Популярни снимки за

Всички снимки
Здравейте!
Предполагам, че форума е за по-сериозна фотография и камери, но моля някой да ме посъветва каква камера да взема, защото нищо не разбирам. Колебанието е между Olympus VR-360, Pentax Optio RZ18 и Pentax Optio VS20. Това е за подарък и повече от 200 лева не може да струва.
Предварително благодаря.
Под "камера" имаш в предвид фотоапарат предполагам. Според мен Пентакс би бил един добър избор. Нека видим колегите какво ще кажат.
Pentax Optio VS20 е най-доброто от трите ,мога да приведа и доказателства ,но мойта дума стига
Подкрепям
Да, за фотоапарат става въпрос, просто не ми дойде навреме българската дума. Всъщност, колкото до това да сравня мегапикселите и зума се справих, очевидно е предимството на Pentax Optio VS20. Питах Ви, защото в техномаркет тези два Pentax-а са намалени драстично според мен - от 299 на 209 лева и се чудех за причината. Мислех си да не би например оптиката да им е проблемна или батерията или кой знае какво, в смисъл да дават някакви дефекти..

Редактирано от автора , 09.07.2013 00:33:44

В този ценови клас бог знае каква разлика между апаратите няма да намериш. Цената е драстично намалена, защото е стар модел и е намален, за да го изчистят. Най-евтините компактни фотоапарати се презентират през 6 месеца... може би напоследък темпото леко понамаля главно заради пренасочването на този тип потребители към смартфони и таблети.

Отиди във фотографски магазин... колкото и да е там ще получиш много по-точен съвет отколкото във хипермаркет. Щракни по някоя снимка и сравни изображенията на компютър, тогава решавай...

Когато става въпрос за компактни фотоапарати, моите лични предпочитания клонят към Canon...

П.С.: Ако подаръка е за момиче бих съобразил и цвета...

Не знам защо лично аз съм скептична към магазини Техно Маркет и Техно т.н. Според мен по-добре е както каза Коко щом ще купуваш фотоапарат било то за подарък няма значение, че не е висок клас да отидеш във фотографски магазин. Там наистина ще ти дадат точно инфо. Имам една сапунерка Сони и да ти кажа не прави лоши снимки, но замисли се и за Канон наистина.
Благодаря на всички, които ми отделиха време. Проучвам цени, магазини и модели от месец. Взех Pentax Optio VS20, най-доброто е за тези пари. Оказа се, че Pentax са поискали да намалят с 30% цените на някои модели. Апарата не е толкова лъскав и с фин дизайн, колкото на други марки, малко е грубичък, но предизвика такова щастие, че не съжалявам изобщо че го взех. Вече са снимани всички мравки, облаци, рози и какво ли не.. В технополис консултантите са под всякаква критика, но аз се консултирах освен с вас и с фотографа от близкото фото
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола