Популярни снимки за

Всички снимки
И така,сбрал съм едни 1000 лв и ми се ще да почерпя Nikon 3200 с нов обектив.Досега карам с 18-55.Моля дайте ми разум,какъв ,ще бъде добра инвестиция.Въпросът е към старите кучета с опит и мъдри съвети.Папурите дето си избиват комплексите с изречения "ама,как може да не знаеш и т.н." Да продължават ,без да се спират :)Благодаря !
ами 1000 лв за никъде няма да ти стигнат - Nikon д3200 няма вграден аутофокус мотор, ползва само афс обективи , а такива които са хубави са скъпи ... общо взето не е добър избор ,обектива който може да разкрие възможностите на апарата е ... поне още толкова пари, а ти имаш 1000лв , не знам ... не виждам логика ,фотоапарата е половин покупка -трябва поне едно добро стъкло за него , а с 1000лв като да си купиш кола - ама без гуми и пари за бинзин
Ако имаш повече парички го вземи с 18-105.А по -късно си вземи от твърдите 35мм, 50мм ....Аз съм невероятно доволен от 35 милиметровия.
До колокото си спомням в едно от списанията на Фотомания при сравненията даваше по-добра картина от 5100.
Зависи какъв обектив иска - дали твърд, дали варио и за какво му трябва. Аз от личен опит мога да кажа че съм доволна от Никкор 40мм - хем е макро хем и за портрети ми върши чудна работа. С Никон Д5000 съм и аз нямам мотор. Вярно, че обектива е от най-евтините, но съм си много доволна. Вече твърдите широки наистина са скъпи. Иначе за варио чувам добри отзиви за 16-85 ама нямам финанси за него и не мога да споделя лично мнение.
Благодаря за съветите,ще се вслушам.А между Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6 G ED VR и Nikkor AF-S DX 55-300mm f/3.5-5.6 G ED VR ,кой е по-добрия избор.
Пак зависи какво искаш - широко или дълго :) Ползвала съм 18-105 не е зле. За туристически цели е идеален. 55-300 не съм ползвала, но пък съм пробвала 55-200 и смея да твърдя че много ми допадна - прави хубави снимки. Аз не разбирам много, но казвам това, което съм пробвала, но има и друго, че обективите, с които съм снимала са от ниския клас. Моя съвет е да решиш какви снимки основно ще правиш и така ще ти е по-лесно да си избереш обектив.
Благодаря за съветите.Обективите на линия.AF-S Nikkor 50mm f/1.8G и sigma af 70-300mm f/4-5.6 apo macro .
сигмата ... не ти трябва, никора е добър избор, за парите си
по добре без 55-300 , наистина е по добре да изчакаш и напънеш за 16-85 ...
Благодаря,но тези двата вече взех.Продавачът в фотопавилиона препоръча Сигмата пред Никора и му се доверих.Приятно съм изненадан. Колкото до 16-85,ще се вслушам и опрделено следващия ,който ще взема,ще е този.
Честито!
Продавачите много лошо препоръчват понякога.
А сега да ти обясни продавачът, как се проверява 70 -300 мм за front / back focus и после да ти обясни как се оправя този проблем на тяло, на което няма финна настройка на автофокуса.
Можеш да му кажеш после на продавача да не продава повече такиви боклуци като този Сигма:
http://slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/230/cat/31
Трябваше да си вземеш Никора 55-300мм, без оня ненужен 50мм Ф1.8. И аз имам една 50-ца, ама е купена когато го нямаше още 35мм. Тия 50 мм за снимане вътре са прекалено неудобни.
Според мен по-удобно е с един 35мм ( имам го) и един от 90 до 105 макро на Ф2.8, ама тези макротата пък са по-скъпи. И само заради едни буболечки да дава човек една торба пари е стъпка която още не съм направил.

Редактирано от автора , 26.10.2013 23:52:13

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола