Популярни снимки за

Всички снимки

Поръчки от сайтове в интернет

Здравейте на всички cool-леги. Интересува ме някой има ли опит с поръчки по интернет от сайтове извън ЕС как седят нещата. Интересувам се в частност от Deal Еxtreme, че съм си харесал от там една кофа боклучки и просто не знам дали да рискувам с поръчка. Мой познати ми споменаха, че се плаща мито и ДДС, но ако някой има личен опит ще се радвам да сподели :) БЛАГОДАРЯ предварително :)
доста работи съм поръчвал от Deal Еxtreme , точен сайт ,но нещо напоследък популярността му нарастна и поръчките се увеличиха, затова се чака много за доставка ... иначе има интересни и евтини неща
и щото може би някои от съфорумците не го знаят ето линк към него :
http://dx.com/
http://dx.com/c/cameras-photo-video-1599

ей сега погледнах , пуснали са много хубави червеночерни кучешки нашийници за 3 долара :
http://dx.com/p/black-and-red-strap-for-canon-camera-8682
Ами мен ме интересува това как седят нещата с плащане, мита, ДДС-та и т.н. Иначе да разгледах и харесах разни нещица. Също така от познати разбрах, че нещата пристигат за около месец. Въпроса е че те са поръчвали предимно дребни(евтини) неща и не са плащали мита и ДДС-та. Моите неща са от порядъка на 30-тина долара и затова питам преди да поръчам да не остана неприятно изненадан в един момент :)
До колкото ми е известно има финансов праг над който се плаща ДДС. Преди не се плащаше. поръчвам от там предимно дреболии и не са ми искали ДДС. Приятел спомена, че доставките идвали до определени пощенски станции- в конкретния случай старата поща в Бургас, където се плаща митото и от където се вземала стоката. Добре би било да се носи разпечатка на страницата по плащането с продуктовия код и внесената сума. Това било необходимо за обмитяването, тъй като в противен начин ги обмитявали но наши тарифни ставки, които били по - високи. Пак повтарям, че това е информация от трето лице и не се ангажирам изцяло с достоверността и.
"Добре би било да се носи разпечатка на страницата по плащането с продуктовия код и внесената сума. Това било необходимо за обмитяването, тъй като в противен начин ги обмитявали но наши тарифни ставки"

точно така - винаги си нося разпечатката на страницата с плащането и точнато сума
аз пък им го пращам по факса в митницата и като ми го доставят на адрес срещу някаква дребна сума си заплащам всичко на куриера - не ходя да се редя по гишетата )))
И аз съм поръчвала няколко пъти от dx.com и до сега не е имало проблем, но последния път чаках пратката над месец, което дори и за тях е доста време
Наистина доста се чака и ако не бързате - това е плюс, защото иначе си струва чакането.
Обикновено при мене нещата се появяват до 10 дни направо в пощенския клон, редовно поръчвам дреболии до 30-40$. Сайта е много точен. При поръчката има отметка "gift", която би могла да помогне в някои случаи.

Веднаж само съм ходил до митницата за един телефон, в поканата ми искаха да занеса разпечатката от PayPal и платих ДДС, върху сумата.
Миналия месец 4-5 часа се занимавах с цялата сложнотия. Първо трябваше да се разпечата плащането към фирмата и другите документи, които са изпратени вече от спедиторската фирма и склада. После на митницата - 15 лв. за оформяне на декларация за продукти под 150$ (не се плаща мито до тази сума), след това по образец и на гише за някакъв специален код, че имам право да получавам постоянно такива пратки, или еднократно - беа това нищо не става; после плащане там в банката и стана 11,50 ч. и гишетата на митничарите вече бяха празни. Чаках до 13,20 да се появят, после още половин час за обработка и така платих и 9 лв. за паркинг 3 часа. След това отново в спедиторската фирма да върна документите и да си взема пратката.

До 150 $ няма мито, само ДДС, даже върху транспорта. Моята пратка бе по документ в момента на плащане за 135$ + 25$ куриерски услуги = 160$ - така платих около 50 лв. такса.

Но на документа от спедиторите сумата на продукта бе 28$, за да не плащат те високи такси. Та като ти изпратят по имейл спедиторите - виж какво пише. Ако има разлика - преди да принтираш документите, преправи сумата от самото плащане - да е равно на спедиторското, за да не плащаш като мен на голямата сума. Т.е след като си платил по интернет - копирай написания ордер с лого и инициали каквито има - на WORD документ, смени сумата на по-малката и така принтирай.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола