Популярни снимки за

Всички снимки

Кой обектив е добър?

Щот напоследък, като консултант на форума получавам много запитвания , аджеба тоз обектив бива ли го или да, си позволявам да сложа една препратка с обективни/по мое мнение/ оценки на разни стъкла за Никон
който е грамотен и разумява малко ингилизки ще се ориентира лесно, сега за феновете на Канон също имам препратка с оценки за стъклария, както и за оли, сони, панасони, пентакс и тн, ама за днес стига толкова

Редактирано от автора , 23.12.2013 11:35:39

Аз да опростя нещата... това са отличниците:

http://www.lensrentals.com/blog/2012/03/d800-lens-selection

Коко , това горното е малко сложно за повечето съфорумци, и щот съм щедър душевно, предколедно се изкушавам да поясня нещата по-подробно с пример:

Решава COOL-ега или COOL-ежка да си закупи съвременен ДСЛР , да речем Никон Д7100 , 24 мегапиксела ,дет се вика кефа е пълен а фотооргазъма - перманентен.
Да ама пара не стига и щот хитреците от фотопавилиона/или там фотомагазина/ го продават с гръмки реклами, пропускат да споменат че фотоапарата за да прави добри снимки /като техн. параметри/ му трябва и добър обектив/стъкло му казвам/,клиента пропуска това важно уточнение и налапва бонуса ....а БОНУСА е стъклена тапа, това е за да не се ококори клиента кат отвори кутията - да има подръка китов обектив, примерно Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED ,или някой суперзуум 18-300мм F/6.7 с който продавача изкушава мераклията ,че може да снима всичко от 5 до 500 метра наоколо, без да сменя обектива.
Какво следва по-нататък - почва клиента да щрака ама нещо не става както му се иска, мазни фотки, фокус бяга,няма рейтинг, и настава мъка.Еле пък ако се появи някой папуар с 3/4-етвъртинка оли или теметричка сони от тия по новите - направо ще го разплаче ако сравни резултата.
Къде е истината - сега ще ви я кажа , истината е че покупката на съвременно,добро ДСЛР тяло е неизменно обвързана с покупката на добър обектив а такива обективи обикновено струват от 500лв нагоре , много хубавите са от 1000 нагоре , а отличниците при стъклата са от двойка с гарнитура нагоре.
За да се изясни ситуацията , аджеба ако сберем едно ДСЛР тяло с един обектив какъв е резултата, ората /дет това им е работа/ са измислили критерия Perceptual Megapixel/накратко P-MPix/ който показва реалността,ако търсим т н острота като краен резултат.
Та по темата - Д7100 събран с Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G е удивително лоша комбинация , реално стъклената тапа (18-55/5.6) "изяжда" 66% от ресурса на матрицата на никон Д7100 , и скъпернически му дава сал 8 P-Mpix, и то - забележете при f=35mm & f/4.5 ,при други настройки - плаче майката, я има 3-4 мегапиксела я няма. Възниква въпроса ЗАЩО ни е тогава 24 мегапиксела запас, кат имаме реално 8.
Ето потвърждение на думите ми :
http://www.dxomark.com/Lenses/Nikon/AF-S-DX-Zoom-Nikkor-18-55mm-f-3.5-5.6G-II-ED-mounted-on-Nikon-D7100__865
Същия рузултат ще получим ако завием Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 на Канон ЕОС7Д
http://www.dxomark.com/Lenses/Canon/EF-S-18-55mm-f-3.5-5.6-IS-II
8 P-Mpix, и то при f=18mm & f/3.5, а си го врътнал нагоре, а си отишъл надоле .
А иначе са 19 Мгп.Да ама не.

Та те такива ми ти работи драги ми съфорумци,
За четящите - Весела Коледа и на фокус.

Дядо Коледа дали ще дотъркаля някое ценно обективче...
Този, който знаеш как да ползваш! :)

Честита Коледа! :) (_)о
Попитали един пожарникар, Кои е наЙ-добрия маркуч за гасене на пожари??? Отговора му бил: Този по които тече вода.
Най-добър обектив е този, който е в ръцете на един добър, твочески снимаш автор. Иначе трябва да направим съвременен фотографски прочит на мисълта " По-рано хората с пачи пера пищеха златни мисли, сега със златни пера пишат пачи мисли". Всичко друго е ала бала ници и да се върна към любимата ми мисъл, че "Човек не може да създаде нищо по-интелигентно от себе си ". За онагледяване на моите съждения прилагам снимките на 4CoolPics. С добри чувства към всички и по-горе пишещите !
Deadlirics;
бъзикате се вий с пожарната , ала ако ви напече огъня гъзетата , друга песен ш запеете
Некой е ядосал Файтъра, това морално ли е бе колеги?????
Дедо-лирикс, няма как да стане този диалог:

"Попитали един пожарникар, Кои е наЙ-добрия маркуч за гасене на пожари??? Отговора му бил: Този по които тече вода."

Всеки уважаващ себе си пожарникар знае ,че :
1.Маркуч за гасене на пожари, се нарича шланг, с маркуч баба ти си полива градината .
2.Най-добрия шланг е този дето при тест отговаря на условията за първа категория.
3.По шланговете мож да течат много течности , не само вода , може и бира , може и вино ... важно е цистерната на пожарната кола да е от неръждавейка
Весели празници
Нацията ни става все по чувствителна на Ирония, а аз просто създадох една алегория. Тука никога не е ималог диалози, тук сме маистори на монолози.
deadlirics: aз за това от много време насам си трая
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола