Популярни снимки за

Всички снимки

Обектив за D 3200

Здравейте,побъркан съм по фотографията но нямам големи възможности за покупка на фотоапарати и обективи.Затова си взех Д 3200.Ще ми се да му взема и някой свестен обектив,но за съжаление цените ми идват "не по моя джоб" към момента.Затова и реших да се ориантирам към старите с ръчните настройки.Моля за съвет опитните фотографи от форума,Моля,препоръчайте ми добър обектив,който да става за моята скромна машина :) Предварително ви благодаря!
Както бях писал в една скорошна тема, това е последният фотоапарат, който бих си купил... но тъй или иначе вече си направил една грешка (според мен), да видим с какво можем да сме полезни:

1. Това с ръчният фокус го забрави... страшно неудобно е да снимаш модели с относително плитък ДОФ по този начин. Да, понякога се налага, но изисква допълнително усилие от модела и използване на лайф вю.
2. Добре е да кажеш за какви снимки ще използваш обектива, за да знаем какви обективи да предложим. Все пак погледнах профила ти и забелязах портретните снимки... та бих ти предложил Nikkor 50mm f/1.8 G. Не е като да няма трески за дялане, но след като му хванеш цаката мисля, че ще ти е хареса. Плюс е и сравнително ниската цена.

П.С.: Обективите, които ще позволят на 24 мегапикселова матрица на фотоапарата ти да покаже потенциала си се броят на пръсти... и да скъпи са!

П.С.С: Обективите за твоят фотоапарат задължително трябва да имат мотор!
Светко, не го слушай кокофреша, който си е майстор и с ръчнофокусни прави добри портрети - имам точно кат за теб стъкла :
-HELIOS 58mm/2.0 , manual focus, Nikon байонет,чисти лещи,перфектно състояние

кадри с хелиоса:

модела бе малко сърдит щот сандвича беше поизстинал, а зъбетата тук там липсваха
ЦЕНА - 63лв /промоционална,събирам за морето/
--------------------------------------------
сега ако си портретист ,58мм е малко ,особено ако снимаш моми ,требе си 85мм ,класика в жанра, тогава бих оферирал:
Юпитер-9 85мм/2.0 ,никон байонет,позлатената серия,снимка нямам ала е такъв :

без черната джиджафка
снимки с него - бол из нета
Цена - 120лв
----------------------------------------
класиката си е класика ала кат отворихме дума за снимане на моми , смело може да заложиш и на 135мм и 200мм ,щото мм са си важни ,особено 20 санта са идват на място, та така
Пентакон 200мм/4.0 ,Никон байонет,много добро състояние,чест и спретнат дълъг немец

с вграден сенник и гъзарски надпис "Маде ин ГеДеРе"
Цена- 120лв /събирам за море/
-------------------------------------
така , сега повече от 200мм мен ако питаш си е лакомия ,не че нямам и 500мм

ала това е вече чесане на мерака,
нека помислим в посока универсални стъкла,така наречените зууумове,
тук оферирам на първо време един
TAMRON 35-135mm 1:3.5-4.2 CF TELE MAKRO

Никон адаптал байонет,състояние - отлично
Цена - 120лв /за море събирам/
--------------------------------
следваща оферта
TAMRON 70-150mm 1:3.5 ZOOM MACRO BBAR MULTI C.

перфектен зуум на никон байонет
ЦЕНА - 140лв /промоционална,сезонна/
--------------------------------------
VIVITAR 1Qdos 70-210mm 2.8-4.0
Q серията на Вививтар е най-доброто което правят, обектива освен с режим нормално снимане е с превключвател за стерео снимки /анаглифни/

Никон байонет ,перфектно състояние,
ЦЕНА - 280 лв /требе да сменям колата/
-------------------------------------------
това е по темата ,което мога да предложа ,представителна малка част от стъклата дето съм посъбрал ,при интерес - давам снимки на обективите, със обективите и при желание, срещу заплащане кратки писмени указания как да се ползват

Редактирано от автора , 04.08.2013 14:41:24

Според мен е добре да си вземеш Никор af-s 35мм 1.8f. Този обектив е "прайм",няма да можеш да използваш зоом, но за сметка на това е разкошен обектив.Това, което KOKO ти предлага е 50мм, но на твоя DX апарат 35мм ще бъде (35мм х 1.5),тъй като си с кроп сензор.Можеш да ползваш този обектив за доста неща.Неможеш да снимаш птици, но пък в зоопарка сигурно няма да е проблем :-) .Много е важно ,че този обектив е доста добър за снимки по здрачаване.Блендата се отваря доста (1.8F).Най-хубавото е ,че е евтин.Незнам в БГ колко е ,но в UK e £140,което e 300лв.Малък и компактен,няма да ти тежи.Наслука!

Редактирано от автора , 06.08.2013 23:52:15

Първия линк,който открих в Гугъл:

http://www.photopavilion.com/?catalog=2&page=catalog&product=4959

Незнам за какво искаш да го ползваш,но този е добър.Ако искаш малко зоом потърси af-s 18-55 кит ленс или af-s 18-105 .Купи си никор , не си експерементирай с други марки обективи, докато не събереш малко опит.
Всички тези обективи имат вграден мотор (AF-s е съвместим с DX).Не си си купил лоша камера.Преди 15г професионалните камери не са имали възможностите на твоята, така че не е камерата, а главата зад камерата,която е важна. Успех!

Редактирано от автора , 07.08.2013 00:01:10

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола