За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Имам спешна нужда от компетентна помощ :) Решила съм да инвестирам по-сериозно в нова машинка и се колебая между тези модели на canon EOS-6D,7D,60D,мога да почакам и новия ЕOS70D.Честно казано като му видях представянето другите ми поизбледняха.До колко си заслужават функциите им и кои от екстрите могат да се прежалят.Толкова инфо изчетох вече, но не мога да реша.Благодаря ви предварително :)
Добре е да споделиш за какво ще използваш фотоапарата, предимно какво снимаш, какви са целите ти и какъв бюджет си готова да похарчиш в последствие... така би получила по-подходящи лично за теб съвети. Това, което е добро за един може да не е удачно за друг.
Честно казано снимам всичко.Хора, пейзажи, снимам макро, често и от движение.Любителски за сега, но имам амбиция да превърна хобито си в начин на живот,ако мога така да се изразя.Трябва ми добра машинка, комплектована с нещо като мултифункционален обектив като за начало.Ако вложа повече пари стартово няма да имам веднага възможност
да купувам обективи.Трябва ми нещо, с което да започна.
да купувам обективи.Трябва ми нещо, с което да започна.
Слушам, чета и взимам това , което ми е на сърце
Ако съм ползвал ДСЛР поне година , няма да се чудя, ако ли не , ще чуя "за" и "против", но пак ще слушам мислите си пречупени през призмата на чутото и прочетеното ...
Да и първо си чета упътванията
Ако съм ползвал ДСЛР поне година , няма да се чудя, ако ли не , ще чуя "за" и "против", но пак ще слушам мислите си пречупени през призмата на чутото и прочетеното ...
Да и първо си чета упътванията
Аз лично снимам с Nikon, но ако трябваше да избирам Canon в този момент щях да изчакам есента. Идеята е че се очаква да стане ясно дали двете водещи фирми в бранша възнамеряват да предложат професионално кроп (с по-малка матрица) тяло. За Canon чуденката е дали ще има 7D mark II или не. Тъй като си споменала 6D (който е бюджетен фулфрейм) ще кажа само, че разликата между фулфрейм и кроп сензор е огромна, когато "фотографията стане начин на живот". Пак, защото си посочила 6D, бих добавил към разсъжденията ти и 5D mark II.
P.S.: Преди да скочиш в дълбокото обаче е добре да си 100 % сигурна, че това увлечение не е за година-две. Разходите са сериозни и не се изчерпват с тяло и обектив(и)... това е само началото...
P.S.: Преди да скочиш в дълбокото обаче е добре да си 100 % сигурна, че това увлечение не е за година-две. Разходите са сериозни и не се изчерпват с тяло и обектив(и)... това е само началото...
Не се и съмнявам, че си прав ни най-малко.Посочвам тези, защото за невежото ми все още око те са топа.И една от причините вероятно е, че не мога да избера от по-ниско бюджетните.Отворена съм за предложения.Хей, благодаря за съдействието :)
Канон 6D е чудесно решение ако не снимаш спорт единствено че е малко бавничък :) Но пък е единствения който фокусира на тъмно (-3EV)докато "Не Бюджетните FF" почиват и има и други благинки но за тях си има ревюта да запарите си е ок все пак е бюджетен
хм, колко бавничък? Какво от всичките купища характеристики визира това?Какви са допустимите стойности на "малко бавничките" и допустимобавничките?И -3 означава ли примерно,че ще направи прилична снимка на пълноунието примерно?Това е нещото, с което не искам да направя компромис.Писнало ми е от кофти снимки при липсата на идеалното слънце :)
Ами общо взето много лесно ще стане снимка на луна :) или на сумрак най високо исо използваемо спокойно 12800 и бавничък в смисъл че серията му е 4.5 кадъра/сек и следящия фокус не е като например на 7D в този смисъл бавен но пък с чудесна матричка
ако търсиш качество ,което си заслужава цената тогава бих препоръчал Канон 60Д ,който е с цена около 700 долара в Щатите и има завидни параметри, по добър от него е Канон 6Д и то доста но е 1600 долара , той даже бих казал е най- доброто като фотоапарат от всичките изброени по горе - 6д,7д,60д и 70д ... 70Д е по добър от 6Д във опциите си като видеокамера, и е с прогнозна зена около 1000 долара нов ,но като фотоапарат 6Д е доста по добър ... това е менението ми при бегло сравнение на параметрите и цените ,НО покупката на добро ДСЛР тяло влече след себе си и покупката на поне 2-3 добри обектива ,щото да ползваш това тяло с китовите обективи /18-55 или 18-135mm f/3.5-5.6 ,18-200 и тн / е груба грешка ,често допускана от мераклиите да скочат на ДСЛР спестявайки пари за обективи ... накратко бон и половина в долари за 6Д плюс около 2 бона за стъклария и може да се каже ,че си подготвен/а/ да заснемеш правдиво и безкомпромисно това дет окото ти ш види
За да коментирате, моля, влезте в профила си!