Популярни снимки за

Всички снимки

Kога се снима Водопад|Водоскок . Oсновни изискваня и препоръки за младия фотограф

Meйд бай ФОРУМ
Тук ще напиша моята практическа гледна точка, без да обвързвам никого с различна такава. Тук е ФОРУМ и всеки би следвало да изрази ПОЗИЦИЯ и ПРЕПОРЪКИ.

Водопади, водоскоци и всичко обвързващо кадъра с основа на сюжета - вода, се снима винаги и при първа възможност!

Желателно:
Снима се основно в сезон, богат на цветове.
Снима се почти-задължително с ПОЛЯРИЗАЦИОНЕН филтър, и за кеф с един куп други за финес.
Снима се предимно по време на дъжд или непосредствено след него ( Защо? - Камъните не са скучносиви и имат цвят, стеблата на дърветата се открояват поради същата причина) Осветеноста е разпръсната, поради наличието на безбройните капчици и сенките са видими. Цветовете са наситени, поради предходната причина. Желанието е ограничено в духът на фотографа, което прави снимката уникална. Водите на реките/потоците са изпълнени с надежда и цвят от заобикалящите почви/дадености.
Снима се така, защото е трудно и удоволствието е максимално.
Снима се винаги, когато има мъгла, била тя и рехава - Приказни сцени от детството .. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Дори да е късна есен, правилата са същите, освен ако не ръми и природата е решила да изненада фотографа.
ИЗБЯГВА СЕ ВСЯКЪКЪВ досег с небосклона и синят цвят, отразен от планетата! освен, ако кадърът не го иска. (Водата си има своят цвят!)
Снима се така, защото има и други начини, но на мен не ми харесват.

Естетиката е въпрос на око и начин на мислене

В крайна сметка: С Н И М А Й Т Е Другото е завист :)

УСПЕХ :)

ПС: Неслучайно, в абр. CMYK, последната буква означава КОНТРАСТ! а не Contrast - трябва да се различава! (Black/черно - - НЯМА, както и БЯЛО :) За целта има ЛЕНТА )

Borislav Petkov

Примерен дигитален резултат от 9 кадъра:

Canon EOS 70D & KIT + CPL + (filters) + Fantasy

ПС_01: Zа да изпълня темата с максимално съдържание, ще задам 2 въпроса:

1 - Защо е НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, очилата на скиорите да имат CPL филтър?
2 - Коя е най-добрата метална решетка, предпазваща очите на човека от вреда при ежедневна употреба и защо ? (как да си носим диадемата - Винаги в/у главата и никога върху ОЧИТЕ )

Афтър & послен :
Така АЗ правя нещата, така ги виждате и не го пестя, защото не искам да скрия нещото от хората които искат да знаят или от теб - така мисля!

Извинете ме! Аз снимам така, но неспирам да експериментирам с всичко което е налично на този свят! Асоцияцията с голо тяло е друга тема и подлежи на съмненя от МОЙ характер :) Немисля, че няколкохиляди кадъра, извън мойта естетика, биха задоволили кръшкането и чупенето на кинескопи. - Последствия ...

Редактирано от автора , 17.05.2014 02:42:14

гот! хубав кадър!
"Извинете ме! Аз снимам така, но неспирам да експериментирам с всичко което е налично на този свят! Асоцияцията с голо тяло е друга тема и подлежи на съмненя от МОЙ характер :) Немисля, че няколкохиляди кадъра, извън мойта естетика, биха задоволили кръшкането и чупенето на кинескопи. - Последствия ..."

По тоя абзац - каса бира!
АсоциЯцията ?Това нещо с Еякулация ли го римуваш?
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола