Популярни снимки за

Всички снимки

4CoolPics вече си има нов собственик.

Охооо... Успех пожелавам!
Времето ще покаже !
п.п. нередовен посетител
Jino - [beer]
Чудя се какво ли ще стане с аверчетата на старите администратори и с някои от тях да не посочвам поименно?!?
Пожелавам Ви успех, дано успеете да ни върнете в сайта!

Редактирано от автора , 11.06.2014 00:18:32

Имам сантименти към този сайт, защото с него ме свързват цели 8 години и наистина в него съм "проходила"... :) Честито на новите собственици и поздравления за амбициозните им намерения! Харесва ми заявеният стремеж към диалогичност между администратори и потребители, защото само така може да се постигне оптимален резултат в развитието и състоянието на сайта. Успех и пожелание за още нови и свежи идеи и успешното им реализиране!
Alatriste, и на мен ми е интересно. Ще видим!
Успех!!!
Всъщност може би си права .
Наистина трябва да има платформа и за този тип снимачи .
Не веднъж съм казвал че според мен в това отношение сайта запълва съответната пазарна ниша.
Относно авторите за които говориш, не виждащи по далеч от носа си грешиш.
Естествено хора всякакви но по-голямата част от тези които аз познавам нямат общо с образа който описваш.
Относно значимоста на червеното квадратче не си съвсем права .Реално до голяма степен то модерира сайта като създава основния вкус.Твоето може нищо да не значи но събрани на куп още 100 като твоето са голяма сила .
Успех Ви пожелавам!Вместо да казвам какво,що...има интересни теми във форума,прочете ги ако желаете!
Да честитя на собственика.. Ще ми е интересно как ще протече конкурса :)Ще следя
Казвам го като участник и организатор на няколко такива конкурси за изграждане идентичност на бранд... Трудна задача - иска си малко познание по графичен дизайн.. Така че на всички колеги които решат да се пробват успех

Колкото до редизйана.. крайно време беше да се препдприеме такава стъпка. Надявам се новият да бъде коренно различен от всичко което в момента наблюдавам в родното интернет пространство и преди всичко да е елегантен, изчистен и функционален т.е нещо което има като концепция в 500px.

Редактирано от автора , 11.06.2014 11:21:46

Честито на новите собственици ! Успех в начинанието ви !
Повече конкурси с награди са нужни на фотографа!
Все пак сайта е направен с цел да продава фотографска техника.
Примерно-Сони,правят игра - най добра снимка да кажем -пейзаж,награда -сапунерка или друго ,те така се развива този сайт,друг начин няма
Честито г-н Матеев. Това не е тема за мнения и препоръка, но предполагам, че я следите с голям интерес, затова си позволявам да отправя една молба към г-н Иванов. Сърдечно моля при пренаписването на кода да се тества дали всички функции работят поне с основните 3 браузъра, не само с ИЕ както е сега. Благодаря Ви предварително и успех!
Честито на новия собственик! Успех на целият екип!
Добре заварил Няма да си спестя нищо - Обещавам Като заначало - твоят труд е равен на НУЛА!!! по фотографски
Следя с интерес темата и всички предложения до момента, дори вече имах удоволствието да се запозная и разговарям с някои от вас.

В предишния ми постинг пропуснах да спомена нещо много важно. 4CoolPics е собственост на Вас, ползвателите на сайта, а не на Медийна Група Презънс, както първоначално обявих!!! Всяка снимка, коментар, новина, събитие, мнение във форумите също е собственост на съответния автор. Това е добре да се знае още сега!

Ние вече работим с пълни темпове и сме наистина силно амбицирани да разработим една уникална платформа, разпознаваема по своите обективни алгоритми и логики за класиране на снимки и автори. По груба оценка работата ще отнеме от 4 до 6 месеца за да успеем да пуснем новия сайт с най-базовите му функции, такъв какъвто е в момента, но с нова съвременна платформа и визия. След което добавянето на допълнителни функции (базар, продажба на снимки, профили, новини и др.) ще отнеме значително повече време, като поетапно ще добавяме нови и нови функционалности.

На този етап работният процес по направата на платформата се забавя основно от това, че трябва да се съобразяваме със структурата на стария сайт за да си гарантираме, че всичката текуща информация ще може да се прехвърли безпроблемно в новата платформа. Все пак става въпрос за огромни бази данни, събирани през последните 10 години - например таблицата с коментарите наброява над 5.5 милиона записа, таблицата с гласове 6.7 милиона записа, а таблицата с PRO гласове – над 5.9 милиона записа.

Освен техническото предизвикателство за нас е предизвикателство и организационната част, а именно направата на конкурси, пленери и изложби. Надявам се след като сайта се сдобие с нова визия, но не само като дизайн, а и като присъствие във фотографските среди да успеем да привлечем повече и по-сериозни спонсори за осигуряване на награди и съфинансиране за организиране на събития.

Най-важната част – алгоритмите за класиране

Имаме много идеи за това как ще се класират снимки и автори, като може би ще взаимстваме и част от практиките в 500px за плуващо класиране. Обмисляме също така дали ще е добре към всяка снимка да има и отделни рейтинги на нейните характеристики, например Композиция, Предаване на емоция, Светлина, Цвят и др.

Скоро ще отворя специална тема във форума и ще опиша нашата визия за алгоритмите за класиране.
sunshine_s,

Аз също съм провеждал няколко подобни конкурса. Дори разполагам с „изпитани“ правила и изисквания. Катя Димова също ще разработи предложение за ново лого с което и ние ще участваме в конкурса. В случай обаче, че нашето предложение бъде класирано на едно от първите 3 места, наградния фонд ще се разпредели към топ 3 предложения извън нас като участник.
danivas79,

Обликът на новия сайт ще бъде изцяло съобразен с най-актуалните тенденции за изграждане на визия чрез технологията „Responsive“. Той ще изглежда добре и ще функционира правилно освен под всички браузъри, но и при изглед през мобилни устройства и таблети.
UnStale,

Конкурси и награди определено ще има. Не искам да се ангажирам с конкретни срокове, но това ще бъде една от дейностите с приоритет, веднага щом изчистим всички технически въпроси.
Логото не трябва да се сменя. Според мен размера на качваните снимки трябва да се увеличи, тъй като при размер 500 kb при каквато и програма да се използва се губи голяма част от качеството на снимката.
Добре дошли и от мен!
Аз съм един ненатрапчив автор, но вече понатрупах опит във фотографията и съответно в специализираните сайтове за фотография :) Имам също така профили в 500px, в 35PHOTO.RU ,ФОТО ФОРУМ и ФОТО-КУЛТ. Ако мога да бъда полезна с мнение, какво в тези сайтове е удачно и какво не, ще бъда на разположение.
Така и така из основи ще променяте нещата, то нека да се вземат добрите и удачни решения от другите сайтове и да се вземе поука от неудачните.
Много проучване и много труд ще трябва за да стане това място уважавано и ценено фотографско поприще.
Желая ви успех!
http://ip-lookup.net/?87.118.140.64
http://www.who.is/whois/4coolpics.com
Матеев, погледнах тази сутрин - някой си П.Ташев в комбина с Жоро Стоев ви е откраднал сайта и домейна, взимайте мерки овреме

Редактирано от автора , 24.06.2014 09:33:30

Нещо си пропуснал,вероятно- Пламен бе досегашния собственик на сайта.
гласуването да подобно на фотофорум, 4точки 2 точки 1 тчка и да се махнат коментарите под снимките ,за да се избегне аз гласувах за тебе ти гласувай за мене,за снимка винаги може да се коментира на лични ако някой държи толкова,има и форум за тази работа.Лични съобщения и това е за работа,и подобно на форума и култа да можеш да разглеждаш снимки по ред на качване
примерно
успех имате много работа
Приветствам И идеята ви за отделни рейтинги - Композиция, Техническо изпълнение, Емоция, Оригиналност и др.
Желая ви успех!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола