Популярни снимки за

Всички снимки

Проявяване на снимки

Здравейте на всички. От няколко години си правя колекции от всякакви снимки събирани от нета и съм решил да си направя мини галерия с някои от тях, но се оказа че не е толкова лесно както си го мислих... :( Искам да си изкарам около 80/100 снимки във формат 10х15, ходих с 2 снимки за пробва в едно фото на "Красно село" (говоря за град София!!), не знам как се казваше фотото, но съм много разочарован;( снимките са ми с прилична резолюция средно по 800х600, като някои са с по висока резолюция..ето едно примерно изображение: http://www.flickr.com/photos/60522844@N02/6824688661/ (виждате че в оригинален размер изображението е доста качествено!!! )
Във въпросното фото ми изкарата 3/4 подобни снимки в доста лош варянт, буквално казано на квадратчета..размазано... и с много бледа и лоша картина(черното беше сиво а бялото... мръсно та мръсно.. ;( )
Моля ви ми кажете къде има фото на което мога да разчитам за качествено проектиране на снимки;) Много ви благодаря!!!
Явно никой тук от Фото форума не знае къде в софия има фото, в което мога да си изкарам качествени изображения.... Благодаря все пак...
Линка ти не работи, тъй че няма как да погледна снимките ти.
Резолюцията обаче ти е малка... за печат в този размер оптималната е 1795 /1204 пиксела (300 dpi, 15.2 / 10.2 см)... нормално е да е на квадратчета и размазани. Можеш да си помогнеш обработвайки снимките на компютъра.

Колкото до фото: За София не знам, но за Пловдив положението се влошава със всеки изминал месец и аз буквално се кръстя преди да копирам клиентски снимки. Моля се ЕПСЪН да пуснат комерсиално изгоден професионален принтер и приключвам с хазарта "копиране на минилаб".
m1rtyyy, вече си мисля, че по-лесно ще подквася морето, отколкото да намеря къде да изкопирам снимки. Особено форман 30х40 см. Добрите специалисти закриха фотолабораториите, повечето от сегашните "лаборанти" не са пипали фотоапарат, не знаят как се пускат проби, първо да намериш бялото, после черното и тогава да копират. Другото е, че снимките от РС-то свалени трябва да се подготвят за печат, направо не стават. На екрана светлината идва от вътре навън, минава през кадъра и изглеждат като диапозитив. На хартиен носител е по друг начин. Но дано твоите изисквания да са за снимки за спомен, по-лесно ще ти е. Успех !
Какво по точно имате в предвид под предварителна обработка на компютъра ??? С коя програма и какво по точно да направя...
Аз съм със gsm Samsung Galaxy S3... И на дисплея на телефона са невероятно всички изображения които искам!!! (както г/д и на монитора ми..) Но на хартия както казвате като ми изкараха няколкото пробни снимки всичко беше коренно различно и мноого зле ;(
Моля ви за насоки и помощ...
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!!

Редактирано от автора , 16.06.2013 13:37:31

Често се опитват да ме убеждават, какви страхотни снимки се правят с gsm... Ама българина се връзва, щото обича далаверката - хем телефонче, хем снима.. Да, ама не!
Все пак метни печалния самсунгов матрял в която и да е версия на фотошопа, виж какво ти е писал по-горе kokofresha и прескочи с флашката до фотото срещу някогашния ЦУМ. Там понякога вършат работа.
А за което и да е фото около Красно село - забрави! Тия тотално са си объркали професията.
probvai na fototo na bul.Praga do 5 kio6eta
Дълго е за един пост, ама...
резолюцията можеш да повишиш леко във фотошоп. Все пак имай в предвид, че това, с което разполагаш е прекалено малко за качествен печат. Най-вероятно файловете ти нямат и цветови профил, без който цветовете ще са "каквито бог дал", а и са JPG, формат който е краен, а не предназначен за обработка.
Налагало ми се е да включвам изображения от този GSM в клиентска фотокнига (по изричното настояване на клиента ! )тъй че до голяма степен те разбирам и съчувствам...
Съвета ми е: Намери си човек, който да ти изкара максимума от снимките... може би в някое фото, в което предлагат тази услуга... и за в бъдеще, когато искаш хубави снимки не снимай с телефон, без значение колко е скъп...
Според мен заглавието е неточно,защото проявяване е процес на обработка на кадри от филм за лентови фотоапарати.Постобработените ленти се наричат негативи.От тях по старите методики във фотолаборатория посредством проектор се експонира образа върху фотохартия и следва процес на проявяване на снимките с последващ "фиксаж *Фиксажът е компонент използван в процеса при превръщането на непроявени сребърни халогениди във водоразтворими съединения. Във френски език това понятие е fixateur, fixage, което е възприето от латински fixus - здрав, закрепен. В този смисъл разтворът на фиксажа е предназначен за стабилизиране и трайно закрепване на фотографическото изображение на фотолента, хартия или друг носител.
Демек имаме проявител,който проявава заснетия филм - Следва пояснение що е проявител Проявителят редуцира до метално сребро онези плащи от сребърни соли, които са били изложени на светлина и те остават като черен слой (почерняване). Като цяло, колкото по-дълго време експонираната фотографска плака стои в проявител, толкова по-тъмно е полученото изображение, толкова по-голямо е почерняването на фотографската емулсия.
За финал по горепосочената тема - има проявяване на филма с последващ фиксаж,имаме и проявяване на експонираната фотохартия /посредством проектор/ с последващ фиксаж. По-късно се появиха машини,които автоматично извършваха цялата процедура с чудесни резултати.
Друг е въпроса,как да снимаш на лента и от нея да се извлекат цифрови файлове за компютърна постобработка.
Снимката която си харесал в нета /линка,който си дал/ е заснета с Canon EOS 550D,максималната и резолюция е 2500x 1414, снимки с резолюция 800x600 пиксела са удачни за уеб публекация,но са твърде малки за какъвто и да било печат.Ще стане хубаво малка снимче за ключодържател например,но не и за друго. Снимките от телефона са във формат JPG и цветово простанство sRGB,те могат да се печатат,като разбира се ще се търси компромис от кам качество,но бива за 9х13,10x15 и малко по големи.С телефон ме можеш да снимаш снимки за плакати.Тук обаче пояснявам дори 10x15 снимка няма да може да се покрие със файл 800х600 пиксела.
Всичко е много хубаво, помагате давате мнения и съвети, но само се чудя защо Никой не е прочел ВНИМАТЕЛНО какво съм написъл в поста ми по горе... Аз имам Samsung Galaxy S3 и съм дал за пример колко хубаво се виждат въпросните изображения на дисплея му ;() Никъде не съм написъл че е СНИМАНО с камерата на въпросния телефон О_О.... :X:X:X
Всички снимки са сваляни от интернет! ;) и искам да си намеря фото което(естествено няма как да е същото като на дисплея на тази уникална машинка..) но поне да се доближи цветово до това качество на изображението :)
Много благодаря отново за помоща и идеите, давайте още фотота за да мога да събера повече и да има да си пообикалям няколко дни след това :) А и също ако някой по на 2 на 3 да ми разясни какво по точно да правя с фотошопа за резолюцията и там каквито настройки са необходими, тъй като никога не съм работил с тази програма или подобен софтуер.. :)
Благодаря ви отново предварително (:::
Мисля,че достатъчно ясно е разбрано твоето желание и ти е обяснено защо не стават нещата.Чуди се колкото щеш,ама ще трябва и да попрочетеш нещо самичък,да понаучиш елемнтарните неща.Какъв е смисъла да ти се обяснява,като до тук нищо не си разбрал
Или аз греша или не съм в час, но до колкото знам като "копнеш" снимката от някой сайт от нета резолюцията и качеството и при проявяване са къде къде по-ниско качество. Едно е от фотоапарата, съвсем друго е някъде си от нета. Слушай колегите какво ти говорят, защото в което и фото да отидеш ще си имаш този проблем. Успех с проявяването и колекцийката
teototi ,след като няколко човека решиха че въпросните изображения са Снимани СЪС S3-kata, не мисля че това на пълно е разбрано от тяхна страна ;) !!! Относно прочитането и смисъла.. ами да след като знаеш(ако ти знаеш де..) как се подобрява резолюцията (качество и прочие..) чрез фотошоп или подобен софтуер, можеж да напишеш и споделиш (няма да е особено трудно да разбера..) а вече ако се захвана имам хиляди фермани из нета да чета и да се ровя и да се уча тепърва да работя и разучавам какви ли не програми за да стигна до желания резултат... при добра воля може вместо да ме критикуваш, пшросто да споделиш стъпко, по конкретни действия с която и да била програма и прочие.. ;) Благодаря ти все пак де
Е,как да подобриш резолюцията на файл с 800x600???,който споменах че за нищо не става.Ще го кажа още по-простичко - Снимчета които излизат добре на УУУеееб публикации,монитори,телефончета като твойто не стават за пиЧат.И понеже си "невидим" ,нямаш нито една твоя снимка тук качена,дори и направена с тИлифончитоо сметам повече да не ти обяснявам нещо за трети път.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола