За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Независимо от приповдигнатото празнично настроение, искам да поставя един въпрос, който от доста време човърка погледа ми, а именно: Нормално и морално ли е повторно, потретно и т.н. публикуване на абсолютно един и същи кадър в сайта? За мен въпроса е риторичен, но може и да бъркам! Надявам се, че няма да разваля предпразничните емоции на някои съфорумци! Хубаво е да се чуят и други мнения, все пак „глас народен – глас божи”. Нека проблемите и неприятните моменти да останат в изминаващата вече година! Весели празници!

Владе, нормално е , пускаш я цветна, пускаш я ЧБ, сменяш фона и пак така,сменяш леко позицията /примерно на модела дет снимаш/ и пак така, ако някой кат мен те заяде - включваш опцията - да не може да те коментира, и те така ...

Може това да е по разни причини.Понякога май се случва поради технически неволи -проблеми с връзката,с интернета,с качването на снимките и ето ти го после един кадър-няколоко пъти (вярвам такъв е случаят и с многото еднакви коментари).И ако се случи да е някой нов потребител,отнема известно време да се ориентира и да се приведе в ред
Има и случаи,описани от Венци по-горе.Е,не е голям проблем,нали не вземат от твоята квота за седмицата?
И аз съм го правила от чисто любопитство- за кадри,качени много отдавна(преди 4-5 години),без гласуване;интересно ми е как биха се "представили" с гласуване пред днешната публика в сайта?Или ако съм публикувала един кадър в конкурс,как се възприема в обичайните галерии? И те така...
Поздрави и щастливи празници!

Има и случаи,описани от Венци по-горе.Е,не е голям проблем,нали не вземат от твоята квота за седмицата?

И аз съм го правила от чисто любопитство- за кадри,качени много отдавна(преди 4-5 години),без гласуване;интересно ми е как биха се "представили" с гласуване пред днешната публика в сайта?Или ако съм публикувала един кадър в конкурс,как се възприема в обичайните галерии? И те така...
Поздрави и щастливи празници!
firefighter, jordan: Въпроса се отнася за фотки „като две капки вода”, постнати през прилично дълъг интервал от време, с единствената цел може би да се задоволи едно „заразно” желание да се съберат точици и да се увеличи рейтинга. Доста себично поведение, ако последното е вярно. Описаните от Вас варианти са направо бели кахъри. Празнични салюти!

Честита Коледа! Не се вълнувайте толкова от действията на другите, радвайте се на това, което вие правите :). Ако пък не можете, просто не влизайте тук (щом ви дразнят)...
Само ще споделя личен опит - снимка в конкурс: 4 гласа, почти идентичния кадър в галерия "планини": 42 гласа. Найс, а? Не се товари, приятелю!
Хубави празници от мен!!!
Само ще споделя личен опит - снимка в конкурс: 4 гласа, почти идентичния кадър в галерия "планини": 42 гласа. Найс, а? Не се товари, приятелю!
Хубави празници от мен!!!

Хм! Аз си мисля че ако снимките са лични (не са крадени)няма никакъв проблем. (Това е само мое мнение). Честита Коледа и весело посрещане на новата година.

Първо, Честито Рождество Христовно!!!Весели празници!
По темата: "Морала е определен вид поведение, одобрено и спазвано от определен кръг хора"!
Една и съща снимка може да се показва толкова пъти и да участва в най-различни изложби , колкото желае автора, при условие, че това не противоречи на изискване на собствениците на страницата и уредниците на изложбата, стига тази снимка да бъде гледана. Тази страница покрива една ниша, до която имат достъп най-различни хора,с различни професии, с различно ниво на поднесените снимки. Страницте на 4CoolPics обикновено са 5 и показват 100 снимки. Така при наличие на автори,кото качват непрекъснато по 10-20 снимки на ден, снимките избутват условно по-качествени с художествено смислено съдържание и ние не можем да ги видим. Други снимки се въртят непрекъснато в "твоята снимка тук". За това приемам показването на една и съща снимка, стига да не е от семейния албум, да няма възклицание"ах колко е пораснала и.т.н", разбира се снимката да ми носи заряд. А твоите снимки ме радват и ми носят топлина. Поздрави и успех Vlad_bg, а за морала на страницата, морала е на страницата !
По темата: "Морала е определен вид поведение, одобрено и спазвано от определен кръг хора"!
Една и съща снимка може да се показва толкова пъти и да участва в най-различни изложби , колкото желае автора, при условие, че това не противоречи на изискване на собствениците на страницата и уредниците на изложбата, стига тази снимка да бъде гледана. Тази страница покрива една ниша, до която имат достъп най-различни хора,с различни професии, с различно ниво на поднесените снимки. Страницте на 4CoolPics обикновено са 5 и показват 100 снимки. Така при наличие на автори,кото качват непрекъснато по 10-20 снимки на ден, снимките избутват условно по-качествени с художествено смислено съдържание и ние не можем да ги видим. Други снимки се въртят непрекъснато в "твоята снимка тук". За това приемам показването на една и съща снимка, стига да не е от семейния албум, да няма възклицание"ах колко е пораснала и.т.н", разбира се снимката да ми носи заряд. А твоите снимки ме радват и ми носят топлина. Поздрави и успех Vlad_bg, а за морала на страницата, морала е на страницата !
Честито Рождество! Весели празници на всички
Наистина не намирам това за голям проблем. По-дразнещо е изсипването на 20 кадъра накуп със съмнителна стойност. Но така е устроен сайта и го позволява. Мен лично повече ме притеснява напускането на стойностни колеги. Вече да видиш кадър с повече от 20 гласа е събитие. Още повече ме дразни разделянето на групички. За съжаление и аз се плъзгам по тази плоскост, и понякога ме е яд на себе си, че напук на някои хора с голямо его - да стойностни автори са, спор няма - но дали това е правилната позиция, която са заели, а тоест, мятаме едни снимки и дим да ни няма. Всеки качва тук своите снимки, били те добри, посредствени или лоши, с една единствена цел, да бъдат видяни. Вярно е че някои бъркат сайта с фейсбук, но това е положението. След като няма по-добра организация за качване, ще бъде така. Може би ще е добре да се взаимства едно правило от един друг сайт, имената на авторите да се виждат чак след като гласуваш за дадена снимка. Все е нещо
Но много се отплеснах, все пак са празници. Ако сами не излезем от този затворен кръг и да сме малко по-толерантни един към друг, ще има все по малко стойностни неща които да видим в сайта. Аз наистина се чувствам тук като у дома си и ми е много тъжно от това което наблюдавам. Още веднъж ще добавя, че аз също съм въвлечен в този затворен кръг и много се надявам, че с общи усилия можем да направим това място отново любимо за хората които го напуснаха и за тези които ще се присъединят тепърва да бъде удоволствие да са сред нас
Весели празници!!! И нищо лично към никой. Поздрави!!!

Наистина не намирам това за голям проблем. По-дразнещо е изсипването на 20 кадъра накуп със съмнителна стойност. Но така е устроен сайта и го позволява. Мен лично повече ме притеснява напускането на стойностни колеги. Вече да видиш кадър с повече от 20 гласа е събитие. Още повече ме дразни разделянето на групички. За съжаление и аз се плъзгам по тази плоскост, и понякога ме е яд на себе си, че напук на някои хора с голямо его - да стойностни автори са, спор няма - но дали това е правилната позиция, която са заели, а тоест, мятаме едни снимки и дим да ни няма. Всеки качва тук своите снимки, били те добри, посредствени или лоши, с една единствена цел, да бъдат видяни. Вярно е че някои бъркат сайта с фейсбук, но това е положението. След като няма по-добра организация за качване, ще бъде така. Може би ще е добре да се взаимства едно правило от един друг сайт, имената на авторите да се виждат чак след като гласуваш за дадена снимка. Все е нещо

Весели празници!!! И нищо лично към никой. Поздрави!!!
Нормално е и Морално е за птребители на сайта
4CoolPics поставили си цел -получаване на червено квадратче и титла Автори PRO !
4CoolPics поставили си цел -получаване на червено квадратче и титла Автори PRO !
Ама не е честно така!!! Уж сте COOL-еги, а да не ми кажете, че така се прави
Аз от кога подсмърчам за това червено квадратче...
Сега запретвам ръкави и качвам всичко на ново!
И ако някой ми даде някой код за активиране ич няма да му се разсърдя, щото аз съм ПРОДУКТИВЕН аФтор и тия 10 допълнителни снимки до никъде не ми стигат!!!

Аз от кога подсмърчам за това червено квадратче...
Сега запретвам ръкави и качвам всичко на ново!
И ако някой ми даде някой код за активиране ич няма да му се разсърдя, щото аз съм ПРОДУКТИВЕН аФтор и тия 10 допълнителни снимки до никъде не ми стигат!!!
Квадратчета... гласове... Кьде отиде фотографията
Сайта беще - "Забавление с фотография" - тогава забавлението бе на преден план. Сега е "Тук прохождат талантите" - Явно "проходилите" вече ги няма - наложиха присъствие и социална съпричастност на други места в мрежата. Честно казано от качваните скромно стотина снимки за последните два дни трудно може да се намери нещо привличащо вниманието. Отдавна никой не смее да коментира под снимките техните художествени и фотографски качества
Дано през 2014 нещата се променят към по-добро. Но промените не могат да бъдат наложени от някой свише. Те са право и отговорност на самите автори. Весели празници!

Сайта беще - "Забавление с фотография" - тогава забавлението бе на преден план. Сега е "Тук прохождат талантите" - Явно "проходилите" вече ги няма - наложиха присъствие и социална съпричастност на други места в мрежата. Честно казано от качваните скромно стотина снимки за последните два дни трудно може да се намери нещо привличащо вниманието. Отдавна никой не смее да коментира под снимките техните художествени и фотографски качества

В края на годината човек по традиция прави равносметки. Връщайки назад 2013 ми се иска да кажа "сбогом" на илюзиите и лично пред себе си да призная, че "царя е гол"...
НЕ ВИЗИРАМ САЙТА - ВИЗИРАМ ГИЛДИЯТА!
През годината няколко безспорни имена във българската фотография се сринаха, може би само за да докажат правилото, че "Интереса клати феса", дори и когато залога е поредният тиквен медал... За тези, които си мислят, че само червените квадратчета са тиквени медали - успех при черните квадратчета (май вече са в миналото), рейтинг Б и ФИАП -ските точки!
Интересен момент беше и увеличаващият се брой "ревюта", които заплашват да ни залеят като цунами - и тук нищо ново: количество за сметка на качество! И тук публиката не показва реакция, каквато би показала преди година-две...
Боли ме и за липсата на интерес към форума, а уж тук би трябвало да дискутираме техники на снимане и качествата на техниката... май наистина главната цел са точките...
Но въпреки всичко остава факта, че именно този сайт ме подкрепи за първи път, включвайки ме в изложба, както и чрез някои от пленерите, организирани тук срещнах доста интересни хора...
За новата година бих искал да пожелая на cool - егите и cool- лежките много хубави моменти в личен и творчески план... останалото са "бели кахъри"...
Възприемете сайта като клуб, в който колкото сме по-истински и добри, толкова ще ни е по-добре! Може по квадратчето да Ви посрещнат, но по акъла ще Ви изпратят!
Весело посрещане на новата 2014 година! Наздраве и нафокус!
НЕ ВИЗИРАМ САЙТА - ВИЗИРАМ ГИЛДИЯТА!
През годината няколко безспорни имена във българската фотография се сринаха, може би само за да докажат правилото, че "Интереса клати феса", дори и когато залога е поредният тиквен медал... За тези, които си мислят, че само червените квадратчета са тиквени медали - успех при черните квадратчета (май вече са в миналото), рейтинг Б и ФИАП -ските точки!
Интересен момент беше и увеличаващият се брой "ревюта", които заплашват да ни залеят като цунами - и тук нищо ново: количество за сметка на качество! И тук публиката не показва реакция, каквато би показала преди година-две...

Боли ме и за липсата на интерес към форума, а уж тук би трябвало да дискутираме техники на снимане и качествата на техниката... май наистина главната цел са точките...
Но въпреки всичко остава факта, че именно този сайт ме подкрепи за първи път, включвайки ме в изложба, както и чрез някои от пленерите, организирани тук срещнах доста интересни хора...
За новата година бих искал да пожелая на cool - егите и cool- лежките много хубави моменти в личен и творчески план... останалото са "бели кахъри"...
Възприемете сайта като клуб, в който колкото сме по-истински и добри, толкова ще ни е по-добре! Може по квадратчето да Ви посрещнат, но по акъла ще Ви изпратят!
Весело посрещане на новата 2014 година! Наздраве и нафокус!

Най-хубавото в този сайт е, че всеки има достъп като равен с равен автор. Хубаво е, че вече има и извън сайта контакти като при клубните взаимотношения, с мнения за снимките, с корекции и общи добри резултати като краен продукт снимка. Но лошото е, че натрапчиво се показват едни и същи снимки извън основното каре, в каретата за текущите изложби и случайна снимка. Познавам един бизнесмен, който всяка година организира "Мис-еди коя си година", все избират дъщеря му, която има профила на Данте Алигиери. Като се "пробутва" такава снимка по-хубава ли ще стане, по-голям автор ли ще бъде. Това обезкоражава останалите автори, гледат скептично. Това е морала на страницата, който ние си го градим, но не е лошо и админа да вземе отношение. С добри чувства към всички и да не забравяме, че на тази страница всички сме непрофесионалисти, е някои са по-добри, еле моите приятели , други.., а бе всички сте ми приятели! (майтапче)
Най-ненормалното нещо тук е да се трият коментари под снимките. Както възможността да се трият.
Според мен трябва да има възможност да се трият коментари, имаме тук COOL-ежки които толкова бързо напредват във фотографското изкуство, че всяка критика може да ги спъне и контузи тежко, и после почват словесни превръзки, няколко дена сърдити на легло и т н ... ей на например Танчето изчезна от сайта напоследък...

Няма как да се говори за морал в едно общество съставено само от ощипани госпожици. За последните 6 години в сайта се източиха върволици от "фотографи". Всеки мина от тук със собственния си гении и ни съсипа с изключителни шидьоври. Хора като фаитъра набиваха със чук в главите на знаино и незнаино основите на фотографията. За какъв морал може да говорите, след като почти всеки от Вас членува в някоя друга фотографска общност където сипе гнус и обиди по повод сайта и хората в него. Аз не знам Пламен как още успява да търпи цялото това воинство.
Правете като мен! :)
Макар да съм нов като "фотограф" отдавна следя сайта и развитието на някои от авторите тук. Просто се убедих, че човек трябва да прави това , което на него му харесва, да се доверява на своите инстинкти и ако има малко въображение и талант ще успее. (Не че аз съм успял де :) ) Хубаво е човек и да се вслушва в мнението на другите, когато е градивно. Истината е, че много стойностни фотографии остават в забвение, за сметка на други лишени от всякакъв смисъл. Има и много хора, които помагат, за което сърдечно благодаря на Mishel58 и Alatriste. Просто се забавлявайте, бъдете себе си. Не обръщайте внимание на дребните интриги и всичко ще бъде ок.
Макар да съм нов като "фотограф" отдавна следя сайта и развитието на някои от авторите тук. Просто се убедих, че човек трябва да прави това , което на него му харесва, да се доверява на своите инстинкти и ако има малко въображение и талант ще успее. (Не че аз съм успял де :) ) Хубаво е човек и да се вслушва в мнението на другите, когато е градивно. Истината е, че много стойностни фотографии остават в забвение, за сметка на други лишени от всякакъв смисъл. Има и много хора, които помагат, за което сърдечно благодаря на Mishel58 и Alatriste. Просто се забавлявайте, бъдете себе си. Не обръщайте внимание на дребните интриги и всичко ще бъде ок.
За да коментирате, моля, влезте в профила си!