За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Здравейте.
Имам досаден проблем от доста време вече и взе да ми писва. Почти всеки път, когато кача снимка, като я отворя след това, тя се е разчекнала с по 200 пиксела отгоре, т.е. уголемяват се сами, а съответно и качеството се скапва. Омръзна ми всеки път да се чудя какъв размер да ги качвам и по няколко пъти да ги оразмерявам, за да не се появява този проблем, като някои пъти в крайна сметка изобщо не успявам да ги кача без да се уголемят сами.
Помощ!
Имам досаден проблем от доста време вече и взе да ми писва. Почти всеки път, когато кача снимка, като я отворя след това, тя се е разчекнала с по 200 пиксела отгоре, т.е. уголемяват се сами, а съответно и качеството се скапва. Омръзна ми всеки път да се чудя какъв размер да ги качвам и по няколко пъти да ги оразмерявам, за да не се появява този проблем, като някои пъти в крайна сметка изобщо не успявам да ги кача без да се уголемят сами.
Помощ!
- снимките се публикуват с размер по дългата страна не по-голям от 950 пиксела от файл с формат JPEG не по-голям от 350 KB.
- за потребители, който имат снимки в "Избрано" снимките се публикуват с размер по дългата страна не по-голям от 1024 пиксела от файл с формат JPEG не по-голям от 500 KB
- за потребители, който имат снимки в "Избрано" снимките се публикуват с размер по дългата страна не по-голям от 1024 пиксела от файл с формат JPEG не по-голям от 500 KB
Днес качих две снимки с еднакви размери, едната се разтегли, другата - не.
Намалете размера на снимките и големината на файла с Images Resizer 4CoolPics - Free Software. Препоръчва се за начинаещи и напреднали фотолюбители, има вградени режими в зависимост от статута на потребителя в сайта.
Ама аз винаги ги оразмерявам с тази програма и винаги са един и същи размер и големина. А проблемът се появява при едни, при други - не.
Може би след оразмеряването им слагаш рамки...
Редактирано от автора , 08.06.2013 00:08:50
Сивите рамки от самия сайт ли? Не слагам такива, не ги харесвам.
Възможно е да не съм съвсем ясна. Като кача снимка, която е 800px ширината, след качването тя сама се разтегля на приблизително 1000px. Но, пак се повтарям, всичките си снимки ги оразмерявам еднакво, а не винаги се появява този проблем.
Възможно е да не съм съвсем ясна. Като кача снимка, която е 800px ширината, след качването тя сама се разтегля на приблизително 1000px. Но, пак се повтарям, всичките си снимки ги оразмерявам еднакво, а не винаги се появява този проблем.
Странно, не съм забелязал при мен никога подобно нещо! Имай пред вид обаче, че освен размера в пиксели, важно е и качвания файл да не надвишава максималната големина в килобайти (500 KB)! Еднакви по размер (в пиксели) снимки при еднаква ствепен на компресия в JPEG-формат имат различна големина, в зависимост от детайлите, разнообразието от цветове, и т.н., за да се вместиш в лимита по този показател често трябва да променяш параметъра 'quality' при записа на снимката в JPEG!
Ако и това не помогне, изпрати лично съобщение на admin, може пък някакъв 'bug' да има в твоя случай, но е малко вероятно!
Ако и това не помогне, изпрати лично съобщение на admin, може пък някакъв 'bug' да има в твоя случай, но е малко вероятно!

Ами аз обикновено поставям висок лимит за KB, за да не се разваля качеството. По принцип снимките не превишават 500 KB, но може въпросните проблемни снимки да са били изключения. Пък и сайтът обикновено не ми позволява да кача дадена снимка, ако е твърде голяма и не са спазени параметрите.
Ще пробвам с различен лимит, дано в това ми е грешката.
Ще пробвам с различен лимит, дано в това ми е грешката.
Редактирано от автора , 09.06.2013 15:13:55
Намалих лимита на KB, определено има разлика
Снимката се качи нормално. :)

За да коментирате, моля, влезте в профила си!