Бих искал да прочета мнения и препоръки , примерно досега го правихме само с пейзажни снимки от България, дали да не разщирим обхвата - примерно да са от красиви места по света, дали да са само пейзажи или да сменим тематиката,аз например имам много снимки на тема "Български празници и традиции" , виждам доста автори с сериозни техники в насока ХДР обработка - примерно да го направим в стил художествено обработени пейзажи или репортажи от големия град обработени от авторите в степен дотолкова че снимките от месеците да приличат на картини, примерно само на тема флора и фауна и т н ... очаквам мнения ,така по-отрано
Редактирано от администратор , 29.10.2013 20:36:04
1.Чуждоземски туристически чудеса;
2.Български туристически чудеса;
3.Български нетуристически чудеса от типа "Поглед...";
4.Пейзажни чудеса от типа "Ултра ХДР";
4.Акт Арт /задължително/;
5.Макро буби /за почитателите на микроскопските препарати и фифирудите/
Редактирано от автора , 02.10.2013 10:59:42
... и една поправка на първия пост - имам впредвид календар за 2014 с автори от куулпикс , а не календар с най-доброто от куулпикс
Редактирано от автора , 02.10.2013 11:08:39
Донякъде съм запознат с времето, което му отнема за организация, подготовка, мрънкане от куулпиксовете кое къде и как да стане и т.н.
Знам също, че календарът освен с нервите и времето на Файтъра, става и с автоспонсориране от участниците с авторски снимки в съответния календар (понякога и от неучастници, които биха искали да си купят по някоя и друга бройка). За да излезе туй чудо на бял свят, предварително всеки желаещ заявява колко броя би купил. Така бат' Венци разчита, че ще има възможност да заплати за предпечатна подготовка, печат, прошнуроване, прономероване и пр.
Е да, ама ..... като дойде време всеки да си купи заявеното ... - "абе бях поръчал 10, ама ще взема 5 броя"! ... И Файърфайтър увисва, защото е дал за всички разходи парите от себе си, а после не мож си ги събра.
Та, независимо каква е тематиката от чудесии за календар(и) 2014, ако Венци е в състояние да каже по колко парички ще е 1 брой, да събере от всеки желаещ предварително парите за желаните бройки. Аз лично не се съмнявам, че ще злоупотреби, а пък колкото до качеството - имаме опит от няколко години - добро е, заслужава си!
......
Пък и защо да не се организира един конкурс, примерно, "Календар 4coolpics'2014", хем рекламен някакси, хем спонсориран евентуално!?
инак за набутването - не бих казал, че е нещо осезаемо ,разхвърлях всичко от тази година ,една cool-ежка взе повече от заявеното и нещата си дойдоха на мястото, относно цената - не съм питал печатницата но мисля ,че цената ще е ориентировъчно както миналата година - 8 лв на брой за количество 250 бр 12 листни календари,имам смътни спомени ,че ако бройката стане 500 бр цената става 6 лв на брой ,ако стане 1000 цената става 4 лв и т н ,при количества над 10 000 бр цената вероятно така ш падне , че ще може да правим търговия по РЕП-овете в страната и чужбина и да печелим като автори дебели пачки от процент продажби
Та предполагам е дошло времето да помислим по рекламно - спонсорският - пласментският въпрос. Така хем ще може да се заявяват и по-малко бройки, хем цената евентуално би могла да е по-ниска на бройка.
Колкото до конкурса... от последният в който участвах още не ми е минало...
Това ме разсмя...
ето миналогодишния:
Венци казвай на линия съм
sunshine_s ... непременно ще те ползвам с идеи-ална цел, ала да видим дали ще се съберем желаещи, дали ще стигнем до консенсус за съдържанието и ... а дано ама надали ще намерим спонсори да дигнем тиража и да надхвърлим кръга на получателите изван куулпикс обществото
Редактирано от автора , 03.10.2013 12:12:48
Шегувам се - единия е семпъл втория малко по натруфен иначе. Венци за нашия дизайн не съм наблягала много на супер едри цифри тъй като това е фотографски календар идеята е да се виждат повече снимките. Иначе съм си мислела за вертикален - работен който едната половина е снимка другата е календариум с големи цифри но малко повече е играчка е реденето на календариума :)
Да кажа че ако има претенции за езика - няма проблем.. казвайте и вие идеи ако мога да ги променя или да направя нови варианти
Редактирано от автора , 03.10.2013 20:11:52
На мен ми останаха три защото не можах в един момент да се сетя на кой не съм подарил от бройките които взех в името на общото благо.Но писачи и подстрекатели с 5 стинки колкото щеш.
Дизайните и предложенията са гола-вода!
Редактирано от автора , 03.10.2013 23:15:25
Засега изявили желание сме трима плюс евентуално Стайков,Рококо и Теототи,останалите коментирали темата - Спстефанов и Кокофреша също ми се струват потенциални участници ,но имат време да помислят
Както вече споменах, всеки изявил желание може да се включи ,при условие, че останалите автори одобрят снимката кандидат ,е ако календара е спонсориран ,тогава и мнението на спонсора е определящо...