Популярни снимки за

Всички снимки
Моля за съвет. Любител фотограф съм. Част от моя снимка се появи в местен вестник без мое разрешение или уведомление и знание. Снимката я бях предоставил на друг вестник преди година. Имам ли някакви права над снимката си и какво мога да търся (полза разбира се). БЛАГОДАРЯ!
Почваш с благ и спокоен разговор и ако ти предложат нещо макар и малко, приемаш, стискате си ръцете и се договаряте за бъдеща комуникация. По принцип вестниците не плащат много за снимки /символично е/, така, че не разчитай на печалба. Ако се закучи работата и ти стиска можеш да си заведеш граждански иск за нарушаване на авторското право. Там още преди завеждането му има редица действия, които трябва да се предприемат, ама това ще ти го кажат акулите адвокати
Шансовете са малки, радвай се, че поне някой ти е платил за снимката. Възможно е този, на който си я предоставил да е посочен като източник във вестника за който претендираш... тогава нещата се размиват още повече. Стефанов е прав ако ти се занимава опитай с благ тон...
Моят съвет е когато снимаш платено репортажно взимаш парите, даваш снимките и не се интересуваш още на колко места ще се появят (в повечето случаи се появяват). Когато предоставяш безвъзмездно - задължително със лого, така в замяна поне ще те популяризират
Много ми е интересно какво стана в крайна сметка - как минаха разговорите и какъв е резултатът?
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола