Популярни снимки за

Всички снимки

Какъв Nikon да избера?

Здравейте,
винаги съм искал хубав фотоапарат и се реших да си взема, но какъв - това вече е трудната част. Разглеждах най-различни марки и модели дали Canon дали Nikon и без да имам каквито и да е симпатии (то и без да си разбирам де) се спрях на Nikon, поне изглежда най-добре от това което четох. По-точно искам DSLR, спрях се на Nikon D2000, но както казах, винаги съм искал и не разбирам - новак съм. Бюджета ми е около 1600лв, но ако си струва, мога да дам и повече. Открит съм за всякакви предложения, за марки модели и видове, това че съм се спрял засега на Nikon D2000, не означава нищо.
Nikon D3200 имах предвид!

Редактирано от автора , 23.06.2013 19:13:34

този модел няма вграден мотор за фокусиране , търговците хитро премълчават този факт , но той съвсем не е маловажен ... препоръката ми е да се ориентираш към серията 5ххх или 7ххх на никон
от друга страна с 1600лв ... ще успееш да си купиш хубаво тяло/D5200,D90,D7000/, но няма да ти останат пари за хубав обектив, а да снимаш с ДСЛР тяло и китов обектив/тия дето ги дават бонус при покупката/ е все едно да си купиш кола ама без гуми u да я караш по джанти
Ето ти няколко доста добри оферти. Само, че са с китови обективи.
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=11888&show=additional
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=9358&show=additional
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=4041&show=additional
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=7595&show=additional
Ако ти се дават с 200 лв без малко отгоре тази последната оферта (макар и китак), може да се замислиш. Аз бих предпочела нея въпреки, че преди 1 месец поради други причини си взех 3100

Редактирано от автора , 23.06.2013 23:24:14

Аз съм фен на другата марка
Но ако трябва да сме обективни спрямо различните предложения на angelova88
Познавам фотографи,съфорумци,които с D90 имат чудесни снимки и бих казал,че макър и стар модел това е превъзходен апарат.
За 5100 - нямам мнение, който снима с него да сподели.
За D7000 - нов модел,добра фокусна система.Снимки правени с него са също чудесни.Най-масовия като закупуване.Собственици на D7000 да споделят впечатления.
Но както казах аз съм фен на другият магазин и другата марка. Като най-ново предложение на Сanon , аз лично съм впечатлен от Canon 700D
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/200401010019.html
Обектива с който се предлага,макър и най-евтин е c STM /безшумен стъпков мотор/ не се чува фокусирането при снимане на видео. Всичките глезотии за апарат от този ценови клас са доста
от една година имам D5100
като новак на новак
ще ти хареса а това за мотора няма значение Nikon имат много обективи който са AF-S тоест с мотор
а и за начало китака ще ти е предостатъчен поне за мен беше така
просто почети повече като си избереш кой ще е
uzunliz, D3200 e първият фотоапарат на Nikon с матраца APS-C (кропка) с резолюция 24 мегапиксела. От излизането му до сега аз не мога да разбера логиката на създаването му... най-вероятно е бил един вид бета тест за Фотоапаратите D5200 и D7100. Защо мисля така:

1. Тези мегапиксели поставят жестоки изисквания към обективите за да видиш някаква реална полза от тях... а ако имаш пари за такива обективи, повярвай ми няма да си купиш Д3200. Китова оптика и 24 мегапиксела е кофти комбинация... много кофти
2. 24 мегапиксела поставят и сериозни изисквания към автофокусната система, а автофокусната система на D3200 е от миналото.
3. 24 мегапиксела генерират огромни файлове (все пак с такъв фотоапарат се предполага, че ще се снима в RAW, не в JPG с най-голяма компресия). Това значи повече дисково пространство и повече и по-бързи карти. За начинаещ любител това не ми се струва удачно, защото този тип клиенти искат да снимат голям брой снимки за семейният албум, както и чрез повечето опити и снимане по различен начин, човек върви напред във фотографията...

Какво бих те посъветвал:
1. моите лични предпочитания клонят към Д7000, Д5100... в краен случай Д90, като ако можеш да си го позволиш Д7000 е най-добрият избор... и то с много!
2. Понеже мегапикселите няма да почнат да намаляват за в бъдеще - не си хвърляй парите за 18-55 като обектив, 18-105 също не е кой знае какво...

Една чудесна комбинация за начало е Д7000 със 16-85... лошото е, че е с 50 % над бюджета ти...
kokofresha e много прав в изложените разсъдения,и предложението му наистина е добро!
цитат: Една чудесна комбинация за начало е Д7000 със 16-85

На 16мм снимай пейзажи,използвай широкият обхат,на 85мм снимай портрети.Универсален обектив.Спестявайки днес,след като се увлечеш по материята ще инвестираш отново в друг апарат или обективи и ще ти излезе по-солено от предложението на kokofresha
Първо благодаря за всичките ви мнения, наистина са много полезни. Изглежда че за мен, за този момент, тъй като съм нов е по-добре да не се хвърлям в по-дълбоки води от колкото мога да плувам с Д7000 за 2000лв, ами да взема един Д5xxx, да купа и един хубав обектив, който вие може да препоръчате и да се по науча и поувлека малко повече, преди да давам повече пари.
И да се похвалиш какъв си си купил
д5100 с двата китови, няма да сбъркаш.
И аз другата седмица ги купувам, живот и здраве.

Редактирано от автора , 24.06.2013 15:54:54

Много любители, снимащи с Никон са започнали със фотоапарат D5XXX, предлага по-евтина алтернатива, като картинката като цяло е почти като на по-големите батковци, защото споделят една и съща матрица (на Д5000 - матрицата е като на Д90, на Д5100 - матрицата е като на Д7000, Д5200 - матрицата е на като Д7100). Все пак обаче някои неща липсват и когато стане въпрос за удобство при снимането, разликите стават очеизвадни. Какви са разликите?
1. На първо място в моделите Д5ХХХ няма вграден мотор, което в наши дни вече не е такъв проблем както преди 4 години, но все пак с определени обективи, няма да имаш автофокус.
2. Няма втори селектор, няма горен дисплей, визьора е по-лош, по-малко изнесени бутони... за синхронната скорост още е рано да говорим.

В тази серия обаче има една особеност, която за доста хора е плюс - подвижният дисплей.

Кой обектив бих ти предложил - ми пак същия, по същите причини - 16-85. Не взимай веднага втори обектив, още по-малко китов. След време ще имаш яснота какъв обектив още искаш да си купиш... сега би купил такъв, какъвто ти пробутат... и да - тъмните зумове 55-200 и 55-300 са създадени да допълнят китака 18-55 и са на същото ниско ниво, като него.

P.S.: Сега погледнах че Д5100 със 16-85 се вписва перфектно в бюджета ти, заедно с чанта и карта - 1700 лева
P.S.S: Предполагам че, ще погледнеш и Д5200... повечето мегапиксели съблазняват, знам това, но с евтини обективи, не си струва... само ще видиш по-добре несъвършенствата на обективите
съгласен с Кокофреша - без китови обективи ,ако толкова има мерак китовите обективи ги има в базара на фотофорума на килограм,даже и аз имам няколко - ама немат продаване , нахлузил съм ги на лентовите ми Никони да не влиза прах в тях
Ще се съглася с Венци за класовете на Никон. Лично аз останах приятно изненадана от 5100 - не очаквах такова качество но част от изложбата която направихме беше с него :). От 3100 изкарах добри снимки само защото бях с един от най-добрите обективи на марката. Така че ако имаш възможност ориентирай се към по-горните класове.
Точната марка на която се спрях е Д5200, но изчаквам за копуването, защото сега ще имам изпит другия месец, но обезателно като го взема и си направа първо впечатление ще се похвала! А и съм намислил, както много ме посъветваха, да ги послушам и да взема с китов, пък после, живот и здраве, ще взема нещо с което мога да развия по-оптимално апарата :) (не съм запознат точно с какво трябва да сменя по-натам китовия, но се надявам като се по занимавам малко повече, да разбера
Pentax
Отново ще благодаря на всички! И както обещах сега ще си кажа.. току що се прибирам и държа в ръцете си новият ми фотоапарат, а именно Nikon D5200. Засега на вид и допир е много приятен, а като се зареди батерията ще го изпробвам наистина, нямам търпение!!
Успех!
Здравейте,

Ще си позволя да използвам темата, за да не отварям нова такава. От около седмица активно си избирам фотоапарат. Вече колко вечери прекарах в ровене по форуми, обикаляне по магазини за съвети и т.н. и все още не мога да взема окончателно решение.

Доколкото разбирам китовите обективи не са 1во качество, но като за начинаеш - имайки предвид и цената им, са оправдан разход. Само че, аз почвам да се замислям дали да не си взема тяло + 18-55 VR китов за по малко пари и след време да инвестирам в хубава оптика. В момента съм се спрял на Nikon D5100 + 18-55 za 930лв. Въпреки че бюджета ми е 1300 лв. Смятате ли че този подход е по-верния от това да давам 1300 лв за 2ри китов обектив 55-200мм?

Снимките които обичам да правя са макро предимно и това кеото най-много би ми свършило работа е 70-300 със макро и стабилизатор. В момента има и добра оферта от Canon 600D + обективCanon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS , а този обектив го гледам че е 1000 лева само той си, мислите ли че си заслужава парите ?
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола