Популярни снимки за

Всички снимки
Като организатор по осъществяване на идеята за куулпикс календар ,отварям тази тема с цел да споделим идеи за визия и съдържание на новия календар на автори от куулпикс
Бих искал да прочета мнения и препоръки , примерно досега го правихме само с пейзажни снимки от България, дали да не разщирим обхвата - примерно да са от красиви места по света, дали да са само пейзажи или да сменим тематиката,аз например имам много снимки на тема "Български празници и традиции" , виждам доста автори с сериозни техники в насока ХДР обработка - примерно да го направим в стил художествено обработени пейзажи или репортажи от големия град обработени от авторите в степен дотолкова че снимките от месеците да приличат на картини, примерно само на тема флора и фауна и т н ... очаквам мнения ,така по-отрано

Редактирано от администратор , 29.10.2013 20:36:04

Харесва ми идеята за красиви места по света, в сайта има доста интересни и хубави кадри.
Така като гледам публикациите в сайта се очертават цяла серия календари:
1.Чуждоземски туристически чудеса;
2.Български туристически чудеса;
3.Български нетуристически чудеса от типа "Поглед...";
4.Пейзажни чудеса от типа "Ултра ХДР";
4.Акт Арт /задължително/;
5.Макро буби /за почитателите на микроскопските препарати и фифирудите/
СПСтефанов ти кажи в коя тематика от гореизброените би се включил , за протокола ... инак то е ясно , че актарта и макробубите са тема с ограничен авторски потенциал
Искам да се включа по първа или втора тема, щото много пътешествам :). От мен една родопска или една от о-в Санторини (ако изберем туристическите теми). Имам и за фолклорен вариант. Не се натискам, защото имах участие в предишните два календара. Но ако остане местенце, ще се радвам пак да се включа

Редактирано от автора , 02.10.2013 10:59:42

дотука имаме трима потенциални кандидати и две ,евентуално три теми - пейзажи БГ, красиви места по света и БГ традиции
... и една поправка на първия пост - имам впредвид календар за 2014 с автори от куулпикс , а не календар с най-доброто от куулпикс

Редактирано от автора , 02.10.2013 11:08:39

Аз пък се чудя и най-вече радвам на ентусиазма на firefighter !
Донякъде съм запознат с времето, което му отнема за организация, подготовка, мрънкане от куулпиксовете кое къде и как да стане и т.н.
Знам също, че календарът освен с нервите и времето на Файтъра, става и с автоспонсориране от участниците с авторски снимки в съответния календар (понякога и от неучастници, които биха искали да си купят по някоя и друга бройка). За да излезе туй чудо на бял свят, предварително всеки желаещ заявява колко броя би купил. Така бат' Венци разчита, че ще има възможност да заплати за предпечатна подготовка, печат, прошнуроване, прономероване и пр.
Е да, ама ..... като дойде време всеки да си купи заявеното ... - "абе бях поръчал 10, ама ще взема 5 броя"! ... И Файърфайтър увисва, защото е дал за всички разходи парите от себе си, а после не мож си ги събра.
Та, независимо каква е тематиката от чудесии за календар(и) 2014, ако Венци е в състояние да каже по колко парички ще е 1 брой, да събере от всеки желаещ предварително парите за желаните бройки. Аз лично не се съмнявам, че ще злоупотреби, а пък колкото до качеството - имаме опит от няколко години - добро е, заслужава си!
......
Пък и защо да не се организира един конкурс, примерно, "Календар 4coolpics'2014", хем рекламен някакси, хем спонсориран евентуално!?
rokoko
еее сега ако направим конкурс "Календар 4coolpics'2014" ,много е вероятно аз да не се класирам след гласуването , покрай политическата ситуация нещо не ще да гласува народа

инак за набутването - не бих казал, че е нещо осезаемо ,разхвърлях всичко от тази година ,една cool-ежка взе повече от заявеното и нещата си дойдоха на мястото, относно цената - не съм питал печатницата но мисля ,че цената ще е ориентировъчно както миналата година - 8 лв на брой за количество 250 бр 12 листни календари,имам смътни спомени ,че ако бройката стане 500 бр цената става 6 лв на брой ,ако стане 1000 цената става 4 лв и т н ,при количества над 10 000 бр цената вероятно така ш падне , че ще може да правим търговия по РЕП-овете в страната и чужбина и да печелим като автори дебели пачки от процент продажби
Аз също се радвам на желанието на Венци да създава живот в сайта и съм го казвал и друг път. Идеята за създаване на календар е толкова добра, че тази година дори фотоваканцията премина под това мото. И тук стигаме да другият въпрос - финансирането и реализирането на тиража, защото участниците го финансират в голямата му част... а тези пари по коледните празници хич не са излишни.За да бъда честен - имам останали бройки от предишните 2 календара - предполагам за семейно участващите проблема е още по-голям...
Та предполагам е дошло времето да помислим по рекламно - спонсорският - пласментският въпрос. Така хем ще може да се заявяват и по-малко бройки, хем цената евентуално би могла да е по-ниска на бройка.

Колкото до конкурса... от последният в който участвах още не ми е минало...
kokofresha ,че какво ни пречи и ний по примера на фотоваканциата, да се съберем 12 автора и да си спретнем един фотоуикенд с фотомоделки , тъкмо ш си направим снимки за арт календар, моделки бол - цял батальон ... ама имам проблем с дисциплината , предлагам ти да ги командваш :

хахах
Това ме разсмя...
Ще взема и аз да се включа, поне с 5 бройки.
Аз мога да помогна с дизайна ако Венци поиска.. Миналата година спретнахме много хубав календар за кафето, тази също ще има, има и нови идеи за дизайн..
ето миналогодишния:

Венци казвай на линия съм
jingo ,5 бройки - много скромно вземи 25 и си вътре , ако и да не си от топ авторите , една страничка с твоето име отдолу ще е добра стъпка в кариерата ти ,така да се наместиш между по-големите

sunshine_s ... непременно ще те ползвам с идеи-ална цел, ала да видим дали ще се съберем желаещи, дали ще стигнем до консенсус за съдържанието и ... а дано ама надали ще намерим спонсори да дигнем тиража и да надхвърлим кръга на получателите изван куулпикс обществото

Редактирано от автора , 03.10.2013 12:12:48

Венци аз ти предлагам да направим дизайн, да го качим да го видят хората и тогава да се субират заявки - човек като види нещото тогава мож' по-му хареса. Аз със нашите така правя - изключая онези които си печатам в ограничен тираж за партньори :)
Лени, чудесен дизайн!
sunshine_s , добре дай идея за дизайн на страница , мисля първа страница на календара ,заглавна да не правим ако не намерим спонсори ,щот оскъпява бройката , после дизайна който предложи по-отгоре е хубав, но имам забележка - датите не се виждат и четат отдалече, в смисъл от 2-3-4 метра, все пак това е календар - требе човек кат седне на бюрото или кат полегне на леглото датите на календара на стената отсреща да се видат ясно
Аз бих се доверил на Венци да направи селекция от 12 снимки с работно заглавие "Специалните моменти на 4coolpics". Пример за такива снимки са забележителните фотоси с птици на socercer, но има и много други чудесни попадения през тази година. Бих си поръчал подобен календар, без значение дали в него има мои снимки или не. Ако пък се търси по-голяма представителност, може да се помисли за дизайн с 3-4 снимки на страница в изброените погоре категории.
добре ще помисля за нещо приятно и ще го кача...
Всъщност ето два варианта малко матрЯл за плюене по дизайнера хехех :)
Шегувам се - единия е семпъл втория малко по натруфен иначе. Венци за нашия дизайн не съм наблягала много на супер едри цифри тъй като това е фотографски календар идеята е да се виждат повече снимките. Иначе съм си мислела за вертикален - работен който едната половина е снимка другата е календариум с големи цифри но малко повече е играчка е реденето на календариума :)
Да кажа че ако има претенции за езика - няма проблем.. казвайте и вие идеи ако мога да ги променя или да направя нови варианти

Редактирано от автора , 03.10.2013 20:11:52

Брех... като чета постовете,направо се разплаках...
На мен ми останаха три защото не можах в един момент да се сетя на кой не съм подарил от бройките които взех в името на общото благо.Но писачи и подстрекатели с 5 стинки колкото щеш.
Дизайните и предложенията са гола-вода!
Aйде една за дизайнеро!

Редактирано от автора , 03.10.2013 23:15:25

Давайте по същество - визия и съдържание на календара , естествено очаквам мераклии да участват в новия календар, съответно изявилите желание да декларират ,че ще вземат по мин. 23 бр от тиража, очаквам и идеи за спонсори или оферти от спонсори ,примерно първа страница е за спонсора и във всеки месец рекламна зона
Засега изявили желание сме трима плюс евентуално Стайков,Рококо и Теототи,останалите коментирали темата - Спстефанов и Кокофреша също ми се струват потенциални участници ,но имат време да помислят
Както вече споменах, всеки изявил желание може да се включи ,при условие, че останалите автори одобрят снимката кандидат ,е ако календара е спонсориран ,тогава и мнението на спонсора е определящо...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола