрак , а да не ти кажат, че той се върви с лачени папуци,копринена риза ,црн панталон, папионка и бомбе ,а че и бастунь ... само фрак на гол гъз не става ... моя съвет е Канон Г12 в щатско е 400 долара , ама тука май е двойно ,но е добро апаратче кат за младеж с амбиции да се облече по-късно с фрак

Редактирано от автора , 12.02.2013 16:13:24

Съграсен съм с Файтъра. Аз и до сега имам и често използувам Canon G11 (разликата с G12 е само във видеото). Ако ми погледнеш страницата, почти половината ми снимки са с G11. Това е компактен, почти професионален апарат с всички ръчни настройки. Искам също да подчертая колко прав е Коко, като казва да се учиш да обработваш и да извличаш максимума от обработката. Успех!
Нямам особено силни чувства по темата, но според мен няма смисъл за G12 да се дадат $400 при положение, че за $439 се взима Nikon D5100 с китовия обектив 18-55, който за цената си е превъзходен. С DSLR разходите впоследствие може да са повече, но поне имаш истински апарат и истинска свобода на действие. Ако все пак се спреш на сапунерка (макар че вече имаш една) погледни и Nikon Coolpix P7100, който вече е под $300, има пълен набор настройки и прави чудесни снимки.
Торр-е ако направим един тест на Г12 и Nikon D5100 с китовия обектив 18-55 /точно тази комбинация/ резултата ще е отчайващ за ДСЛР-а
Ако обаче тестваме при еднакви условия Nikon D5100 с обектив Никор 24-70/2.8 и Г12 резултата ще е отчайващ за Г12 , но Никор 24-70/2.8 е обектив е 2.8 бона , така че нека сме коректни , покупката на ДСЛР тяло не те прави автоматично комплектован и готов за фотоподвизи , требе да изхвърлиш стъклената тапа ,с която са ти го продали /18-55/ и да надиплиш йощ една пачка за хубав обектив , ай да не е 24-70 ала поне един бон за Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR требе да снесе мераклията ..... за Nikon Coolpix P7100 въпреки че съм заклет никонец ,мога да кажа ,че е откровена загуба на пари и късане на нерви ,инак сега погледнах в така наречения БГ магазин за фототехника фотопавилион дето постоянно плаща да се рекламира по БГ фотосайтовете - надули са цената на Канон Г12 кат зимна фактура за ток , 1000лв , тия срам нямат - почти двойно от реалната цена по щатско
та така , моя съвет е
1000 лв. за Г12 си е чист грабеж наистина. Иначе за 24-70/2.8 не ми се мисли - мечта обектив, но ми е много скъп. Взех си 50мм/1.8Г да се утешавам. Към 2-2.8 е също толкова sharp, колкото и 24-70/2.8
24-70 / 2.8 е чудесен обектив за фулфрем (макар че ако имаше стабилицация щеше да е още по-чудесен)... за кропка обаче не ми се струва толкова удобен.

Колкото до 50мм/1.8 ми е интересно само при мен ли на 2.8 е по-зле от 2.5. Но за толкова пари - толкова.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола