Популярни снимки за

Всички снимки

Конкурс за ново лого

Аз не мога да разбера защо е необходимо да се сменя едно такова лого като настоящото, с традиция и визуално утвърдено присъствие. Оставам с убеждението, че се имитира някаква работа, някакъв опит да се излезе от творческото безплодие наложено от всички нас условно назовани "автори". В моя град навремето направиха табло със снимки на момичета с имената им под тях, момичета с по-свободен достъп до компанията им. На другия ден момичетата отидоха и си смениха имената по паспорт и започнаха да викат "това не съм аз". Като си сменим логото по-хубави ли ще станат снимките и защо само това се коментира. Внесете още фотограф артисти, върнете избягалите фотографи, не допускайте съдбата на хубави снимки да бъдат решавани от хора скопени от чувство за естетика. Това е работа, всичко друго е ала бала ници, за хора закачени с каишка за фотоапарати. Уважавам всеки който снима, който има смелост да качи снимка, ако няма нито едно одобрение под снимката му винаги гласувам за нея, от благодарност, че е споделил. Умните ще ме разберат, всички вече станахме приятели, дайте и да дискутираме, на мен вече не ми се качва снимки, дано да не започне и "да не ми се иска да пиша", поздрави !

Редактирано от автора , 13.07.2014 13:59:20

Джоро, като ти чета постовете понякога имам чувството че мислите ти блуждаят .

ВЯЧИ е култур трегер .

Тичай Вячи, тичай !
jino, сигурно си прав, някаква форма на "наивизъм" !
Придобиването на собственост върху фото-портал е рискова инвестиция. За да пишем всички тук, за да споделяме фотографии и прочее този фото-портал трябва да се поддържа. А това изисква определени и не само финансови ресурси. Колко приходи мислите, че могат да се реализират от един фото-портал? Като професионален вътрешен одитор ще Ви дам един пример. Любимият на доста форумци – Фото форум за последните четири години е реализирал приходи от оперативна дейност в размер на 137000 лева. Веднага някои ще кажат. Охо, много печелят тези. Да, ама не. Защото издръжката на който и да е фото портал изисква не по-малко разходи. Не си мислете, че г-н Матеев е забогатял от нас. По-скоро може би си е взел „беля на главата” с всички нас. И знаете ли например, че най-солидният фото портал - Фото форум в условията на обща криза дори е бил на загуба с около 1000 лева за 2011 година. Всичкото това Ви го пиша като човек, който малко преди да навърши 60 годишна възраст и благодарение на опорните си точки, а не чрез „тичане”/както пишат тук/ си взе изпита и сертификат от министъра на финансите за вътрешен одитор. Затова ще Ви напиша, че поетият ангажимент за ново лого не е просто приумица, а необходимост в условията на конкуренция в този браш. Придобиването на фото портал повтарям е рискова инвестиция. За да си цъкате, щракате или ахкате някой трябва да плаща. И този, който носи отговорността за това има правото да преценява дали е необходимо или не ново лого. Това не означава, че организаторът на конкурса не трябва да взима под внимание някои опасения, които се появяват тук или там при протичането на конкурса. На 03.07.2014 г. fritz вмъкна умело въпроса за това, дали е направено предварително проучване за избор на името PhotoPlace /само да спомена, че днеска попаднах на едно много арно лого, ама не разбрах кой е автора:”/. fritz, отговорът е следният: Това лого, което публикува във форума е собственост на Фотоплейс ЕООД, чиито едноличен собственик е Пламен Михайлов – Председател на сдружение Фотографско общество Варна. Има още две структури, които носят по различен начин името PhotoPlace в България. Едно от тях е фейсбук страница на професионална фотографка от Варна, а другото Фото Място – на магазин и фотостудио в София – бул.Христо Смирненски№ 16. Опасенията, че може да има идентичен интернет сайт с предлаганотто име PhotoPlace и домейн bg се нуждаят от проверка в организацията, която регистрира сайтове с такъв домейн, а това е Регистър.bg. Но и това не е безплатно, а собственикът трябва да плаща. Ето защо предлагам да имаме доверие както на Пламен, така и Светослав Матеев при изборът на път, по който трябва да се върви, включително и по отношение на това лого и конкурса за неговото провеждане. И не мислете, че авторите си отиват от този или други фото-портали само заради администраторите. Не малка част си отиват и заради отношението на част от потребителите към тях. Пример: Преди години някои от Вас оплюха един нов автор. Само аз имах смелостта да го защитя. Той все още публикува тук, макар и рядко. Но си направи и собствена фотографска страница във Фейсбук. Аз няма накъде да избягам, освен ако не замина след някоя и друга година за отвъдното. Но мислете и пишете така, че да не наранявате с думи всеки, който е решил тук да споделя фотографии и да бъде част от тази фотографска общност.
Принципно ако се абстрахирам от сайта и съдържанеито му и го разгледам като обикновен бранд еее.. от колко години не е пипан дизайн и лого. Хора всяка марка има нужда от редизайн на определно време. По-умните марки го правят на 5-6 години.. дали сериозен редизайн или леко козметичен въпрос на имидж. Поразтърсете из чичко гугъл за история на брандове и ще видите как се развиват логата на много марки. Това се прави с цел марката да е в крак с тенденциите на развиващия се пазар - на технологии, мода, продукти, и най вече на следващо поколение потребители. Ако искаме този сайт да бъде интересен не само за тези които вече са тук е редно по някакъв начин да се привлекат нови потребители. Това става с адаптиране на продукта спрямо пазара, спрямо търсенето и обратно. Връзката е двупосочна. Мисленето за изграден навик, за добре познатото и прочие и прочие, почва да отминава и да остарява. Погледнете дори само фотографията - всяка година има редизайн, нови модели, нови технологии - защо - заради конкуренцията, заради потребителя и заради напредването в технологиите. Дали ако говорехме за марки фотоапарати щяхте сте на същото мнение. Редизайнът винаги е полезен. Той е начин да се повиши вниманието на потрбителя към дадена марка и продукт. Той е начин марката да напомни за себе си.

Иначе относно онова толкова коментирано лого - то е готово купено от формата на Envato media - един сайт за готови платформи, графични продукти, видео и прочие - В общи линии много фирми нямащи възможност да платят на качествен дизайнер прибягват към готови шаблони - както всеки прави със собствените си блогове

и понеже споменах, че много се афишират няколко символа :

(Invalid img)

(Invalid img)

(Invalid img)

Редактирано от автора , 13.07.2014 17:44:39

Адмирирам личности, които макар и да нямат толкова професионално направени или оригинални предложения, все пак използват собствени идеи, което ги прави творци, вместо някои личности, които крадат нещо готово и го представят като свое.
Лично за мен предложенията на Ели Александрова са най оригинални и творчески
[object][oimg]http://prikachi.com/images/706/7467706b.jpg[/oimg][/object]
[object][oimg]http://prikachi.com/images/652/7467652b.jpg[/oimg][/object]

Редактирано от автора , 14.07.2014 00:00:03

Всеки има някаква идея, без значение дали другите я разбират или не, всичко си има идея. Дори избора на тоалетна хартия пак е подплътен от определена идея. И аз се чудя как може картина на Блинк Палермо с две зелени ивици да е продадена за над 1 млн., ама явно човека си вижда смисъл в нея. Така че ..... успех на всички, а на тези които все още не са се включили в конкурса - имат още 6 дена на разположение! Темата за плагиатството е много дълга, затова няма да я коментирам ..... просто рисувайте, дори и на лист хартия на ръка - пак става, доколкото разбрах оценява се идея, не способност за работа със софтуер! Успех на всички. Аз ще изразя мнение чрез гласуване в анкетата, когато видя всички лога.
И от мен едно лого със слоган. Мисля че точно и ясно изразява значението.

Още едно предложение от мен
Комбинация между черно бяло и цветно, бленда и фотограф приклекнал зад шубрака от букви, който като че ли отсрелва обектите с любов , която бледнее зад гърбът му във формата на отблясък на сърце .

[object][oimg]http://prikachi.com/images/1/7470001K.jpg[/oimg][/object]

[object][oimg]http://prikachi.com/images/198/7472198t.jpg[/oimg][/object]

Редактирано от автора , 16.07.2014 00:33:41

Предложение от Sergey Sokolov
Предложение от Катя Димова
Още едно от мен :) снимка с формата на фотоапарат.

Успех на всички
Определено ме граbна последното предложение на Катя Димова и това на Jordan_Rusev.
Предложение от diddle_doodle:

Лого 2

http://prikachi.com/images/848/7472848s.jpg

Редактирано от администратор , 16.07.2014 15:04:33

Предложение от Sergey Sokolov
Последното ми предложение с по-добро качество, илюстратора експортва лош JPEG
http://prikachi.com/images/165/7473165R.jpg
В другата актуална за момента тема новият собственик е казал следното: "4CoolPics е собственост на Вас, ползвателите на сайта, а не на Медийна Група Презънс, както първоначално обявих!!!" Това се е случило на 19.06. Десет дена по-късно се появява анонсът за смяна на името на сайта и настоящият конкурс. Ако горното твърдение беше вярно, не трябваше ли да бъдем попитани дали искаме тази промяна?
Предложение от Des_inka:

Редактирано от администратор , 17.07.2014 18:13:15

Аз пък обичам старите ленти :)

Редактирано от автора , 17.07.2014 18:30:32

И по-простичко с "жокер" от приятел :)

[object][oimg]http://prikachi.com/images/624/7476624p.jpg[/oimg][/object]

[object][oimg]http://prikachi.com/images/636/7476636H.jpg[/oimg][/object]

Редактирано от автора , 18.07.2014 01:02:58

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола