Популярни снимки за

Всички снимки

Светкавица за 40D

някой ще ми помогне ли при избора на светкавица, за моя стар приятел. Не търся най-доброто а нещо прилично на добра цена..Благодаря ви..
Уха бая стар модел но това не е важно... има модели на доста изгодни цени примерно на Динафос
1. Metz 36 AF - 5 Digital - 189lv
http://www.dynaphos.com/product.php?c=23&sc=105&id=1684

Имай предвид, че това е базов модел светкавица и някакъв не толкова скъп но марков модел. Има и малко по-високи класове 44 или 52. Всичко определя бюджета ти.

Сигурно има и други модели сега не се сещам някой друг може и да се сети още нещо....

Редактирано от автора , 03.07.2014 20:17:37

Тачи, ако приятеля ти е наясно с възможностите на светкавиците ,ориентира се каква е разликата в настройките на ръчните и еТТЛ режимите , може и да му препоръчаш евтина светкавица- китайска Йонгио или Мец за 200лв, но ако е аджамия , тоест мераклия без особени познания препоръчай му Canon 430 EX II за 400лв и го пускай да пасе дет си иска
колко хора могат да работат с ръчна светкавица без TTL. Малко са. Това е все едно да им дам Един Зенит и да ги накараш да снимат. Сега е лесно, всичко е Автоматика. Всички са Профита Вече.
Има добри светкавици, на прилични цени. Препоръчвам Сигма или 430 EX
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=18&product=9545&show=additional
благодаря Ви. Всъщност да поясня чe "старият ми приятел", е именно старото 40D. Обмислях да го сменям и да скоча на нещо по-високо, но може би ще почакам и междувременно искам да поснимам и със светкавица. Нямам абсолютно никакъв опит и не знам изобщо към какво да се насоча...В момента съм в Англия и мога да поръчвам от Ebay, Amazon и т.н. като съм готов да отпусна към 100-ина паунда, дори и да е second hand.

Редактирано от автора , 08.07.2014 02:33:19

Та Chi много хубаво си се ориентирал първо да свикнеш да работиш със светкавица и след това ако имаш нужда да смениш цялата система.
ами...взех го миналата година тялото, за да се уча на него предимно...но вече ме сърбят ръчичките за нещо по-добро :D и все пак бих искал да пробвам със светкавица...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола