Популярни снимки за

Всички снимки

Какво мислите?

Редактирано от автора , 04.07.2013 06:56:26

Тъй като много редактирани постове гледам нагоре...
Мисля, че Венци е един от малкото, за да не кажа единственият, който прави нещо за да има живот в сайта през последната година - дали пленер ще организира, дали календар, дали тема във форума...

Истината е, че на огромната част от титолованите автори не им пука за сайта, качват си кадрите тук и бягат да коментират във фотофорума... после що така се получило. Доскоро се опитвах да компенсирам това гласувайки по съвест именно за тези автори... днес вече и на мен ми е писнало да го правя... да бяха поне веднъж погледнали моя снимка... за последните години... да бяха помогнали на друг автор... но не...

Ако трябва да обобщя - не ми е проблем колко дена ще стои снимка Х на автор Y като избор на редактора (и моя е стояла и след вторият ден съм се чувствал неудобно), проблем ми е, че хора, като Венци все по-рядко се намират в сайта...

Успешен и усмихнат ден на всички!
Равносметката до тук е,че няма значение кой какво мисли.По принцип пошлото в нашата Татковина е толкова актуално,че няма как да търсим и очакваме развитие.Когато човек сподели мнение,то в неговият пост,коментар се извлича лошата нокса на противопоставяне и се удря балтията.Започвам да го визирам,като Балкански синдром.С други думи ще дам пример,реплика - "Ти па си ного убав" или "Кой си ти бе" или "Що искаш бре" и други форми на словесно противопоставяне когато се изкаже различно мнение.Това противопоставяне и липса на желание да се изслуша човека срещу теб е продиктувано от мания за величие,сила,също умствен интелект присадени изкуствено,най-често от близки,родители,приятели.Тъй като нещата,тук са извадка на нашия голям Биг Брадър,не виждам разликата за да имаме по-различни очаквания.Едно по едно нещата,като хубави традиции ще си заминават,тъй като креативните хора не се зачитат.
Редактирано от автора
kokofresha ами отговора е във поста ти.Да наистина на много хора им писна,малко влизат,малко и снимки гледат.Малко гледам и аз.А защо ли???Ами защото и на мен ми писна от шуробаджанащината и лицемерниченето тук.От това че се фаворитизират едни и същи автори без значение какво са пльоснали като фотография тук в този сайт.Ето това е,невероятно елементарно.Въртиме се в омагьосан кръг с подобни писаници.
Поздрави
Колкото до въпроса на файтъра - и по трите точки казвам - редактора каквото си иска да прави,не ми дреме!
То каквото е трябвало не е направено та ще ми дреме за това.
.............
firefighter по-горе много добре беше написал,не трябваше да триеш поста си.

Редактирано от автора , 04.07.2013 19:49:39

Отдавна не бях влизал в сайта, но темата ми допадна. Проблеми винаги ще има, администратор без потребители не може, обратното също. И тьй като единственият който не може да бъде санкциониран е разпоредителя, вината за безпорядъка е негова.
Но това не е най-важното. Каквото си построиш в това ще живееш.
Същественото може да се каже с една дума: Самоуважение!
1. Който няма съвест и реална преценка за възможностите си, няма и самоуважение. Той властва тук по един или друг начин...
2. Който има съвест и преценка, но няма самоуважение, търпи номер 1

За третия вариант питам: Нормално ли е човек да търси истински познание за фотографията правейки много саможертви (не екзкурзии за удоволствие) и да търпи всичкото това? Когато го осъзнаете, ще видите огромен път, над който грее слънце. И носталгия никога няма да има... Въпроси като този в темата никога няма да съществуват. Защото местата където уважението на способностите е истинско не са малко по света. И тогава промяната на сайта ще е въпрос на оцеляване. Какво по хубаво от това!

Редактирано от автора , 05.07.2013 09:57:08

SantiAgo - Абсолюгно!
Горе-долу ми вземаш думите, ако бях решил да пиша по сериозно. Мисля, че нещата са в доста по-широк план от това, дали някоя снимка ще стои 2 или 5 дни и разни други такива. Трябва да се гледа по-позитивно, с по-малко егоизъм, с желание за развитие, с интерес...
Тази дискусия става все по-интересна ! Но взе да ми прилича на онези хора, които плачат за себе си на чужда смърт. А ми хайде да работим, какво толкова ни пречат организираните гласувания, гледайте с насмешка, правете си кефа. Хайде сега да помислим, всички ние Аз и другите пишещи, колко от нашите снимки ще влезат в една представителна салонна изложба ? Тук всеки снима като другия, дори и коментираме "и аз като еди койси" ! Самия коментар, банализиран, лишен от собствена изява като израз, определя и нивото на неговите фотографски работи! ХАЙДЕ ДА КОПИРАМЕ, ХАЙДЕ ДА КРАДЕМ ЧУЖДИ СНИМКИ И ИДЕИ, ХАЙДЕ ПЛАЧЕМ ЗА НЕПРИЗНАТИТЕ НИ ИЗЯВИ И ЩЕ СТАНЕМ ГОЛЕМИ АВТОРИ ! Добре е поне коментара ми да Е станал по-интересен от моите снимки ! Поздрави !
Много философстване много нещо.На думи сме велики.На дела хич ни няма.Ама то генчето ни е такова.Като се престане да се подкрепят лоши снимки (пример - една от днешните снимки на деня която не я е сложил админа там!)а те са болшинството сайта може и да стане по-добър и по-приятен за всички иначе ще има още подобни теми,те така или иначе от време на време си се пръкват.То редактора/админа си няма друга работа та само с нашите "дертове" ще се занимава.Да ама не,и аз да съм и аз така!Пък и не му светиме та не знаеме какви ядови си има та хич може да не му е до сайта.А ако се пръкнат Н-броя модераторчета ще стане както беше в култа - голямо реване що ми няма снимката а оная по-лошата още стои.Угодия няма това е истината.

Та така драги ми друзя,престанете да пъшкате под лошите снимчици и от само себе си сайта повече ще ви хареса

Приятен ден на всички.

Редактирано от автора , 06.07.2013 10:06:43

Ще се съглася със Светльо. Няколко пъти съм писала (отдавна вече не помня кога) на админа ама нейсе. Вижда се от гласуванията и коментарите какви снимки предизвикват интерес... да не засягам и коментарите колко са смислени (Харесва, Да, Харесвам- рядко попадам на смислена критика най-често от Бат Венци (евла душа добре че си ти тука)или от някой неизживян талант. То на мен си ми личи и по активността тук. все пак ако трябва да отговоря на темата на Венци мисля че би било добре админите малко да си обърнат внимание на сайта и да го облагородят. От всички форуми тук се пускат най-много хм.. как да се изразя без концепция, без идея, без мисъл, а бе без много.. ама не съм аз човека да коментира - както някой каза сайта е частен и ние сме просто гости. каквото ни сервират това ще папаме :) пък като не ни харесва .. знаем си - казвам го да не ме наклепа някой друг. Аз все пак от време на време се отбивам ....

Редактирано от автора , 07.07.2013 18:36:53

покрай темата получих тук там комплименти , за които благодаря , въпреки че не това бе идеята ми с пускане на темата ... идеята беше да се чуят различни мнения,да има дискусия, съпричастност към идеите и предназначението на сайта и т н, сега ако трябва да обощя ,мисля че трябва да предложим на админа ,в избор на редактора да влизат снимки с поне седмично присъствие /за да не подклаждат огъня на казана в който се варят фотките от седмичните и дневните класации/ и избора на снимки да е диференцирано субективен ,тоест няколко редактори да предлагат една или две или 3-4 снимки които да се "въртят" през няколко часа ...възниква въпроса кои да са редактори - ами най-вероятно админа и хора от сайта които той прецени ,примерно:
- първите 5 най-харесвани автори,
-първите 5 събрали най-много точки в топ листата на авторите,
-първите 5 коментирали най-много,демек най- активните
и т н ,аз по принцип съм за най-харесваните щот предполагам че творчеството им е обобщен израз на предпочитанието на масовия потребител в сайта ... естествено това което предлагам по-горе не е ултиматум,то подлежи на корекции и допълнение и е само един скромно предложение да се подобри отчасти визията на първа страница в сайта

"- първите 5 най-харесвани автори,
-първите 5 събрали най-много точки в топ листата на авторите,
-първите 5 коментирали най-много,демек най- активните ".......ПЪРВИТЕ 5 как са харесвани , как са събрали най-много точки , как са коментирали
най-много .....С ТЕЗИ ЗНАЦИ И НАПИСАН КОМЕНТАР - ХАРЕСВА МИ !, ДА ! , ЧУДНО ! ГОТИНО !
??????????????????
повече от гласуването и поставянето на посочените коментари са с цел очакване за връщане на гласуване ....има ли в сайта лицемерие , приятелско гласуване !? Не Неееее няма такова нещо

РОТАТИВКАТА , според мен не трябва да я има , трябва да се махне !

............
Мдаа ротативката и аз съм съгласен да се разкара за да се престане с преточването на картите
И да се махне ротативката, тези с настройка фейсбук, ще пускат SMS си и пак ще си качват по 20 снимки на куп, коя от коя по-убави А дали има приятелско гласуване - има и винаги ще има. Това не може да се избегне за съжаление. Донякъде ще е по добре, ако например до 3 дни не се вижда името на автора след като е качил снимката. Не е идеалното предложение но мисля че ще върши работа. А за това кой за какви снимки гласува - моето мнение е, че: например един нов "Автор", тепърва прохождайки, естествено, че ще му харесват и не до там добри снимки, нали все пак са по хубави от неговите. С течение на времето вдигаш летвата лека полека и едновременно си се увъртял в да не кажем групички но то течението те повлича. Има момент на прехласване по наистина много добрите автори, но идва и момента в който си казваш: Ами и аз започнах да се справям по-добре, може и не всички фотографии да са ми върхът, но пък те тези от "Гооолемата камбанария" въобще не ми обръщат внимание - и те така спираш да им гласуваш! Получава се един порочно затворен кръг и това е много жалко. Имам още много какво да кажа, но да не ставам досаден Поздрави на всички и дано нещо се промени наистина в положителна посока!
на тия от голямата камбанария зависи колко им е голямо егото... и аз много не ги обичам защото в крайна сметка всеки е тръгнал от някъде. много съм против системата аз на тебе ти на мене .. свидетел съм на много добри автори поради това че не коментират не им се връщат гласовете..тъпо е. те тук коментарите от сорта харесва ми ..да и т.н. са по-скоро за да се отбележи че е даден глас. така че докато го има този проблем класацийката с 5 най....е малко безмислена ..трябва да има обективен подбор от страа на админите
sunshine_s мнооого си права.
.........................
vladimir12 стига с тоя изтъркан лаф за забавляването.Много хора са тук за да гледат хубави фотографии.За забавленията сайтовете са други.А червените квадрати не значат нищо.Те просто са си едни червени квадратчета!Прословутите квадрати ако ги даваха за добра фотография повечето с червени тук не трябва въобще с никакъв да са.Незнам що не ги разкарат идиотските квадрати.Това ако стане ще е едно от най-смислените неща които са се случвали в тоя сайт от 5 години насам!И да ти кажа защо много хора почервеняха за нула време - защото като качат нещо дали читаво или не редактора много много не подбира и им ги прибира разбирай като избор на редактора и като минат еди каква си бройка и...........пльок червеното квадратче.Е и.......голеем праз!??Само дето се почва със "смислените" коментари от тяхна страна.
Смешни историйки,това е истината.

А мислех повече да не пиша............

Редактирано от автора , 09.07.2013 23:04:48

Все пак всеки качва тук своите "творения" за да ги види някой, нали! И е много тънка линията, дали когато някой ти е гласувал е за да му върнеш глас или защото наистина му е харесала снимката. Аз лично често давам рамо на някои нови автори, въпреки че снимката не му е перфектна, но съм забелязал че има хляб в автора. Хора, поглеждайте си първите снимки от време навреме, които сте качили и може би ще бъдете по-позитивни! И това че имам червено квадратче, въобще не ме е накарало да си повярвам особено. Придобил съм го по субективно мнение на редактора, за което му благодаря, а не с участия в изложби и спечелени награди. Така че много добре знам къде се намирам и колко много неща не знам. Но тук определено се научих на някои неща, така че сайта може и да има трески за дялане, но си остава най толерантното място, спрямо други фото сайтове Така че не си разваляйте настроенито с излишно плюене и препирни. Ако някой има градивни предложения да споделя, редактора ако иска ги приема и най важното е да се забавлявате!
Мисля си, че за да се върви напред е нужна активност... ама то във форума пишем десетина човека (и то не винаги)... тъй че това май няма как да стане...

П.С.: Светльо, и аз така мислех, ама... :)
Една вярна мисъл видях: това е най-толерантния сайт. Другите два, колкото и да са качествени са чиста олигархия и принасят повече лошо, отколкото добро в дългосрочен план. Тук има достойни хора. Достатъчно за известен период тази група да се опознае и възприеме и кръга се затваря. Спиралата може да продължи.
Не гледайте общото, то няма смисъл!
Фотографията, както и другите изкуства, както всички изкуства, са изкуства на индивидуалистите. Не е задължително да бъде харесана творбата, защото авторът може да е много напред ! Важно е да показваш, да демонстрираш вижданията си !Много често е и обидно, ако определен кръг хора с определено виждане да ти харесат работата. Ако някой иска да обиди някой, нека да напише като рецензия "много хубава снимчица!" Какъв ужас ! Но и не трябва да си внушаваме, че ако не ни харесват работите, сме много напред като автори. На страницата има прекрасни автори, скромни, които крещят с работите си в добрия смисъл, а не като обидени стари моми, че не им обръщат внимание. А ми ако някой мисли , че е много добър и наразбран, да опита на друга страница в друг сайт. Хайде да не мърморим, а да работим, да правим фотография, а не само да снимаме. Успех на всички !

Редактирано от автора , 10.07.2013 13:48:24

Аз съм от тези, които рядко надничат тук, рядко пишат коментари и въобще....рядко съм активна. А преди бях. Опитвах се да с боря с разни неща. Бях откровена и си навлякох запрещение от някои автори с червени квадрати. И аз се обиждах, когато работите ми или разсъжденията ми останат неразбрани.
Ама вече "пораснах", разбрах, че егото само пречи. Продължавам да качвам тук...по-рядко и вече не обръщам внимание на гласовете и рейтинга. Изненадах се на избора на редактора на моя снимка и още повече на кУУлегата, който се възмути, че стояла дълго .
Още нещо...преди научавах разни неща от тук, полезно ми беше. За съжаление всичко е различно вече. Обърнало се е на махленска седянка/а може и да не съм права, като не чета редовно тук.../

Редактирано от автора , 10.07.2013 19:26:57

За мен това място е полезно. Срещнах много отзивчиви хора сред вас, от които се уча как да снимам и поднасям...Благодарна съм за критиките и отделеното време за препоръки и редакции. Възможно е ползата да е свързана с израстването на фотографите. Когато задобреят, ползата намалява и "пълнежа" дразни - естествен процес...Ние имаме нужда от вас - опитните! Показвайте ни шедьоврите си, а ние ще се опитваме да ви настигнем! По основната тема - добре е избраната снимка от редактора да не е конкурсна или събираща вот за деня. Желая ви радост от споделянето!
kalinabor...повечето форуми за фотография у нас са седянки където си чешем езиците.с едно ще се съглася..давайте да снимаме и да не ни пука за гласовете
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола